​Facebook a terminat de rulat setarea "conversatie secreta" care face parte din aplicatia de Messenger. Acesta permite ca doar cele doua persoane implicate intr-o conversatie sa poata vedea continutul ei. De fapt, nici Facebook nu va avea acces la continutul conversatiilor, daca acest mod este activat, anunta reteaua de socializare, citata de CNN.

FacebookFoto: pixabay.com

Cei peste un miliard de utilizatori ai aplicatiei Messenger au deja acces la aceasta optiune. Aceasta foloseste modul de criptare "end-to-end", exact ca aplicatiile WhatsApp, Viber, Line si noua aplicatie de la Google, Allo.

Mesajele vor fi trimise doar la dispozitivele de pe care care se porneste o conversatie sau se raspunde la o conversatie. Asta inseamna ca daca initiezi o conversatie prin modul secret de pe un smartphone, nu mai poti vedea conversatia in modul desktop. De asemenea, Facebook le ofera utilizatorilor posibilitatea de a lasa unele mesaje specifice din cadrul "conversatiilor secrete" sa expire dupa cinci secunde sau dupa o zi.

Functia poate fi activata atunci cand se incepe o conversatie noua in aplicatia de Messenger. Este nevoie ca pe dispozitiv sa ruleze cea mai noua versiune a aplicatiei. Conversatiile pot ramane secrete, doar daca ambii utilizatori folosesc cea mai noua versiune a aplicatiei.

"Am auzit de la voi ca exista momente cand aveti nevoie de garantii suplimentare- poate atunci cand discutam informatii private despre o boala sau probleme de sanatate cu prietenii sau familia, sau transmiterea de informatii financiare catre un contabil", a declarat Facebook la inceputul anului.

Cu toate acestea, lupta publica dintre Apple si FBI, in legatura cu criptarile mesajelor s-ar incheia, dar continua sa influenteze modul in care companiile securizeaza datele utilizatorilor.