Microsoft le-a cerut angajaților săi să nu împărtășească informații sensibile cu ChatGPT din cauza îngrijorărilor că acestea ar putea fi folosite pentru antrenarea chatbot-ului, relatează Insider.

ChatGPTFoto: Jonathan Raa / Zuma Press / Profimedia Images

Politica a fost dezvăluită după ce un angajat al companiei americane a întrebat pe un forum intern al Microsoft dacă poate folosi la muncă ChatGPT sau alte produse ale OpenAI, firma care a dezvoltat chatbot-ul.

„Vă rugăm nu împărtășiți date sensibile cu un terminal OpenAI întrucât ar putea fi folosite pentru antrenarea modelelor viitoare”, i s-a răspuns acestuia.

Obsesia subită a lumii cu ChatGPT pare să le fi făcut pe unele companii din sectorul tech să își avertizeze angajații împotriva interacțiunilor cu tehnologia.

În luna decembrie a anului trecut, la câteva săptămâni după lansarea ChatGPT, Amazon a lansat un avertisment similar pentru angajații săi după ce un grup al acestora a întrebat tot pe un forum intern al companiei dacă chatbot-ul poate fi folosit la locul de muncă.

Microsoft și Amazon, împotriva folosirii ChatGPT la locul de muncă

Unul dintre avocații Amazon i-a avertizat pe angajați că nu trebuie să împărtășească „niciun fel de informații confidențiale” cu ChatGPT.

„Acest lucru este important deoarece datele introduse pot fi folosite pentru antrenarea unui model viitor al ChatGPT și nu am dori ca output-ul acestuia să includă sau să fie asemănător cu informațiile noastre confidențiale (și deja am văzut cazuri în care el seamănă îndeaproape cu materiale existente)”, a subliniat juristul Amazon.

În cazul Microsoft situația iese cu atât mai mult în evidență întrucât compania fondată de Bill Gates a anunțat luna aceasta că este în discuții cu OpenAI în vederea unor investiții și pentru a integra ChatGPT în produse precum Word, Outlook și Powerpoint, după ce a investit deja un miliard de dolari în OpenAI în 2019.

Valoarea noii investiții ar urma să se ridice la 10 miliarde de dolari.