Samsung a prezentat la târgul CES Las Vegas un concept de robot care poate recunoaște și ridica obiecte de diferite mărimi, poate pune masa, poate turna vin în pahare și poate ajuta la curățenie. Acest robot este ”în fază de dezvoltare”, spune compania care a anunțat însă un aspirator robotic performant, noi televizoare și o combină frigorifică ce are panouri interschimbabile. Târgul CES Las Vegas se desfășoară online anul acesta.

Samsung si robotii de la CESFoto: Samsung

Robotul care poate face diverse prin casă se numește Bot Handy, iar Samsung a prezentat un filmuleț în care robotul cu un braț apucă haine sau vase, pune masa și toarnă un pahar cu vin. Nu se știe dacă acest robot va fi lansat pe piață.

”De asemenea în faza de dezvoltare, Samsung Bot Handy se bazează pe AI pentru a recunoaște și ridica obiecte de diferite mărimi, forme și greutăți, devenind asftel o extensie a utilizatorului și ajutându-l cu treburile casnice. Bot Handy va putea identifica compoziția obiectelor, folosind astfel un nivel potrivit de forță pentru a apuca și muta obiectele din casă, ajutând astfel la curățenie sau la sortarea vaselor murdare”, spune compania.

Samsung a anunțat și JetBot 90 AI+ un aspirator care va fi disponibil în SUA în prima jumătate a acestui an și folosește tehnologii de recunoaștere a obiectelor pentru a identifica și clasifica obiectele, pentru ca apoi să adapteze culoarele pentru curățenie. Senzorii LiDAR și 3D îi permit lui JetBot 90 AI+ să evite cablurile și obiectele mici și în același timp să curețe colțurile greu accesibile ale locuinței. Aspiratorul dispune și de o cameră integrată cu aplicația SmartThings pentru a facilita monitorizarea dispozitivului.