Tehnologia scade productivitatea angajatilor, potrivit unei cercetari realizate de Microsoft 

de Ioana Birsan     HotNews.ro
Luni, 5 februarie 2018, 23:38 Science - Tehnologie


Tehnologia ar scadea productivitatea, potrivit Microsoft
Foto: Pixabay
Un studiu realizat de Microsoft ajunge la concluzia ca tehnologia are efecte nefaste asupra calitatii muncii, angajatii devenind mai distrasi si mai putin productivi, scrie BBC.

Cei 20.000 de angajati europeni intervievati au sustinut ca un flux continuu de e-mailuri, mesaje si notificari ii intrerupe din munca, afectandu-le concentrarea. Altii au mentionat ca chiar si in cazul in care altcineva foloseste tehnologia in preajma lor, efectul este acelasi. 

Raportul, care a esantionat viziunile exprimate de 21 de tari europene, a ajuns la concluzia ca 11,4% dintre lucratorii europeni au afirmat ca se simt mai productivi. Microsoft a subliniat pericolele "conectivitatii constante" ajuta la conturarea asteptarii ca personalul sa fie disponibil la orice ora cu mesaje sau alte cerinte. 

Aceste conditii de munca "flexibile", adoptate de multe companii, plecau de la asumptia ca persoanele care lucrau mai multe ore erau mai productive, insa acest lucru nu este cu necesitate adevarat. 

Descoperirile realizate de Microsoft sugereaza faptul ca "cultura digitala" a unei companii ar putea imbunatati productivitatea angajatilor, facandu-i sa se simta mai implicati. Cultura digitala se refera la modalitatea in care o companie alege sa se foloseasca de tehnologie si in ce scop. 

Impunerea unor limite clare ale utilizarii tehnologiei si instruirea adecvata a personalului ar reduce impactul negativ al acesteia. In companiile cu o puternica cultura digitala, 22% dintre angajati se simt mai productivi, reducand numarul celor care se simt distrasi cu 8%, potrivit raportului. 

Astfel, tehnologia nu este rea si nu reprezinta un pericol, ea oferind numeroase oportunitati pentru companii si angajati, dar devine importanta stabilirea unor masuri cu privire la cum poate fi ea utilizata in mod productiv.


Citeste mai multe despre   


1117 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version