Noul telefon de la Google, Pixel, marcheaza o schimbare pentru creatorul de Android, situand brand-ul Google in centru, intr-o confruntare directa cu Apple, respectiv Iphone.Noua marca de smartphone creata de Google a fost descoperita cu o zi inainte de lansarea oficiala dupa ce Carphone Warehouse a produs o scurgere de continut promotional, informeazaThe Guardian.

Logo GoogleFoto: Flickr

Atat Apple, cat si Google, au avantajul abilitatii de a dezvolta hardware si software simultan.

Multi alti producatori de smartphone, inclusiv cel mai cunoscut din lume si anume Samsung, folosesc Android dar nu dezvolta software-ul, ci doar il modifica, bazandu-se pe Google pentru dezvoltarea primara.

Google a folosit inainte Nexus pentru smartphone-urile sale, in cazul in care s-a incheiat un parteneriat cu producatori precum Huawei, LG sau HTC.

Imaginile capturate releva doua dimensiuni ale telefonului- o versiune "XL" si una regulata, USB-C cu incarcare rapida, o interfata noua, apeluri video si Google Assistant.

Ambele dispozitive vor avea 32GB sau 128GB memorie de stocare, 4GB memorie RAM, cel mai recent procesor de la Qualcomm- de 821, ecrane AMOLED, scannere pentru amprente pe partea posterioara, o camera frontala de 8 megapixeli si camera centrala de 12 megapixeli cu stabilizare optica a imaginii, potrivit listelor comerciantilor, care au fost modificate. Se asteapta ca Google sa dezvaluie noile smartphone-uri la un eveniment ce va avea loc marti, alaturi de urmatoarea versiune de Android Nougat 7.1.