SpaceX, compania infiintata de Elon Musk cu scopul dezvoltarii vehiculelor spatiale, a progresat constant de-a lungul timpului, iar lansarea rachetei Falcon Heavy, care se anunta a fi cea mai puternica de pana acum, ar marca un nou pas inainte, relateaza Digital Trends.

HotNews.roFoto: Hotnews

Racheta Falcon 9 decoleaza si aterizeaza fara incidente, marcand un progres important pentru companie. Insa atentia se indreapta in urmatoarele luni asupra Falcon Heavy despre care Musk spune ca este "cea mai puternica racheta operationala din lume". Aceasta dispune de doua boostere, fiecare avand noua motoare, si se estimeaza ca puterea ei o va egala pe cea a 18 avioane Boeing 747.

Acum ceva timp, zvonurile sugerau ca SpaceX va programa lansarea rachetei Falcon Heavy pentru luna noiembrie, insa, din cate se pare, aceasta afost amanata din pricina unor probleme legate de disponibilitatea platformei de aterizare.

Un raport emis de NASA in aceasta saptamana anunta ca SpaceX planuieste sa lanseze Falcon Heavy pentru prima data spre finalul lunii decembrie. Pana atunci, compania isi propune sa testeze motoarele undeva la mijlocul lunii viitoare, iar lansarea oficiala este anuntata pentru data de 29 decembrie.