Orașul Chengdu a prezentat planul său ambițios de a înlocui sistemul clasic de iluminare stradală prin lansarea unui satelit de iluminare în 2020, informeazăThe Guardian.

LunaFoto: NASA

Orașul din sud-vestul Chinei plănuiește să lanseze satelitul care imită luna în 2020. Potrivit publicațieiThe People's Daily, luna artificială este ,,gândită pentru a lumina complementar în timpul nopții” alături de satelitul natural al Pământului, deși lumina satelitului artificial va fi de opt ori mai puternică decât cea a lunii. Strălucirea satelitului va putea să lumineze zone cuprinse între 10-80 km, iar raza de acțiune va putea fi controlată foarte exact de la sol.

Wu Chunfeng, directorul Centrului Aerospațial Chengdu și al Institutului de Cercetare pentru Sisteme și Tehnologii Microelectronice, este cel care a contractat acest proiect . Chunfeng a vorbit despre planurile companiei sale la un eveniment național care a reunit lideri în inovație și antreprenoriat.

Wu a declarat că tehnologia folosită pentru satelitul cu funcție de iluminare a fost testată cu mai mulți ani în urmă, însă acum este suficient de evoluată pentru a permite lansarea unui astfel de proiect în 2020.

Publicația The People's Daily spune că ideea i-ar fi aparținut unui artist francez, care și-a imaginat că ține un medalion făcut din oglinzi deasupra Pământului prin care lumina soarelui s-ar reflecta pe străzile Parisului în decursul întregului an.