​​Samsung Electronics va limita bateriile telefoanelor Galaxy Note 7 la 60% din capacitate, in urma rechemarii in service a acestora. Decizia vine dupa ce compania a cerut ca Note 7 sa fie returnate cat mai repede posibil, deoarece acestea explodau in timpul incarcarii sau dupa, informeaza BBC.

Samsung Galaxy Note 7Foto: Samsung

Anuntul prin care Samsung a anuntat aceasta schimbare, a aparut pe prima pagina a ziarului JoongAng.

Actualizarea software-ului care limiteaza puterea bateriei, pare ca intentioneaza sa provoace utilizatorii sa nu renunte la Galaxy Note 7.

Potrivit ziarului JoongAng, citat de BBC, update-ul va fi disponibil de pe 20 septembrie.

Associated Press a declarat ca acelasi anunt a aparut si in ziarul Seoul Shinmun, pe prima pagina.

Totusi, compania nu a anuntat cand va fi disponibil acest update si in alte tari.

In total, in jur de 2.5 miliaone de telefoane mobile Samsung Galaxy Note 7 au fost rechemate in fabrica.

In Marea Britanie, Samsung s-a oferit sa inlocuiasca dispozitivele din 19 septembrie si a rugat cumparatorii sa ii contacteze cat mai repede pe distribuitorii de telefoane.

In ultimele zile au fost mai multe plangeri care spun ca telefoanele au explodat.

The New York Post anunta ca un baiat de 6 ani a suferit arsuri grave, dupa ce telefonul i-a explodat. Acesta a fost dus la spital, dar a si fost externat.

Un barbat din Florida a reclamat faptul ca, in timp ce era la incarcat telefonul, in masina, acesta a explodat si i-a distrus masina.

"Pastrarea bateriei la 60% sau mai putin prin actualizarea "over-the-air", nu va fi acceptata de catre majoritatea utilizatorilor, iar competitorii Samsung vor merge o zi pe teren cu acest dispozitiv pentru a compara durata de viata a bateriei", a declarat Chris Jones, expert in industrie.

"Foarte multi utilizatori o sa vrea sa scape cat mai repede de acest dispozitiv, daca nu au facut-o deja", a mai spus acesta.

Un purtator de cuvant al Samsung a declarat ca munca a fost "intensiva" pentru a asigura durata de viata a bateriei.

"Pe baza unei inspectii amanuntite, suntem siguri ca problema bateriei a fost complet rezolvata in dispozitivele care le vor inlocui pe cele defecte, in Europa", a declarat acesta.