Un iaht detinut de cofondatorul Microsoft Paul Allen, un cunoscut sustinator al conservarii marine, a intrat intr-un recif de corali din Insulele Cayman, distrugand o mare parte din coralii ecosistemului protejat prin lege, scrie The Guardian.

Insulele Cayman si zona West BayFoto: Google Maps

MV Tatoosh, un iaht de 91 de metri lungime detinut de miliardarul Allen, a trecut prin reciful de corali din zona West Bay, potrivit autoritatilor locale, distrugand coralii cu lantul ambarcatiunii. Se crede ca Allen nu se afla la bord in momentul incidentului.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de firma de investitii Vulcan, detinuta de Allen, incidentul s-a produs in data de 14 ianuarie. "Cand echipajul (MV Tatoosh - n.red.) a fost alertat de un scafandru ca e posibil ca lantul ancorei sale sa fi lovit coralii din zona, echipajul a schimbat imediat, si din propria vointa, pozitia astfel incat sa se asigura ca reciful este protejat", se arata in comunicat.

Fundatia lui Allen desfasoara actiuni prin care sprijina conservarea marina si incearca sa contracareze pescuitul excesiv. Ca urmare a daunelor aduse recifului, Allen ar putea primi o amenda de pana la 600.000 dolari.

Paul Allen are o avere estimata de Forbes la 17,4 miliarde dolari.