​Jumatate din piesele personalizate din prima imprimanta 3D HP, de peste un deceniu, au fost si ele imprimate 3D, potrivit capului companiei de imprimare 3D, Stephen Nigro, citat de The Guardian.

hpFoto: Hotnews

Decizia de a include partile 3D in doua dispozitive noi, care vor fi transportate incepand cu sfarsitul acestui an, ajuta compania sa evidentieze calitatea productiei, dar Nigro insista ca decizia a fost una pur economica.

Partea economica se simplifica prin cantitatile relativ limitate de imprimante 3D pe care HP se asteapta sa le vanda. Nu este vorba despre construirea de imprimante 3D tip desktop, vandute pasionatilor si institutiilor de invatamant: in schimb, se poate vorbi direct despre prototipuri si termen scurt pe pietele de fabricatie, de vanzare a dispozitivelor, preturile incepand de la 130.000$ pentru o imprimanta Jet Fusion 3D 3200.

"Aproximativ jumatate din componentele din plastic ale aparatului vor fi imprimate 3D", a spus Nigro. Acesta a mai adaugat ca HP a fost surprins sa descopere cat de mult ar putea printa 3D-ul, "pentru ca vom trece printr-un ciclu de dezvoltare si avem acest obiectiv".

Ideea unei imprimante 3D care poate printa 3D o imprimanta 3D nu este noua. In 2005, proiectul RepRap a inceput un demers pentru crearea masinilor auto-replicate. In practica, grupul creeaza si distribuie scheme pentru construirea si folosirea unei imprimate 3D care poate printa copii ale sale- dar inca nu a avut succes.