​Anglia riscă să se confrunte cu o lipsă a aprovizionării cu apa până în 2050, dacă nu vor fi luate măsuri rapide pentru reducerea consumului și a pierderilor, a avertizat Agenția de Mediu, informeazăBBC.

Apa potabilaFoto: Captura YouTube

Raportul Agenției arată că o cantitate de apă suficientă pentru a satisface nevoile a 20 de milioane de oameni este pierdută prin scurgeri zilnic.

Creșterea populației și impactul schimbărilor climatice vor spori presiunile de aprovizionare, potrivit Agenției de Mediu, care sfătuiește oamenii să își stabilească o țintă personală și să folosească apa mai înțelept acasă.

Primul raport major în ceea ce privește resursele de apă din Anglia susține că schimbările climatice și creșterea populației reprezintă cele mai mari presiuni asupra unui sistem care deja se luptă.

În anul 2016, aproximativ 9.500 de miliarde de litri de apă au fost preluați din râuri, lacuri, rezervoare și surse subterane, 55% din cantitate fiind utilizată de companiile publice de apa, iar 27% mergând în sectorul furnizării de energie electrică.

Însă, pe lângă trei miliarde de litri de apă pierduți pe zi prin scurgeri, există un preț considerabil care este plătit pentru durabilitatea acestor bunuri.