​Cercetătorii au filmat în Seychelles o scenă rară: o țestoasă - gigant vânează o pasăre de mici dimensiuni pe care o prinde și apoi o devorează. Se credea că țestoasele uriașe sunt lente, erbivore și plicticoase, dar acest episod demonstrează contrariul.

O testoasa uriasa vaneaza o pasare micaFoto: Captura YouTube

Este prima oară când o astfel de vânătoare inedită este surprinsă pe cameră și Justin Gerlach de la Peterhouse, Cambridge (UK) spune că scena l-a uimit și la îngrozit. Țestoasa urmărește pasărea de mici dimensiuni, o răpune și apoi o devorează (lucru care însă nu este pe video).

Țestoasele uriașe se mai găsesc în puține locuri din lume, cum ar fi Galapagos și Seychelles, dar se știe că aceste animale sunt erbivore. Se mai știa că, uneori, aceste animale consumă cochilii de melc și oase de la păsări moarte, însă vânătoarea a surprins pe toată lumea.

Aceste țestoase pot trăi și peste două secole și pot ajunge să cântărească mai mult de 200 kg

În video se poate vedea cum țestoasa se mișcă încet către pasărea de mici dimensiuni care nu face prea multe mișcări pentru a se retrage într-un loc sigur.

Este o scenă rară și greu de urmărit pentru unii, însă este vorba de supraviețuire. ”Ne-am obișnuit să considerăm aceste animale ca fiind neinteresante, lente și chiar prostuțe, dar este clar că mai avem multe de aflat despre ele”, spune Justin Gerlach.

Lucrarea a fost publicată în revista Current Biology cu titlul ”Giant tortoises hunt and consume birds”

Sursa: New York Times