Anul 2018 va incepe cu un eveniment astronomic rar. Pe 31 ianuarie va avea loc o eclipsa totala de luna, iar acest fenomen va coincide cu "Luna albastra", pentru prima data de la 31 mai 1866, potrivit iflscience.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Luna albastra" nu are nimic de a face cu culoarea, ci totul tine de sincronizare. Luna albastra este un fenomen care apare o data la doi sau trei ani. Ultima data cand ne-am putut bucura de acest eveniment astronomic a fost in iulie 2015.

De asemenea, eclipsele lunare au loc in timpul lunii pline, iar combinatia intre o luna albastra si o eclipsa este foarte rara, ultima avand loc in anul 1866.

Fenomenul de anul acesta va fi vizibil doar din anumite parti ale lumii si va avea o durata de 77 de minute.

Locuitorii Asiei centrale si estice, Indoneziei, Noii Zeelande si Australiei, vor avea parte de cea mai buna imagine a evenimentului. Parti ale Americii de Nord vor putea observa doar o imagine partiala a fenomenului.

Cei care nu au posibilitatea sa vada spectacolul in intregime, o pot face online, multumita unor servicii precumVirtual Telescope ProjectsiSlooh, asa cum ne informeaza Life Hacker.