TERRA
Science News: Pământul are un miez ascuns și nimeni nu știe exact ce este O informație desprinsă parcă dintr-un roman de Jules Verne: Pământul are mai multe în adânc decât știau oamenii de știință. Noi cercetări indică un nucleu ascuns în miezul solid al Pământului – un miez al miezului interior, dacă vreți. Natura exactă a acestuia este un mister, dar poate fi legată de schimbările din structura fierului la temperaturi și presiuni extreme, informează Live Science.
Două treimi din pădurea tropicală au fost degradate sau distruse la nivel mondial (ONG) Oamenii au degradat sau distrus aproximativ două treimi din suprafaţa originală a pădurii tropicale din lume, arată noi date ce trag un semnal de alarmă asupra faptului că această barieră naturală cheie împotriva schimbărilor climatice dispare rapid, relatează Reuters și Agerpres.
Wisdom, cea mai bătrână pasăre sălbatică, a făcut iar un pui La vârsta de peste 70 de ani, pasărea Wisdom (Înțelepciune), din specia de albatros Laysan, a făcut încă un pui, scrie Guardian.
Martie și extremele vremii - De la +33 de grade, la - 33 de grade Una dintre cele mai uimitoare valori extreme de temperatură consemnată în România a fost la final de 1952, când la Odobești au fost aproape 33 de grade. Luna martie a putut însă aduce și super-geruri de iarnă cu -33 de grade și zăpezi consistente. Per total, în țară, cele mai reci luni martie au fost în 1987 și 1996, iar cele mai calde, în 1990, 2014 și 2017, arată datele ANM.
Reducerea gheții arctice forțează urșii polari să consume de patru ori mai multă energie pentru a supraviețui - studiu Urşii polari şi narvalii folosesc de până la patru ori mai multă energie pentru a supravieţui din cauza pierderilor importante ale masei de gheaţă din Arctica, potrivit unui studiu citat de The Guardian și Agerpres.
Digi24: O nouă teorie privind dispariția dinozaurilor. Cristian Presură: „E surprinzător, noi credeam până acum că ar fi fost un asteroid” Oamenii de știintă spun că trei sferturi din formele de viață de pe Pământ au dispărut atunci, lăsând planeta în beznă și provocând o iarnă lungă de 18 luni.
Imaginea din satelit a erupţiei vulcanului Etna Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a publicat vineri o imagine captată cu o zi în urmă de misiunea Copernicus Sentinel-2 în care este vizibil vulcanul Etna, care a erupt de două ori în mai puţin de 48 de ore, expulzând lavă şi cenuşă în atmosferă.
Valul de frig din Texas a reaprins dezbaterile despre schimbările climatice Oamenii de ştiinţă susţin că încălzirea globală - în special încălzirea rapidă a Arcticii - este un posibil, dacă nu chiar probabilul vinovat pentru vremea extremă, scrie agenția Reuters citată de Agerpres.
Misterul găurilor masive din Siberia, descifrat de oamenii de știință Un crater masiv a apărut violent și exploziv în tundra siberiană anul trecut - o puternică explozie de gaz metan aruncând gheața și stânca la sute de metri distanță și lăsând o adâncitură circulară în peisajul gol și straniu. A fost a 17-a gaură apărută în zonă. Fotografia cu drone, modelarea 3D și inteligența artificială ajută la dezvăluirea secretelor lor acum, scrie CNN.
Science Report: Un studiu arată că, timp de un miliard de ani, Pământul nu a avut munți, ceea ce a oprit evoluția vieții Într-un articol publicat în revista „Science”, un consorțiu de cercetători de la patru universități din China, Canada și Statele Unite descrie un studiu al europiului (elementul chimic cu numărul atomic 63) conținut de cristalele de zirconiu, care oferă indicii despre trecutul îndepărtat al Pământului, informează Phys.org.
Muntele pe care doar zeii răzbunători au dreptul să stea - Istoria complicată a celui de-al treilea vârf al lumii Kangchenjunga este al treilea cel mai înalt vârf al lumii și niciun alt munte din Himalaya nu este atât de încărcat de legende. Se crede că cel mai înalt punct este sălașul unui zeu irascibil care nu vrea să fie deranjat de oameni, iar în 1955, când pe vârf au ajuns pentru prima oară alpiniștii, s-au oprit la câțiva metri de cota maximă, pentru a respecta promisiunea făcută. În articol puteți citi despre cum s-au apropiat oamenii de acest munte situat între India și Nepal, un munte la care este greu de ajuns și față de care Everestul pare lesne de atins. Și în prezent o parte dintre cei care izbutesc să ajungă pe vârf se opresc la câțiva metri, din respect pentru acest loc sacru unde, spun budiștii, lumile fizice și spirituale se întrepătrund.
Oamenii de știință au descoperit cea mai mică reptilă din lume Oamenii de știință cred că au descoperit cea mai mică reptilă din lume - o subspecie de cameleon de dimensiunea unei semințe, relatează BBC.
VIDEO Cum se transformă un balon de săpun într-un superb glob acoperit cu gheață Heather Hinam, fotograf din Canada, a postat un clip în care se poate vedea cum se extind cristalele de gheață pe suprafața delicată a unui balon de săpun care se transformă într-un glob acoperit cu gheață. Totul se întâmplă la -28 de grade Celsius în orașul Winnipeg.
Februarie și extremele climatice - De la foarte rarele zile cu +25 de grade, până la geruri demne de Scandinavia Ziua de 16 februarie 2016 a fost una cu totul specială fiindcă în câteva locuri din țară au fost peste +25 de grade, valoare extraordinară pentru a doua lună din an. Februarie a adus însă și zăpezile record din 1954, dar și temperaturi de sub -35 de grade în 1929. Februarie a adus în unii ani și ploi neobișnuite, unele recorduri fiind ”în picioare” din secolul 19.
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață K2 este un munte pe care se ajunge greu, dar se moare ușor. Pe al doilea cel mai înalt vârf al lumii au ajuns de peste 10 ori mai puțini oameni decât pe Everest pentru că terenul este și mai accidentat și vremea este mai imprevizibilă. Muntele K2 a atras exploratorii prin frumusețea sa, a fost scena unor tragedii cauzate de ghinion și dezorganizare, iar victoriile au fost și ele însoțite de episoade triste. În articol puteți citi despre cum s-au apropiat oamenii de K2, despre cum l-au cucerit și despre prețul plătit.
Moștenirea neobișnuită a lui Escobar: „Hipopotamii cocainei” au declanșat o dezbatere națională în Columbia Pablo Escobar, cel mai cunoscut traficant de droguri columbian, a fost ucis în 1993 dar influența sa continuă să fie simțită în țara sud-americană, uneori în moduri mai puțin așteptate, relatează CNN.
Vreme neobișnuită în Europa: +27 de grade în Grecia, -25 de grade în Spania Vremea a fost cu totul neobișnuită în sudul Europei în ultimele zile. În Spania au fost ninsori record și în mai multe orașe temperaturile au scăzut la sub -10 grade, culminând cu -25 de grade înregistrate marți dimineața la ”polul frigului” din acea țară. Pe de altă parte, în sudul Greciei (insula Creta), maximele au ajuns ieri la +27 de grade.
Alertă meteo în emisfera nordică: Perturbarea vortexului polar amenință cu geruri zdravene Europa și SUA Creșterea temperaturilor în atmosfera superioară de peste Polul Nord va face ca geruri amenințătoare să coboare în emisfera nordică.
Ianuarie și extremele vremii - De la ger siberian, până la zilele excepționale cu +20 de grade Primele zile de ianuarie au fost mai calde decât de obicei în acest an, cu maxime de 14 grade, dar prima lună din an, deși este cea mai rece, poate aduce în țară în mod excepțional și temperaturi de 20-22 de grade. Pe de altă parte, în cele mai reci luni ianuarie temperaturile au scăzut și la sub -38 de grade, cei mai reci ani fiind 1942, 1985 și 1963, arată datele ANM.
Carnea organică este la fel de costisitoare pentru schimbările climatice precum cea obținută tradițional - studiu Costurile pe care producția de carne organică le cauzează în ceea ce privește schimbările climatice sunt la fel de ridicate precum cele ale obținerii cărnii prin metode convenționale de agricultură, potrivit unui nou studiu citat de The Guardian.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
Bancul zilei: Medicul ideal în viziunea soțului
Soțul vine de la un control medical și-i spune soției: -Draga mea, mi-a recomandat medicul striptease și sex oral...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by