La nivel global, tot mai multi profesori isi creeaza propriile lectii digitale (in Marea Britanie, spre exemplu, procentul de profesori depaseete 95%). Ei isi doresc flexibilitate in ceea ce priveste crearea de continut personalizat, adaptat nevoilor propriilor elevi.

WAND.educationFoto: Smile Media

Incepand cu aceasta luna, profesorii au la indemana un nou instrument, extrem de intuitiv, si, in plus, gratuit, care ii ajuta sa creeze usor lectii interactive. Practic, in doar cateva minute.

Wand.education™, platforma lansata de SIVECO Belgia ofera intregul suport necesar pentru crearea de continut educational interactiv de calitate, simplu si rapid.

Wand.education™ a fost dezvoltat in urma consultarii a numerosi profesori, administratori de scoala si traineri educationali din Marea Britanie.

Am fost impresionat de gama de instrumente oferite de aplicatie si de cat de intuitiv si usor se pot utiliza.”, a declarat Dan BUCKLEY, directorul scolii din Saltash, Marea Britanie.

Cu Wand.education™ profesorii pot crea prezentari dinamice folosind activitatile de invatare predefinite disponibile in aplicatie, precum galerii de imagini, hot-spot, cuvinte incrucisate, diagrame si multe altele. De asemenea, au posibilitatea sa livreze continutul creat pe orice device (PC, tableta sau telefon mobil) si sa evalueze performantele elevilor.

Una dintre caracteristicile de baza ale Wand.education™ este posibilitatea de a importa, extrem de usor, in editorul aplicatiei, lectiile deja create in alte formate (prezentari sub forma de slide-uri realizate in PowerPoint™, spre exemplu).

Editorul de lectii Wand.education™ include si o librarie extinsa de ilustratii, animatii, fisiere audio si video, precum si obiecte 3D.

In plus, Wand.education™ le permite profesorilor sa monitorizeze progresul inregistrat de elevi prin rapoarte inteligente, detaliate.

Traim vremuri interesante, atat pentru profesori, cat si pentru elevi. eLearning-ul a promis ani de-a randul ca va schimba fata educatiei scolare, dar noi credem ca de-abia acum reuseste cu adevarat sa se tina de promisiune. Wand.education™ permite o abordare educatională 360º in scoli, strangand laolalta toti actorii principali: profesori, elevi, parinti si factori de decizie, intr-un proces continuu, fara limite fizice. Permite, totodata, o evaluare si o monitorizare in profunzime si in timp real a intregului proces. Profesorilor li se ofera, in sfarsit, posibilitatea sa aduca la clasa metodele pedagogice de multa vreme promise, dar niciodata puse in practica pana acum.”, spune Florin ILIA, Consultant Senior pentru Wand.education™.

Profesorii romani isi pot crea contul Wand Create care este si va ramane intotdeauna gratuit, avand astfel acces imediat la 512 Mb spatiu de stocare, 15+ Activitati de Invatare, Grupuri de Elevi, la Biblioteca de Resurse Multimedia si la Biblioteca de Lectii create de alti profesori, precum si la Rapoartele de Invatare.

Daca se inscriu in contul Wand Inspire, pot sa dezvolte, sa distribuie si sa utilizeze si mai multe lectii interactive, sa-si gestioneze spatiul de lucru personal, sa acceseze rapoarte de invatare avansate, beneficiind în acelasi timp de suport tehnic premium.

Sunt disponibile, de asemenea, abonamente special create pentru Scoli, prin care institutiile beneficiaza de discounturi de volum.

Profesorii nu sunt simpli consumatori ai resurselor digitale, ei sunt, de fapt, co-autori si vor sa isi creeze propriul continut adaptat nevoilor propriilor elevi. Credem ca am reusit sa dezvoltam o platforma care sa le permita profesorilor sa dezvolte experiente de invatare relevante si autentice in doar cateva minute.”, declara Marius PRODANA, Manager de Produs.

Wand.education™ este disponibil in limbile romana si engleza, iar alte adaptari lingvistice vor fi realizate de-a lungul anului 2017.

Mai multe informatii puteti gasi pe wand.education.