Hotnews utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care Hotnews.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
O companie din California a lansat în Ghana un program de distribuție de medicamente și vaccinuri care va ajunge la 600 de zboruri pe zi și va include 2.000 de clinici. Dronele pot prinde maxim 110 km/h și vor livra la 15-25 de minute de punctul de pornire. Zipline, compania care a lansat programul, spune că 12 milioane de oameni locuiesc în zonele ce vor fi acoperite de rutele de livrări.
Zipline a lansat în Rwanda acum trei ani un program de distribuție cu drona a medicamentelor și a sângelui către spitale îndepărtate unde era imposibil să se ajungă cu mașina. Programul a devenit un reper, s-a scris mult despre el, iar acum Zipline extinde serviciile în Ghana, având ambiții mari.
Dronele au autonomie de 160 km, viteza maximă este de 110 km/h, iar când ajung la destinație lasă o mică parașută cu produsele medicale transportate (medicamente sau vaccinuri). Dronele au fost îmbunătățite din punct de vedere tehnic în ultimii trei ani.
În Ghana compania vrea să ajungă să facă 600 de zboruri pe zi, în program vor fi incluse 2.000 de clinici și în total vor putea fi distribuite 150 de medicamente diferite.
Tot mai multe țări africane au schimbat legislația pentru a permite livrările cu drona, exemple fiind Africa de Sud, Kenya și Tanzania. În Africa sunt multe zone în care nu există drumuri, sau în care vremea ploiasă le face impracticabile pe cele existente, astfel că dronele sunt mai mult decât utile.
Surse: Financial Times, TechCrunch
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator.
Atenţie! Logarea pe site se face cu adresa de email, nu cu nickname-ul. Adresa ta de email va rămâne confidenţiala şi nu va fi niciodată dată unor terţe persoane sau instituţii.
Înainte de a te înscrie pe site te rugăm să parcurgi „termenii şi condiţiile” ataşate unui cont HotNews.ro.
Primeşti pe email, în fiecare dimineaţă, o sinteză a ştirilor din ziua precedentă
Daca doriti sa va personalizati newsletter-ul si sa primiti alerta pe mail pentru aparitia acelor articole care va intereseaza sau doriti sa va dezabonati de la newsletter intrati dupa logare pe MyHotnews.