Un tigru regal de Bengal a fost observat la o altitudine de 3.165 de metri în Nepal, fiind cea mai ridicată altitudine la care au fost văzute vreodată astfel de animale, conform autorităţilor forestiere nepaleze, transmite sâmbătă DPA, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acelaşi exemplar de tigru a fost surprins de două ori în luna noiembrie de un sistem de camere video amplasat în natură pentru a monitoriza zece panda roşii echipaţi cu zgărzi GPS, aflaţi într-o pădure din estul Nepalului, conform unui comunicat de vineri al Departamentului pentru Păduri din Nepal.

Sonam Tashi Lama, coordonatorul de programe al organizaţiei Red Panda Network (RPN), organizaţie care se ocupă de conservarea speciei de panda roşu, a susţinut că observarea acestui tigru la o altitudine atât de mare este neobişnuită pentru aceste feline de talie mare.

De obicei, tigrii bengalezi regali ocupă un habitat în jurul deltei fluviului Gange. Aceste animale sunt întâlnite extrem de rar la altitudini mai mari. În cursul acestui an, autorităţile nepaleze au mai anunţat că a fost observat un tigru la altitudinea de 2.500 de metri.

Unii experţi sunt de părere că aceste feline mari încep să migreze spre altitudini mai ridicate din cauza schimbărilor climatice, în timp ce alţii susţin că migraţia este legată de pierderile de habitat şi dispariţia prăzii din regiunile în care trăiesc de obicei tigrii bengalezi.