Vice-presedintele Facebook, Guy Rosen, a anuntat intr-o postare pe blogul sau de eforturile companiei de a detecta si raporta utilizatorii care au ganduri suicidare, relateaza Gizmodo. Facebook a sustinut ca vrea sa raspunda tendintelor de suicid de la nivel global, excluzand UE.

FacebookFoto: Pexels

Pentru a ajunge la aceste rezultate, Facebook se foloseste de algoritmi de recunoastere pentru a detecta postari sau videouri in care cineva si-ar putea exprima gandurile suicidare. Scopul acestor metode de detectie este de a preveni si raspunde mai rapid rapoartelor de sinucidere.

Un rol esential il au si operatorii umani, dintre care unii sunt specialisti care au pregatire specifica in cazuri de suicid si autoagresiune. Acestia se folosesc de software-ul pentru recunoasterea regularitatilor comportamentale pentru a analiza mesaje si parti ale videoclipurilor postate. Algoritmul implementat cauta anumite formule, precum - "Esti bine?","Te pot ajuta?".

Facebook a anuntat in luna mai ca angajeaza 3.000 de persoane pentru a ajuta la monitorizarea retelei de socializare pentru comentarii, postari si videoclipuri care includ crime si sinucideri.

Potrivit lui Rosen, in ultima luna, Facebook a luat legatura cu primii respondenti in cadrul a mai mult de 100 de postari legate de tentative de sinucidere.