Facebook a lansat noi instrumente care au la baza tehnologia pentru recunoastere faciala. Cu ajutorul acesteia, platforma va detecta persoanele care ar aparea in fotografiile postate, fiind o unealta utila pentru persoanele cu deficiente de vedere, scrieEngadget.

FacebookFoto: Max Pixel

Potrivit acelorasi surse, acest instrument va include caracteristicile versiunii anterioare, care ar descrie o imagine postata de un prieten prin "ar putea contine: copaci, cer, mare", dar, in plus, va include si numele persoanelor care se regasesc in fotografie, chiar daca acestia nu sunt etichetati.

De asemenea, platforma ii va notifica pe utilizatori atunci cand tehnologia pentru recunoastere faciala ii va detecta in fotografiile postate. Pe baza acestui software, Facebook spera sa previna inselatoriile si furtul de identitate, in special pentru cei care se folosesc de platforma pentru a conduce o afacere.

Reteaua sociala va introduce un buton pentru anularea sau aprobarea acestor caracteristici. Ele vor fi disponibile pe platforma in urmatoarele zile, insa inca nu isi vor face aparitia in Europa si Canada.