Grupul Alphabet a înființat o companie numită Isomorphic Labs care își propune să facă cercetări în vederea descoperirii de noi medicamente. Compania Isomorphic Labs va fi condusă de către Demis Hassabis care este CEO al Deep Mind, companie celebră pentru soft-urile de AI care i-au învins pe cei mai buni jucători de Go.

Medicamente noiFoto: Areeyatm, Dreamstime.com

Noua companie va beneficia de cercetările făcute deja de DeeMind care face din 2014 parte din grupul Alphabet și a ”bifat” o serie de premiere în domeniul inteligenței artificiale, în ultimii doi ani axându-se pe medicină.

Demis Hassabis se va ocupa de stabilirea strategiei tehnice a noii companii și de angajarea primilor specialiști.

Alphabet nu a dat detalii despre ce va face exact Isomorphic, dar mai multe companii din grup fac cercetări în diverse domenii ale sănătății umane. Astfel, Calico studiază moduri în care ar putea fi încetinită îmbătrânirea, iar Verily a cercetat diverse lucruri, de la lentilele de contact care-ți măsoară glicemia, până la roboți care să ajute la operațiile chirurgicale.

Isomorphic Labs se va axa pe descoperirea de noi medicamente și pe dezvoltarea de tehnologii care să ajute la găsirea de noi tratamente. Dacă va face descoperiri importante, compania poate ajunge să aibă profituri mari.

DeepMind a anunțat anul trecut un sistem care prezice în mod automat forma enzimelor și proteinelor cu acuratețe nemaiîntâlnită și acest sistem, dacă va fi perfecționat, ar putea avea un rol important în descoperirea de noi medicamente.

Sursa: New York Times