Wolf Silveri, un artist fotograf, a conceput imagini care ar putea descrie distopii ale peştilor afectaţi grav de poluarea din oceane, informează cotidianul The Washington Post citat de Mediafax.

poluareFoto: USER UPLOADED

"Wolf Silveri fotografiază de obicei oameni. Portretele lui puternice şi luminate dramatic sunt personale şi evidenţiază umanitatea. De obicei, spune că are obiectivul de a reda o perspectivă reală. Dar, după vizitarea unei pieţe de peşte, i-a venit o altă idee. În timp ce aştepta la piaţă, a început să se întrebe ce peşti ar mai exista peste câteva decenii. Cu o zi înainte, citise că până în anul 2050, în oceane vor fi mai multe deşeuri decât peşti", notează cotidianul The Washington Post.

"M-a şocat ce am citit", declară Wolf Silveri.

Având în minte această idee, a cumpărat un peşte şi l-a dus în studio. A introdus capul într-o sticlă de plastic. Aşa a fost realizată prima imagine din seria de fotografii distopice "We'll sea", realizate pe baza conceptului că, dacă plasticul va depăşi peştele, oceanele vor găsi o modalitate de a integra în habitat deşeurile produse de oameni.

"Am vrut să arăt o simbioză, am vrut să arăt ceva care să facă pe cineva să se uite de două ori, pentru că nu ar înţelege din prima", a explicat Silveri.

Cea mai mare parte a plasticului folosit de Silveri era din propria locuinţă, dar obiectivul lui este ca lumea să vadă imaginile neobişnuite şi abstracte şi să utilizeze plasticul în noi moduri. "Oamenii s-au săturat de imagini sensibile, acestea nu mai impresionează pe nimeni", subliniază el.