La 1 mai 2016 intra in vigoare noul Cod vamal al Uniunii Europene. Directoratul General al Comisiei Europene pentru Taxe si Vami (DG TAXUD) se afla in fata unui efort semnificativ de adoptare, la nivel central dar si al fiecaruia dintre cele 28 de state membre, a unor pachete legislative complexe si de mare importanta. Este esentiala diseminarea rapida, corecta si intuitiva a noilor prevederi in randul autoritatilor vamale nationale, a operatorilor economici si chiar a publicului.

Florin Ilia, Presedinte si Director General al SIVECO RomaniaFoto: SIVECO

In vederea atingerii acestor obiective, Comisia Europeana a selectat consortiul format din companiile SIVECO Romania si INTRASOFT International pentru a-i furniza, in cadrul contractului cadru B-Train 3, servicii de suport pentru programe de instruire pe multiple directii in domeniul vamal si al taxelor, solutii de eLearning si servicii de comunicare.

Acest contract cadru, cu valabilitate de 3 ani si valoarea de 9,4 milioane de Euro, are optiunea de prelungire pana in 2022.

Florin Ilia, Presedinte si Director General al SIVECO Romania, declara: "Suntem onorati ca am fost din nou selectati de catre Comisia Europeana sa livram software si servicii intr-un proiect strategic, deoarece acest lucru ne arata ca suntem considerati un furnizor de incredere. Pana in prezent, SIVECO, impreuna cu partenerii sai, a implementat peste 20 de proiecte in relatie directa cu Comisa Europeana, care implica dezvoltarea de sisteme IT integrate, cu beneficii pentru milioane de cetateni ai UE. Suntem pasionati de munca noastra, permanent preocupati de calitatea produselor serviciilor pe care le livram si hotarati sa reusim in misiunea de a deveni una dintre principalele case de software la nivel european".

Programul care va urmeaza sa fie implementat la DG TAXUD va conduce la uniformizarea si eficientizarea operatiunilor vamale si fiscale desfasurate in toate tarile UE, contribuind la o punere in aplicare, consistenta, performanta si armonizata a masurilor legislative comunitare.

In plus, proiectul vine in ajutorul expertilor si responsabililor din domeniul vamal si fiscal, precum si a operatorilor economici, carora le pune la dispozitie servicii de informare, formare si certificare, aducandu-le la cunostinta exemple de bune practici si promovand schimbul de experienta. In premiera, noul Cod vamal al Uniunii aduce si publicul in relatie directa cu autoritatea centrala DG TAXUD, creand necesitatea unei comunicari eficiente si la acest nivel.

Toate aceste demersuri vor creste eficienta punerii in aplicare a reglementarilor UE.

"Semnarea contractului B-Train 3 este o recunoastere a valorii adaugate a produselor si serviciilor SIVECO din cadrul proiectelor furnizate Comisiei Europene si reconfirma pozitia noastra de top in industria software europeana", adauga Stefan Morcov, Vicepresedinte Adjunct SIVECO Romania.

Liderul consortiului, SIVECO Romania are o experienta solida si o experienta indelungata in proiectarea, implementarea si gestionarea cu succes a peste 3.500 de proiecte complexe, pentru mai mult de 1.500 de clienti, in 27 de tari de pe 4 continente.

INTRASOFT International este un important furnizor de servicii IT pentru Comisia Europeana, avand o experienta exhaustiva in domeniul vamal si fiscal, cunoscand in profunzime legislatia si procedurile comunitare relevante.

SIVECO este singura companie romaneasca de soft si servicii care incheie contracte cu organisme centrale ale Comisiei Europene, fiindu-i incredintate spre elaborare si implementare proiecte majore, pentru institutii guvernamentale cum sunt Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene, Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei, Agentia Executiva pentru Consumatori, Sanatate, Agricultura si Alimentatie (CHAFEA), Directoratul General pentru Sanatate si Consumatori, Eurostat (Institutul Uniunii Europene pentru Statistica), Oficiul de cooperare EuropeAid, si Banca Europeana de Investitii.

Pentru toti acesti clienti, compania a oferit solutii integrate, cum ar fi dezvoltarea de sisteme financiare, solutii de management al documentelor si continutului, aplicatii administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web si sisteme de eLearning.