Turistii pasionati de vulcani sunt rasfatati in Islanda, o tara cu peste 100 de munti vulcanici. Daca pana acum i-au putut admira doar din exterior, acum, cei mai curajosi, au ocazia sa vada cum arata in interior.

In aceasta saptamana, agentia de turism Discover the World a lansat un nou circuit, inedit. Turistii vor putea sa vada interiorul unui vulcan pentru prima data, ajungand pana in camera cu magma, scrie nydailynews.com.

Trebuie remarcat faptul ca vulcanul in cauza, Thrihnukagigur, a fost inactiv in ultimii 4.000 de ani. Totusi, initiativa va atrage o multime de pasionati din toata lumea.

Turistii vor cobori pe peretii stalucitori ai vulcanului cu un cablu special, pana in camera de magma si vor putea sta acolo o ora inainte de a fi urcati din nou la suprafata vulcanului. De asemenea, vor putea observa campurile de lava si vor avea parte de un safari in zona, cu masini 4x4.

Discover the World si-a facut un renume cand vine vorba de turism in regiunile vulcanice. A infiintat chiar si o linie telefonica unde turistii pot spune ce vulcan anume ar vrea sa viziteze. Primesc un pachet turistic in zona respectiva si au sansa sa vada chiar eruptia vulcanului respectiv.