​Wisdom, pasarea albatros in varsta de 65 de ani, este experta in cresterea puilor, sunt de parere cercetatorii americani. Cea mai varstnica pasare albatros, ce isi face anual cuib in rezervatia naturala National Wildlife Refuge din Atolul Midway, situat in partea de nord a Oceanului Pacific, are un nou membru de familie, botezat de cercetatori Kukini (mesager), scrie nationalgeographic.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pasarea albatros se imperecheaza pe viata, insa Wisdom, la varsta de 65 de ani, a avut mai multi parteneri de-a lungul timpului si a crescut peste 30 de pui. Desi nu i se cunoaste varsta partenerului sau actual Goo, cercetatorii sunt de parere ca cei doi sunt impreuna de multi ani.

Pasarea albatros depune anual cate un ou, iar 98% dintre pui vin anual in Atolul Midway si in Insulele Hawaii pentru a se reproduce.

"Wisdom ne-a demonstrat cat de multe lucruri mai avem de invatat despre viata pasarilor albatros. Nu stiam ca o pasare albatros poate trai atat de mult si ca la o varsta asa inaintata inca se mai reproduce," a declarat Susan White, lider de proiect in cadrul agentiei americane U.S. Fish and Wildlife Service.