ONU: Pământul ar putea deveni un „iad nelocuibil” din cauza schimbărilor climatice și a pandemiei de COVID-19

de S.J.     HotNews.ro
Luni, 12 octombrie 2020, 16:46 Science - Terra


Teren arid
Foto: YAY Media AS / Alamy / Profimedia Images
Creşterea numărului dezastrelor climatice, alături de pandemia de COVID-19, demonstrează că liderii politici şi economici nu reuşesc să oprească transformarea planetei într-un „iad nelocuibil” pentru milioane de oameni, conform unui raport emis luni de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), relatează Haaretz.

În ultimele două decenii, numărul dezastrelor provocate de fenomenele meteorologice extreme aproape s-a dublat la 6.681, în creştere de la 3.656 între 1980 şi 1999, conform unui raport emis cu o zi înainte de Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor, marcată în fiecare an la 13 octombrie.

Inundaţiile şi furtunile din ce în ce mai grave au constituit aproximativ patru cincimi din totalul dezastrelor naturale din perioada 2000-2019, la care s-a adăugat o înmulţire a perioadelor de secetă, incendii şi valuri de caniculă.

„Suntem în mod deliberat distructivi. Aceasta este singura concluzie la care se poate ajunge”, acţiunile pentru reducerea schimbărilor climatice şi a altor ameninţări majore întârziind, a declarat Mami Mizutori, reprezentant special al secretarului ONU pentru reducerea riscurilor de dezastre.

„COVID-19 este doar ultima dovadă că liderii politici şi din mediul de afaceri nu sunt încă în acord cu lumea din jurul lor”, a adăugat Mizutori într-un comunicat.

În ultimii 20 de ani au fost înregistrate aproape 7.350 de dezastre majore, inclusiv cutremure şi tsunami, care au provocat peste 1,2 milioane de morţi şi au afectat 4,2 miliarde de oameni. De asemenea, aceste fenomene au provocat pierderi economice globale de aproape 3 trilioane de dolari - aproape de două ori în comparaţie cu valoarea pagubelor din cele două decenii precedente.

Într-o prefaţă comună a raportului ONU, Mizutori şi Debarati Guha-Sapir de la Centrul de Cercetare în Epidemiologia Dezastrelor din Belgia au remarcat însă că agenţiile pentru gestionarea dezastrelor au salvat numeroase vieţi printr-o mai bună pregătire. Printre ţările care au făcut paşi importanţi în evacuarea a milioane de persoane în zone sigure şi reducerea numărului de morţi în urma inundaţiilor şi furtunilor se numără India şi Bangladesh.

Însă şansele „continuă să le fie potrivnice, în special în ceea ce priveşte naţiunile industriale care eşuează lamentabil în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră” în conformitate cu obiectivul convenit de limitare a încălzirii globale la 1,5 grade Celsius, se arată în document.


Acordul de la Paris și Cadrul de la SendaiAproape niciuna dintre ţări nu a făcut suficiente demersuri pentru a preveni un val de decese şi îmbolnăviri cauzate de pandemia de COVID-19, în pofida apelurilor din partea experţilor şi a agenţiilor ONU, au notat autoarele.

„Este năucitor să continuăm de bunăvoie şi cu bună ştiinţă să semănăm seminţele propriei distrugeri, în pofida ştiinţei şi dovezilor conform cărora ne transformăm singura noastră casă într-un iad nelocuibil pentru milioane de oameni”, au adăugat ele.

Guha-Sapir a avertizat că, în cazul în care numărul evenimentelor meteorologice extreme va continua să crească în acelaşi ritm în următorii 20 de ani, „viitorul omenirii arată într-adevăr foarte sumbru”.

Pentru a se evita acest lucru, lumea trebuie să acţioneze urgent investind în prevenţie, adaptare la schimbările climatice şi reducerea riscului de dezastre, a spus și Mizutori.

Ea a îndemnat guvernele să dea dovadă de leadership şi să ofere rezultatele promisiunilor făcute în 2015 în temeiul Acordului de la Paris de limitare a schimbărilor climatice, cadrul de acţiune Sendai pentru gestionarea riscului de dezastru şi obiectivele globale de dezvoltare urmând să se încheie în 2030.

Cadrul de Acţiune Sendai 2015-2030 pentru reducerea riscului de dezastre a fost stabilit la cea de-a treia Conferinţă mondială a ONU privind reducerea riscului de dezastre (WCDRR), care a avut loc la Sendai, Japonia, în perioada 14-18 martie 2015. A fost primul acord major al agendei de dezvoltare post-2015, cu şapte obiective şi patru priorităţi de acţiune.

Cadrul de la Sendai a fost adoptat de Adunarea Generală a ONU, care a urmat conferinţei. Statele membre ale ONU au fost de acord să instituie la nivel naţional şi local strategii de reducere a riscurilor de dezastru până în 2020, însă până în prezent doar puţin peste 90 au reuşit să îşi îndeplinească promisiunile, a remarcat ea.

„Totul se reduce într-adevăr la guvernare dacă vrem să scăpăm această planetă de flagelul sărăciei, de pierderea în continuare a speciilor şi biodiversităţii, de explozia riscului urban şi de cele mai grave consecinţe ale încălzirii globale”, a precizat Mizutori.

Citește și:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7517 vizualizari

 • -7 (39 voturi)    
  Cat plateste Romania la ONU? (Luni, 12 octombrie 2020, 16:56)

  Lok [utilizator]

  Si daca e un leu e prea mult.
  • +6 (24 voturi)    
   neah (Luni, 12 octombrie 2020, 18:23)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   Chiar te afli în treabă
 • -8 (40 voturi)    
  O tampenie socialista (Luni, 12 octombrie 2020, 16:58)

  Luk [utilizator]

  Numarul fenomenelor extreme a crescut putin, dar numarul victimelor a scazut abrupt, cred ca e de 10 ori mai mic astazi.
  In ceea ce priveste COVID ca parte a iadului... Covid a ucis ceva mai mult de 1 mil de oameni in 11 luni.
  Gripa spaniola a ucis intre 50 si 120 de milioane in timpului unui cumplit Razboi Mondial si n-a mai venit niciun Sfarsit al Lumii.
  E drept ca nu aveam atatia oameni destepti pe vremea aia.
  Doar tampenii.
  • +8 (24 voturi)    
   numărul fenomenelor extreme (Luni, 12 octombrie 2020, 18:24)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   În ultimii 20 de ani au fost înregistrate aproape 7.350 de dezastre majore, inclusiv cutremure şi tsunami, care au provocat peste 1,2 milioane de morţi şi au afectat 4,2 miliarde de oameni. De asemenea, aceste fenomene au provocat pierderi economice globale de aproape 3 trilioane de dolari - aproape de două ori în comparaţie cu valoarea pagubelor din cele două decenii precedente.

   E chiar atât de greu, serios
   • +6 (8 voturi)    
    Cu siguranță l-ai pus la punct. (Luni, 12 octombrie 2020, 23:59)

    anton_carpati [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

    În lumina comentariului tău, individul din spatele acelui pseudonim își va reevalua atent punctul de vedere. Ai făcut o treabă bună.
   • -2 (8 voturi)    
    In comparatie cu care perioada? (Marţi, 13 octombrie 2020, 8:24)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

    Ca fenomene extreme de la uragane la secete la inundatii au fost si mai demult, chiar mai intense in jurul 1880, doar ca nu erau oamenii asa de multi cu atat de multe bunuri. Cand vine uraganul si iti distruge casa din chirpici, nu o bagi la trilioane. Datele monetare sunt irelevante pentru o comparatie, populatia la fel.
    • -1 (1 vot)    
     superb (Marţi, 13 octombrie 2020, 10:59)

     zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     ... Mă încălzește enorm să știu că în 1880 fenomenele naturale NU aveau ce devasta, că erau mai mullte marmote decât oameni.
   • +2 (4 voturi)    
    :) (Marţi, 13 octombrie 2020, 9:47)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

    Vad ca iar ti-a fost dor.
    Bun, hai sa le luam pe rand:
    - includem cutremurele la fenomene meteo? Am niste exemple interesante din trecut, am putea baga aici si eruptiile vulcanilor sau ciuma, daca tot nu mai conteaza. Adaugam si dictaturile socialiste din URSS si China sau razboaiele din Africa pentru ca si ele sunt dezastre si sunt semnificative.
    La fenomene metorologice extreme vorbim despre incendii, furtuni majore, frig in exces, caldura in axces, ploi torentiale - inundatii sau seceta (cam astea se incadreaza la fenomene meto extreme). Numara mere cu mere ca altfel o sa vada toata lumea ca ai chef sa intri in vorba cu mine.
    Pierderile economice nu sunt relevante din foarte multe motive (le luam si pe alea la rand, daca vrei, dar o sa fie in defavoarea ta daca incercam si tu stii foarte bine astea).
    Indiferent cu ce perioada compari, numarul de victime omenesti a scazut ce cel putin 10 ori fata de perioadele precedente chiar daca populatia a crescut peste tot. Zic sa nu mai pleci dupa fente socialiste sau sa citesti inainte de a scrie.
    Pe mine ma ajuta.
    • 0 (0 voturi)    
     neah (Marţi, 13 octombrie 2020, 10:58)

     zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

     Ești meteorolog ? Expert în dezastre naturale, agricultură, resurse de apă ? Măcar vreun voluntariat prin zone devastate, ceva
     • 0 (0 voturi)    
      Cert este (Marţi, 13 octombrie 2020, 17:24)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

      Cert este ca mi-as da seama daca as vorbi cu un expert si nu e cazul.
      Daca ai ceva argumente, te rog sa le aduci si discutam. A trebuit sa citesc despre lucrurile astea, am lucrat la un numar de proiecte in domeniu.
      • -1 (1 vot)    
       nu știu ce să zic (Marţi, 13 octombrie 2020, 17:41)

       zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

       Vorbește atunci cu victimele economice DE ACUM ale schimbărilor climatice și dă-le lor vești bune, alea alea
       • 0 (0 voturi)    
        Victimele (Marţi, 13 octombrie 2020, 22:24)

        Luk [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

        Victimele sunt unice, imi pare rau pentru fiecare in parte, dar ma bucur ca sunt mai putine azi decat in trecut.
        Fa la fel.
   • +1 (1 vot)    
    sa recapitulam (Marţi, 13 octombrie 2020, 20:01)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

    1, 2 milioane morti la 7350 dezastre majore rezulta cam 163 morti per dezastru, impartit la 20 de ani rezulta cam 60.000 morti pe an in dezastre" majore"

    În ultimii 19 ani au murit peste 43.000 de români în accidente rutiere -

    Avand in vedere cifrele de mai sus sa se calculeze cum reducerea emisiilor de dioxid de carbon vor evita urmatoarele crize medicale de tip COVID si cum vor micsora frecventa cutremurelor sau valurilor tsunami. Si cum se va modifica sezonalitatea musonului din subcontinentul indian. Multumesc.
    • +1 (1 vot)    
     cine să calculeze (Marţi, 13 octombrie 2020, 20:34)

     zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     Pe banii cui, ai tăi ? lol, sau cum, gratis ? Că vrei tu acum ? Hai, e o limită
     Apropo... morții din accidentele rutiere coexistă bine mersi cu morții de cancer, cutremure, căzut cărămizi în cap mergând pe stradă. Propun și eu atunci ca prostu renunțarea la terapiile anti cancer că mă oricum mor ăia din cutremure. Mulțumesc
 • -6 (28 voturi)    
  Greta, (Luni, 12 octombrie 2020, 17:00)

  Susufler0 [utilizator]

  SCAPA-NE !
  • -8 (20 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 12 octombrie 2020, 17:32)

   [anonim] i-a raspuns lui Susufler0

   • -2 (10 voturi)    
    Haiti... ! Ce-am spus ? :)) (Luni, 12 octombrie 2020, 18:41)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui

    :)))))))))))
 • +4 (40 voturi)    
  ȘI CE DACĂ! (Luni, 12 octombrie 2020, 17:13)

  Tayen [utilizator]

  Avem capitalism? AVEM!
  Avem „societate de consum”!? AVEM!
  Avem profit din ce în ce mai mare!? AVEM!

  Ăstea contează, nu viitorul nostru și al copiilor noștri sau natura.
  • 0 (30 voturi)    
   Avem (Luni, 12 octombrie 2020, 18:17)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   Avem internet prin fibra optica, avem wi-fi, avem www si avem telefoane inteligente. Avem si unde ne etala sentimentele socialiste, dar spuneti-mi si mie, sa nu mor prost: in ce tari socialiste s-au inventat wi-fi, www sau telefoanele inteligenta?
   Cuba? Venezuela? Rusia?

   Pacat ca iprocrizia nu doare.
   • -4 (14 voturi)    
    Prostia doare (Marţi, 13 octombrie 2020, 0:48)

    justin [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    www cum vrei tu sa-i spui nu a fost inventant in vreo corporatie capitalista cum ai dori tu sa se fi intamplat. Mare mirare, s-a intamplat la CERN. Dar ce sa stii tu de-astea. Daca auzi tu (sau trump) cati bani se "pierd"acolo, sigur o sa propui taierea fondurilor si trimiterea acasa a tuturor.
    Asta asa, ca sa nu mori prost
    • +3 (3 voturi)    
     Imi pare rau ca suferi (Marţi, 13 octombrie 2020, 9:33)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui justin

     .
   • 0 (0 voturi)    
    ce treabă are socialismul (Marţi, 13 octombrie 2020, 20:35)

    zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    cu încălzirea climei provocată și de om ?
 • +10 (22 voturi)    
  Prea multe variabile și prea puțin timp (Luni, 12 octombrie 2020, 17:23)

  anton_carpati [utilizator]

  Economiile industriale emergente, autocrațiile, piața de consum, tribalismul ideologic dus până la punctul în care unii neagă catastrofa ecologică spre care ne îndreptăm doar din cauză că dușmanul viclean o invocă, etc etc
  O migrație redusă dinspre Orientul Mijlociu a destabilizat ideologic Europa și Statele Unite. Omenirea e total nepregătită să facă față provocărilor ce vor urma. Ar fi nevoie de un miracol - intervenție divină, extraterestă, singularitatea etc.
  • +6 (12 voturi)    
   ce destabilizare ideologică (Luni, 12 octombrie 2020, 18:26)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui anton_carpati

   a Europei și SUA din cauza unei migrații reduse ? Fie destabilizarea aia era deja, fie nu e nici acum. O fi greu
   • +3 (11 voturi)    
    din 2015 (Luni, 12 octombrie 2020, 19:46)

    anton_carpati [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

    Au luat avânt toate mișcările de extremă dreapta. Fenomenul era deja prezent dar situația refugiaților din Siria și apariția a 2 narațiuni parelele și violent opuse cu privire la aceasta este de necontestat.
    • 0 (0 voturi)    
     1 milion de sirieni (Marţi, 13 octombrie 2020, 11:03)

     zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui anton_carpati

     emigrați din 2015 încoa la 800 milioane locuitori ai Europei și tot vezi corelații ? Nu, băiete, așa zisa ta destabilizarea era deja prezentă... sau nu e nici acum în mod real. Acuma, depinde de tine dacă te înfierbântă știrile cu .... polițaii ăia neo naziști din "Deuceland".
     • +1 (1 vot)    
      Da,da (Marţi, 13 octombrie 2020, 14:23)

      anton_carpati [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

      E așa cum zici tu, nu așa cum am văzut cu ochii mei în urmă cu 5 ani. Secții de comentarii în care stoicii români persecutați peste tot începeau să tune și să fulgere despre barbarii care ne cotropesc și despre islamizare forțată. Iluminați ca tine care criticau "marxiștii culturali" deoarece salvau de la înec oamenii de pe plute din Mediterana.
    • +2 (2 voturi)    
     Extrema dreapta este orice nu convine (Marţi, 13 octombrie 2020, 11:48)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui anton_carpati

     Ca de miscari politice nu poate fi vorba.
 • -2 (26 voturi)    
  Lol (Luni, 12 octombrie 2020, 17:37)

  mitg [utilizator]

  Deja sunt penibili.
 • -4 (18 voturi)    
  Nu înțeleg ce are una cu alta (Luni, 12 octombrie 2020, 17:40)

  Nyk1 [utilizator]

  Omenirea s-a mai confruntat pe parcursul istoriei sale atât cu pandemii, cât și cu evenimente care au afectat major clima pe termen scurt (de exemplu, erupții vulcanice).

  În ce privește pandemia, ONU ar putea să tragă de urechi țara care nu a respectat normele sanitar-veterinare și a permis astfel transmiterea zoonotică a doi viruși periculoși (SARS-COV-1 și SARS-COV-2) - știți voi, este țara care-l susține fățiș, inclusiv financiar, pe moș Bideu la alegerile din SUA.
  • -1 (1 vot)    
   vezi, nu degeaba ai luat minusuri (Marţi, 13 octombrie 2020, 11:05)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Moș Bideu ăla habar n-are cine ești tu, ca atare e afectat rău
 • +10 (26 voturi)    
  deșertificarea Câmpiei Dunării (Luni, 12 octombrie 2020, 18:31)

  zavalitaa [utilizator]

  probabil se va oficializa în următorii 20-30 de ani, urmând ca în 50 de ani să vedem ce mai cultivăm în țara asta, dacă irigații oricum nu putem face. Oricum, avem deja culturi alternative și acum.
  La fel, în ritmul în care practicăm defrișările, în maxim 10 ani nu mai au austriecii ce să proceseze. Rămânem fără investitori străini, zău așa.
  Și, cireașa de pe tort, temperaturi de 40 de grade la nivelul solului în marile orașe vor deveni obișnuință. Pentru cine se va obișnui cu ele, care nu, infarctul și AVCul sunt nedureroase.
  • +3 (5 voturi)    
   Doar o intrebare (Marţi, 13 octombrie 2020, 10:23)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

   De ce nu putem face irigatii? Cam ce ne opreste? :)
   • -2 (2 voturi)    
    de aia (Marţi, 13 octombrie 2020, 10:55)

    zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    din exact motivele din ultimii 30 de ani
  • +2 (4 voturi)    
   Simpatic. Dar padurile se mentin. (Marţi, 13 octombrie 2020, 11:52)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

   Nu uita ca mia si creste. Conform datelor satelitare globul se inverzeste datorita fertilizarii cu CO2 si amplificarea ciclului apei. Lectura si imagini:
   https://www.nature.com/articles/nclimate3004.
   https://www.nasa.gov/feature/ames/human-activity-in-china-and-india-dominates-the-greening-of-earth-nasa-study-shows/
   NASA isi pastreaza propaganda dar se vede destul de clar ca creste bine si la noi. IFN confirma ceea ce spun.
   • -1 (1 vot)    
    daaa, se mențin (Marţi, 13 octombrie 2020, 13:48)

    zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    mai ales în Românica și Amazon. E prea mult verde, prea puțină poluare în orașe, prea puțin plastic în peștele de consum. Noroc cu rezervele de combutibili fosii, am auzit că vor mai ține 3000 de ani, care-i graba
    • 0 (0 voturi)    
     Amazonul este in cea mai fertila zona din lume (Marţi, 13 octombrie 2020, 15:47)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

     La fel si padurea tropicala din Congo si Africa. Trebuie sa ii dea foc in fiecare sezon ca sa nu creasca tot inapoi. E chiar greu.
     • 0 (0 voturi)    
      Amazonul a pierdut 1% din suprafață (Marţi, 13 octombrie 2020, 17:30)

      zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Lok

      în ultimii 8 ani, asta după statisticile oficiale !
      • 0 (0 voturi)    
       si eu am pierdut 1% din parul din cap (Marţi, 13 octombrie 2020, 20:39)

       AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

       statistic.
       Nu stiu cum sa iti spun dar in cazul unei paduri nu suprafata e neaparat problema ci densitatea. Oricum la un ecosistem de dimensiunea Amazonului 1% e in marja de eroare bine-mersi
       • 0 (0 voturi)    
        omule, (Marţi, 13 octombrie 2020, 23:24)

        zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

        ești paralel, te joci cu subiectele, serios acum
   • -1 (1 vot)    
    sfertodoct (Marţi, 13 octombrie 2020, 17:39)

    zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Era chiar greu ?

    https://www.independent.co.uk/news/science/climate-change-rainforest-absorption-co2-becoming-erratic-9086304.html
    For each 1C rise in temperature, tropical regions now release about 2 billion extra tonnes of carbon-containing gases – such as carbon dioxide and methane – into the atmosphere, compared to the same amount of tropical warming in the 1960s and 1970s, the study found.

    Rising levels of man-made carbon dioxide could stimulate the growth of tropical vegetation by providing them with extra “carbon fertiliser” but scientists believe this beneficial effect is probably being outweighed by the detrimental impact on forest growth caused by the extra heat and drought resulting from higher CO2 concentrations.
 • -6 (34 voturi)    
  "Pământul ar putea deveni" (Luni, 12 octombrie 2020, 18:45)

  Soarele [utilizator]

  Şi eu aş putea deveni milionar dacă aş câştiga la Loto.
  BTW, şanse egale ca să câştig eu sau se adeverească "prorocirea" neagră din raport.
  • +4 (6 voturi)    
   Tu ai sanse mai mari sa castigi la Loto (Marţi, 13 octombrie 2020, 10:24)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui Soarele

   Astia-s doar niste tampiti.
   • 0 (2 voturi)    
    decât rudimentari care se imaginează (Marţi, 13 octombrie 2020, 11:07)

    zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    de dreapta, ca să aibă ce să scuipe spre necunoscuți etichetați de stânga... mai bine "tâmpiți", serios
 • +3 (17 voturi)    
  bag de seama ca ONU (Luni, 12 octombrie 2020, 23:16)

  ..13 [utilizator]

  a rezolvat spre binele nostru toate conflictele internationale care ne bantuie.

  Sa ne aducem aminte de ce avem ONU:
  "United Nations mission statement is “the maintenance of international peace and security.” Eradicating conflicts across the globe is the pivotal duty of this organization."

  fix in palarie ii doare pe unii ca Iran/North Korea fac ce fac sau mai recent Turcia se crede mare si tare...Conflictul din Armenia nu avem...Ucraina doar a fost cumva ceva prietenesc acolo, Transnistria este ceva...

  Astia au uitat de ce s-au infiintat si poate au prea mult timp si bani la dispozitie...

  de acord ca si un leu este prea mult!
  • -2 (2 voturi)    
   greu cu multitaskingul (Marţi, 13 octombrie 2020, 15:53)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Tu crezi că la nivelul ăla sus de tot unde sunt băieții de la ONU e ca la unii în familie, câte o problemă pe rând că se ard sinapsele ?!
   • 0 (0 voturi)    
    Wow, nivelul de sus al baietilor de la ONU? (Marţi, 13 octombrie 2020, 21:11)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

    Cam care e nivelul ala Inalt?
    Al gestionarii crizei COVID?
    Al Comisiei de Drepturile Omului plina de sirieni, iranieni, cubanezi si alti campioni?
    Daca birocratii de la ONU au ajuns sa fie nivelul inalt al tau esti pe calea gresita!
    • 0 (0 voturi)    
     indiferent câte beri (Marţi, 13 octombrie 2020, 23:30)

     zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     ai băut tu în seara asta, sau oricând, lumea rămâne la fel, funcționarii ăia tot acolo sunt, statutul lor e același, problemele tot alea sunt. Sigur, părerile tale fac diferența la ședința de bloc, probabil


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by