Grădina zoologică din capitala Noii Zeelande şi-a dublat populaţia de lemuri cu coadă inelată, după ce toate cele patru femele ale sale au născut pui gemeni, a anunţat marţi Lisa Ridley, un oficial al grădinii zoologice, care a adus un mascul la începutul anului 2022 în speranța să salveze specia de la dispariție, relatează Reuters și Agerpres.

Lemur cu coadă inelatăFoto: Dave Pattinson / Alamy / Alamy / Profimedia

Lemurii cu coadă inelată, o specie devenită celebră datorită personajului King Julien din filmul animat "Madagascar" din 2005, se află pe lista speciilor în pericol de dispariţie.

Grădina zoologică din Wellington are lemuri cu coadă inelată doar de 18 luni şi l-a adus pe masculul Zeus la începutul anului 2022 cu speranţa că populaţia lor s-ar putea înmulţi.

Lisa Ridley a declarat că, având în vedere că toate cele patru femele urmau să devină mame pentru prima dată, nu erau siguri dacă reproducerea lor va fi un succes.

"Suntem foarte, foarte încântaţi că avem patru perechi de gemeni sănătoşi şi le merge bine", a spus ea.

Prima pereche de gemeni s-a născut în august, iar ultima s-a născut săptămâna trecută.

Populaţia de lemuri cu coada inelată se află în declin în sălbăticie. Unul dintre motive îl reprezintă faptul că femelele lemur cu coadă inelată sunt receptive sexual timp de una sau două zile pe an.