Presedintele american Donald Trump a promis ca va face ceva in privinta violentei prezente in jocurile video si in filmele care au puterea de a "forma mintile tinere", scrieBBC.

Donald TrumpFoto: Flickr

Intr-o intalnire la Casa Alba, pe tema sigurantei in scoli, Trump si-a exprimat ingrijorarile asupra faptului ca violenta joaca un rol in formarea anumitor viziuni despre lume. Intalnirea a avut loc in saptamana dupa atacul armat de la o scoala din Florida, care a culminat cu decesul a 17 persoane.

In discursul sau, presedintele american a condamnat violenta din jocurile video, mentionand ca "Trebuie sa facem ceva in privinta a ceea ce vad si cum percep ceea ce vad (...) Aud tot mai multi oameni care spun ca nivelul violentei din jocurile video formeaza gandurile tinerilor".

Totodata, Trump a vorbit si despre violenta din filme si usurinta cu care tinerii pot vedea scene care implica crime. Aceste comentarii vin la scurt timp dupa cele ale guvernatorului statului Kentucky, care afirma ca jocurile video "celebreaza moartea" - "Acestea au desensibilizat oamenii in ceea ce priveste valoarea atasata vietii umane, cu privire la demnitatea femeilor si a decentei umane. Culegem ceea ce am sadit".

Mai multi experti sustin faptul ca cercetarile nu au demonstrat existenta unei conexiuni intre jocurile video si violenta. Ethan Gach, reporter al site-ului de stiri Kotaku, este de parere ca jocurile sunt deseori condamnate in urma atacurilor armate din SUA, devenind "tapul ispasitor". Acestea au menirea de a distrage atentia de cauzele reale, anume, de la cel de-al doilea amendament si de la legislatia slaba in privinta detinerii armelor.