TEHNOLOGIE
Sabre
Foto: Captura YouTube

O nouă tehnologie va aduce zborurile de la Londra către Australia la patru ore, iar către New York la o oră

de A.Th.C. HotNews.ro
Joi, 26 Sept 2019 Science - Tehnologie
Referindu-se la munca de pionierat a companiei Reaction Engines din Oxford, care realizează motorul Sabre, Graham Turnock, CEO la UK Space Agency, a spus: „Am adus la împlinire motorul de rachetă Sabre, care ne-ar putea duce în Australia în nu mai mult de patru ore”. La viteze Mach 5.4, zborul de la Londra la New York va dura doar o oră.
Allen Institute
Foto: allenai.org

​Science Report O nouă izbândă pentru inteligența artificială: a trecut un test pentru clasa a VIII-a

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 6 Sept 2019 Science - Tehnologie
Acum patru ani, 700 de savanți din domeniul calculatoarelor au participat la un concurs pentru un sistem de inteligență artificială (A.I.) care să treacă un test pentru clasa a VIII-a. Premiul era de 80.000 de dolari. N-au reușit. Cel mai avansat sistem a făcut 60% din test. A.I. n-a putut atinge abilitățile de limbaj și logică pe care elevii trebuie să le aibă când încep liceul. Dar săptămâna aceasta, Allen Institute for Artificial Intelligence din Seattle a făcut cunoscut că un sistem a trecut testul cu ușurință. A răspuns la peste 90% din întrebările testului pentru a VIII-a și la peste 80% pentru clasa a XII-a.
Jielong
Foto: SpaceAlliance

Competitia privata se ascute si pe piata rachetelor din China

de I.B. HotNews.ro
Joi, 22 Aug 2019 Science - Tehnologie
O alta racheta de clasa mica isi face debutul pe piata chineza. Sambata 17 august, baza spatiala Jiuquan a gazduit lansarea unei noi rachete chineze de clasa mica. Jielong 1 a fost prezentata pe piata ca o noua alternativa privata la rachetele operate de agentia spatiala CNSA., potrivit Space Alliance. Jielong 1 este comercializata la un pret de 6 milioane de dolari pe lansare, adica 30.000 de dolari per kilogram.
Agentia Spatiala Europeana
Foto: ESA

Agenţia Spaţială Europeană lansează în spaţiu cel mai nou satelit, din Guyana Franceză

de I.B. HotNews.ro
Joi, 8 Aug 2019 Science - Tehnologie
Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a lansat cu succes cel mai nou satelit al său pe orbită, din Portul Spaţial European din Kourou, Guyana Franceză. Este al doilea satelit lansat pentru a se alătura unei constelaţii care formează Sistemul European de Releu de Date (EDRS), care permite utilizatorilor să observe Pământul aproape în timp real, contribuind la accelerarea timpilor de răspuns în situaţii de urgenţă, potrivit site-ului Euronews, citat de Rador.

Maimuta
Foto: Flickr

Cercetătorii vor să creeze maimuța-om. Scopul ar fi transplantul de organe

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 2 Aug 2019 Science - Tehnologie
Într-o mișcare controversată, o echipă de cercetători din SUA și China au creat embrioni hibrizi, parțial din maimuță și parțial umani, scopul fiind acela de a crea o specie mixtă care are celule umane astfel încât animalul să poată fi folosit ca sursă de organe pentru transplant, scrie Technology Review, citând cotidianul El País.

Proiectul ELI-NP - Laserul de la Magurele
Foto: ELI-NP.ro

MTI: Centrele de superlaser din Ungaria şi Cehia au înfiinţat în comun un consorţiu de cercetare

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 17 Iul 2019 Science - Tehnologie
Centrul de superlaser din Praga şi cel din Szeged au înfiinţat, în comun, un consorţiu internaţional, numit Consorţiul European de Infrastructură de Cercetare (ERIC), în aşa fel încât în cadrul cercetărilor ştiinţifice să poată profita mai bine de capacităţile şi oportunităţile celor două centre de cercetare de nivel înalt, potrivit MTI și Rador.
Dependenta de tutun
Foto: Pixabay

Germania: Tutun care conține cantități aproape nedectabile de nicotină, produs prin tehnica de editare genetică CRISPR

de A.Z. HotNews.ro
Miercuri, 26 Iun 2019 Science - Tehnologie
O echipă de oameni de știință de la Universitatea Tehnică din Dortumnd, Germania, au dezvoltat o metodă pentru a produce plante de tutun care conțin cu 99.7% mai puțină nicotină, scrie Futurism.
KLM Royal Dutch Airlines
Foto: Captura Twitter

Premieră în industria aeronautică: KLM, SKyNRG si SHV Energy vor construi prima fabrică europeana de bio combustibil pentru aviație

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 7 Iun 2019 Science - Tehnologie
Compania aeriană KLM investește într-o fabrică de bio combustibil pentru industria aeronautică, care va fi construită de SkyNRG în Delfzijl, Olanda, și este programată pentru a fi inaugurată în 2022. Din anul 2022, centrala va produce anual 100.000 de tone de bio combustibil, precum și 15.000 de tone de bioGPL, ca produs secundar. Materia primă folosită pentru producție va fi formată din deșeuri reziduale, cum ar fi uleiul de gătit, provenind preponderent din fabricile din zonă.
Furhat
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Interviu cu cel mai avansat robot social din lume. ”Sunt femei frumoase în România”. VIDEO

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Luni, 20 Mai 2019 Science - Tehnologie
“Roboții sunt viitorul”! O spune Furhat, cel mai avansat robot social, din lume, aflat zilele acestea în București, la festivalul de tehnologie ″Tech Week”.
Kilogramul a fost "recantarit"
Foto: https://physics.nist.gov/

​Adio, "Le grand K"! Noua definiție a kilogramului a intrat în vigoare

de R.M. HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Science - Tehnologie
Adio "Le grand K"! Noua definiție mondială a kilogramului, independentă de orice obiect fizic, a intrat în vigoare luni, scrie AFP.
Ose
Foto: LoraDiCarlo

Un dispozitiv sex-high-tech primește în cele din urmă premiul refuzat în ianuarie la Las Vegas

de A.Th.C. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Mai 2019 Science - Tehnologie
Osé, dispozitivul premiat care utilizează patente în microrobotică, modelare biologică și inginerie pentru a oferi femeilor orgasme complexe, provoacă o jenă imensă respectabilei asociații tehnologice care acordă premiile la faimosul Consumer Electronics Show.
panouri solare transparente
Foto: Hotnews

VIDEO Panourile solare transparente vor transforma ferestrele în surse de energie verde

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 10 Mai 2019 Science - Tehnologie
Cercetătorii de la Universitatea statului Michigan au dezvoltat panouri solare complet transparente, care pot avea numeroase roluri în arhitectură, dar și în alte domenii precum electronice mobile sau industria automobilelor, relatează The Open Mind.
Drone Zipline
Foto: Zipline

VIDEO În Ghana s-a lansat cel mai mare program de distribuție a medicamentelor cu drona

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Science - Tehnologie
O companie din California a lansat în Ghana un program de distribuție de medicamente și vaccinuri care va ajunge la 600 de zboruri pe zi și va include 2.000 de clinici. Dronele pot prinde maxim 110 km/h și vor livra la 15-25 de minute de punctul de pornire. Zipline, compania care a lansat programul, spune că 12 milioane de oameni locuiesc în zonele ce vor fi acoperite de rutele de livrări.
Imprimanta 3D
Foto: Captura YouTube

VIDEO Cercetători americani au creat un nou tip de imprimantă 3D care ar putea produce, în viitor, organe umane vii

de Sebastian Balanica HotNews.ro
Marţi, 2 Apr 2019 Science - Tehnologie
Imprimantele 3D normale funcționează prin construirea de straturi subțiri de material topit pentru a crea obiecte solide, dar este greu ca desenele complicate să-și mențină forma, scrie scrie sbs sanfrancisco. Inginerii de la Cal și Lawrence Livermore Lab au avut ideea de a face obiecte 3D în același mod în care scanarea computer tomograf creează imagini 3D: bombardând un pacient cu raze X din mai multe direcții diferite, cu excepția faptului că în acest caz se folosește lumina.
Elon Musk
Foto: Flickr

Science report: Nouă lucruri pe care probabil că nu le știați despre Elon Musk

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 29 Mar 2019 Science - Tehnologie
Fondatorul lui SpaceX și CEO la Tesla are o istorie de viață impresionantă. Excentricul întreprinzător este o carte deschisă (despre una aflați și pe HotNews), dar totuși mai sunt și unele lucruri mai puțin cunoscute despre el, chiar dacă este un avid utilizator de Twitter și oaspete în emisiuni de televiziune. În continuare, veți afla informații interesante despre faimosul miliardar.

Mici roboti produsi de o firma din Luxemburg
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

​VIDEO, FOTO De ce roboții nu ne vor ”fura” prea curând locurile de muncă și care este diferența dintre cei de câteva mii de euro și cei de multe sute de mii de euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Mar 2019 Science - Tehnologie
Există milioane de roboți în lume, iar cei mai cunoscuți pot să alerge, să sară, să urce trepte sau să răspundă la întrebări complicate. Cei mai mulți roboți sunt în fabrici, în spatele unor cuști metalice, și fac munci grele, repetitive. Alții pot ajuta copiii care suferă de autism, pot fi material de test în universități, pot juca șah sau îți pot spune ce meniu este azi la cantina firmei. În articol puteți vedea câțiva dintre roboții aduși la o expoziție în București și puteti citi despre istoria roboților, despre legăturile cu religia și despre motivele care ne fac să fim atât de fascinați de ei.
Computer
Foto: Pixabay

Science Report: În cursă aprigă cu China, Statele Unite scot la iveală detalii despre un supercomputer de 500 de milioane de dolari

de A.Th.C. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Mar 2019 Science - Tehnologie
Departamentul Energiei din SUA a dezvăluit săptămâna aceasta detalii despre unul din cele mai scumpe calculatoare produse vreodată: o mașină de 500 de milioane de dolari bazată pe tehnologii Intel și Cray, care poate deveni esențială în cursa tehnologică cu mize mari dintre China și Statele Unite ale Americii.
Spargerea barierei sonice
Foto: NASA

Imagini inedite cu avioane depășind bariera sonică, realizate de NASA

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 8 Mar 2019 Science - Tehnologie
NASA a reușit să realizeze fotografii fără precedent cu undele de șoc provocate de două avioane supersonice, în cadrul studiilor privind crearea de avioane care să poată străpunge bariera sonică fără a produce zgomotul specific, scrie AFP.
Pastile
Foto: pexels.com

​Science Report Cele mai fascinante 10 invenții ale anului 2018, inventariate de MIT

de A. Th. C. HotNews.ro
Vineri, 8 Feb 2019 Science - Tehnologie
De la pilule programabile la ghete generatoare de energie, acestea sunt cele mai neobișnuite inovații tehnologice trecute în... revistă de... MIT Technology Review! Publicația este o vitrină a tehnologiilor emergente, chiar și ale celor care nu vor depăși această fază. În continuare, ni le prezintă pe cele mai puțin cunoscute despre care a scris în 2018, multe din ele preluate din arXiv, baza de date pre-publicare a articolelor științifice.
Robotul care joaca Jenga
Foto: Captura YouTube

Video Oamenii de știință de la MIT aclamă robotul care se poate juca Jenga

de A.Z. HotNews.ro
Luni, 4 Feb 2019 Science - Tehnologie
Umilul joc Jenga a devenit ultima preocupare umană care să cadă în seama roboților, anunță cercetătorii. Un grup de la MIT a dezvoltat o mașinărie cu abilitățile fizice necesare pentru a stăpâni un joc de copii, transmite The Guardian.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Dragoste necondiționată
- Am sunat doar să iti spun că te iubesc ... - Cred că ați greșit numarul, noi suntem...
Bancul zilei: Probleme la drumuri și poduri
O blondă își ia o slujba la domeniul public. Trebuia să vopsească bandă de pe mijlocul unui drum de țară. Șeful ei îi spune că se află în perioada de proba și trebuie să vopsească cel puțin 2 kilometri pe zi, dacă vrea să-și păstreze serviciul. Verificând la sfârșitul zilei, el vede că în prima zi făcuse 4 kilometri, dublu față de medie. A două zi a fost puțin dezamăgit...
Bancul zilei: În Moldova se face în stil mare
Intră o doamnă într-o farmacie din Botoșani:– Buna ziua, aș dori o cutie de aspirină!Intră farmacistul pe ușa din spatele lui și apare cu o cutie cu aspirină mare cât un televizor.Vazând privirile mirate ale doamnei, farmacistul spune...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version