​​O noua aplicatie care tinteste sa uneasca relatiile dintre vecinii de cartier a fost lansata in UK. Nextdoor a avut un succes urias in SUA, iar in luna februarie a fost lansata si in Noua Zeelanda. Aceasta incurajeaza interactiunea dintre oameni si creste constientizarea in ceea ce priveste rata criminalitatii din zona.

Nextdoor AppFoto: Pinterest/ Nextdoor

Aplicatia a fost deja testata in 500 de cartiere din Marea Britanie, scrie BBC.

"Fiecare vecin, din fiecare cartier, ar putea beneficia de o platforma care face mai usoara comunicarea dintre oamenii care locuiesc chiar in vecinatate", a declarat Nirav Tolia, creatorul aplicatiei.

De asemenea, el a mai aratat ca Brexit a jucat un rol important in ceea ce priveste decizia lui de a lansa aplicatia si in UK.

"Credem ca Nextdoor este ceva ce ne poate ajuta pe timp de furtuna", a mai declarat acesta pentru revista Fortune.

Dupa ce te alaturi platformei, adaugi adresa si codul postal si esti conectat cu oamenii care locuiesc in zona ta - un fel de Facebook, dar doar cu oameni din cartierul tau.

De asemenea, poti vedea postari ale vecinilor tai.

Aplicatia prevede si o masura de siguranta in cazul acelora care nu vor sa isi dea numarul de telefon pentru a primi datele de activare ale contului: poti opta pentru a-ti introduce codul postal in loc de numarul de telefon, iar prin posta primesti codul de activare al contului.

In SUA, site-ul a starnit un val de controverse pe baza statutului rasial si au fost presupuse niste infractiuni penale.

Utilizatorii au raportat oameni de culoare care au incalcat legea in anumite zone, in ciuda faptului ca acolo nu s-a inregistrat nicio infractiune.

Mai tarziu, platforma a introdus "intrebari de etica", iar ca cineva sa poata posta ceva, trebuie sa raspunda la aceste intrebari. De cand a fost introdusa aceasta optiune, rata postarilor cu continut rasist a scazut cu 75%.

Tolia crede ca povestea Nextdoor sa devina un fel de Facebook, nu un Friendster si sa nu aiba soarta celorlalte retele de socializare.