Noile modificari aduse de Microsoft la caseta de pop-up din dreapta ecranului, au atras o multime de critici din partea utilizatorilor, acestia acuzandu-i pe gigantii IT ca folosesc un "truc urat". Printr-un click pe crucea rosie, in loc sa dispara fereastra, aceasta activeaza automat update-ul la Windows 10, scrie BBC.

Logo-ul MicrosoftFoto: Microsoft

Schimbare a cauzat confuzie, majoritatea utilizatorilor stiind ca apasand crucea rosie, orice notificare este inchisa. Microsoft anunta ca upgrade-ul poate fi oprit, cand apare ora la care aceasta este programata sa inceapa.

Aceasta schimbare a avut loc, deoarece, actulizarea este marcata ca o recomandare, iar multi utilizatori au setate computere sa accepte update-uri din motive de siguranta, dar asta inseamna ca respingand caseta, nu respingi update-ul.

"Aceste trucuri murdare, nu fac decat sa enerveze utilizatorii de Windows, care deja sunt fideli unui sistem de operare pe care il cunosc si il iubesc", a declarat Brad Chacos, editor senior la PC World.

"Cu update-ul gratuit la Windows 10 pe care il oferim pana pe 29 iulie, vrem sa ajutam oamenii sa foloseasca cea mai buna versiune a Windows-ului", a declarat Microsoft.

"Dupa cum am spus in octombrie, Windows 10 vine ca o "recomandare" de update, de la Windows 7 si Windows 8.1, pentru utilizatorii care au configurat computerul sa accepte update-ul "recomandat".

Microsoft a mai declarat ca "utilizatorii pot sa accepte sau sa respinga acest update".