Omul de stiinta William Chueh de la Universitatea din Stanford spune ca nu exista surse alternative de energie care sa ofere flexibilitatea petrolului. Dar nu ne putem baza pe aceasta sursa la infinit, de aceea a venit cu ideea crearii unui combustibil pe care il poti lua cu tine oricand si oriunde, scrie BBC.com.

William Chueh, om de stiintaFoto: Captura BBC

Cea mai mare provocare cu sursele alternative de energie este modul de a face aceasta energie disponibila in momentul si in cazul in care avem nevoie de ea. Cu panourile solare, de exemplu, ne bazam pe soare pentru a le incarca, dar soarele nu straluceste intotdeauna.

Problema este cum sa-l depozitam. Daca ar trebui sa alegem intre baterii si combustibil, combustibilul este mai convenabil. Acesta poate fi mutat in conducte sau in containere si spre deosebire de baterii nu trebuie sa fie ambalat- ceea ce adauga o greutate in plus.

Bateriile sunt in continuare singura solutie viabila pe termen scurt. Si acest lucru este provocarea lui Chuck: sa faca stocarea solara cat mai eficient posibil. Filmuletul cu explicatiile omului de stiinta le gasitiaici.