Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a încheiat ancheta de șase săptămâni cu privire la zborul de test din 11 iulie al avionului spațial suborbital VSS Unity de la Virgin Galactic, au anunțat miercuri oficialii agenției, potrivitSpace.com.

Cabina Virgin GalacticFoto: virgingalactic.com

Misiunea din 11 iulie a fost una importantă pentru Virgin Galactic. A fost al patrulea zbor spațial al companiei și prima călătorie complet echipată până la frontiera spațiului - iar fondatorul Virgin Group, Richard Branson, a fost unul dintre oamenii care au făcut această călătorie istorică. Branson călătorea în cabina Unity cu trei angajați Virgin Galactic și doi piloți stăteau la comenzi în cabină, ca pe toate zborurile avionului spațial.

Ancheta, care a început pe 11 august, a stabilit că Unitys-a abătut într-adevăr din traseul său aerian desemnat în timpul coborârii sale din 11 iulie, o problemă raportată pentru prima dată de New Yorker.

"FAA a constatat, de asemenea, că Virgin Galactic nu a reușit să comunice deviația către FAA, după cum era necesar. Virgin Galactic nu a primit permisiunea de a efectua operațiuni de zbor, deoarece ancheta era în desfășurare", au declarat oficialii FAA.

"FAA a cerut Virgin Galactic să implementeze modificări privind modul în care comunică FAA în timpul operațiunilor de zbor pentru a menține publicul în siguranță.... Virgin Galactic a făcut modificările necesare și poate reveni la operațiunile de zbor”, au subliniat ei.

Virgin Galactic își va actualiza și calculele pentru extinderea spațiului aerian protejat pe zboruri viitoare, au declarat miercuri reprezentanții companiei.

"Apreciem revizuirea amănunțită de către FAA a acestei anchete", a declarat CEO-ul Virgin Galactic, Michael Colglazier.

"Programul nostru de zbor de testare este special conceput pentru a ne îmbunătăți continuu procesele și procedurile. Actualizările spațiului nostru aerian și protocoalele de notificare a misiunii în timp real ne vor consolida pregătirile pe măsură ce ne apropiem de lansarea comercială a experienței noastre de zbor spațial.", a adaugat acesta

Următoarea misiune de încercare, care va transporta membrii Forțelor Aeriene Italiene în spațiul suborbital, va decola nu mai devreme de jumătatea lunii octombrie.

După acel zbor, Virgin Galactic intenționează să efectueze lucrări extinse de întreținere și modernizare a avionului purtător al Unity, cunoscut sub numele de VMS Eve. (Eva lansează Unity la o altitudine de aproximativ 15.000 de metri, moment în care Unity își declanșează motorul rachetei pentru călătoria în spațiu.) Eva va rămâne probabil în afara acțiunii până la mijlocul anului viitor, au spus reprezentanții Virgin Galactic.

Virgin Galactic vinde în prezent bilete pentru a călători cu VSS Unity cu șase pasageri pentru 450.000 dolari bucata. Principalul concurent al companiei în industria turismului spațial suborbital, Blue Origin al lui Jeff Bezos, nu și-a divulgat prețurile biletelor.