În vreme ce acuzațiile sunt la ordinea zilei între Londra și Moscova după otrăvirea cuplului Sergei și Yulia Skripal în martie, cercetătorii de la Porton Down au testat mai multe drone și roboți care pot detecta eficient agenți chimici și biologici, informeazăThe Telegraph.

DroneFoto: droneselect.com

Echipa, formată din cercetători, soldați și polițiști, a dezvoltat un model de robot care poate să urce scări și să „citească” semne de hazarde chimice, o nano-dronă de mărimea unui săpun care măsoară cantitatea de gaz dintr-o încăpere și o dronă hibrid denumită ,,Snake Eyes” care poate fi acționată inclusiv la sol. Aceasta este produsă de un laborator privat.

Snake Eyes este suficient de mică pentru a încăpea într-o cutie de scrisori, însă aceasta poate transmite imagini 3D către operator și poate verifica dacă există urme de elemente chimice în locurile în care este trimisă.

În urma atacului din Salisbury, polițiștii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Detectivul Nick Bailey a petrecut aproape trei săptămâni în spital.