TERRA
Dezastrul ecologic din Kamceatka are cauze naturale, afirmă cercetătorii ruși Moartea masivă a vieții marine semnalată în ultimele săptămâni în Peninsula Kamceatka din estul extrem al Rusiei are cauze naturale fiind cauzată de microalge, potrivit rezultatelor analizelor preliminare prezentate luni de cercetătorii ruși, transmite AFP.
ONU: Pământul ar putea deveni un „iad nelocuibil” din cauza schimbărilor climatice și a pandemiei de COVID-19 Creşterea numărului dezastrelor climatice, alături de pandemia de COVID-19, demonstrează că liderii politici şi economici nu reuşesc să oprească transformarea planetei într-un „iad nelocuibil” pentru milioane de oameni, conform unui raport emis luni de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), relatează Haaretz.
Dezastru ecologic în Kamceatka: 95% din viața marină de pe fundul apei a fost eradicată de un fenomen necunoscut Aproape toate organismele ce trăiesc pe fundul apei au fost eradicate de un fenomen încă neidentificat survenit pe coastele peninsulei Kamceatka din orientul extrem al Rusiei, relatează Moscow Times.
Toți pinguinii din lume provin de pe al optulea continent pierdut al Pământului - cercetători Cercetătorii au descoperit fosile despre care afirmă că demonstrează cu certitudine că aproape fiecare pinguin de pe Pământ își are originile în Noua Zeelandă de astăzi, partea cea mai înaltă a unui continent scufundat cunoscut drept Zealandia, relatează Popular Mechanics.
„Pas istoric”: Diavolii tasmanieni au fost reintroduși în Australia continentală după 3.000 de ani Mai mulți diavoli tasmanieni au fost eliberați în sălbăticia în Australia continentală pentru prima oară după aproape 3.000 de ani de la dispariția lor de pe continent, conservaționiștii descriind măsura drept „un pas istoric” pentru „resălbăticirea” Australiei, relatează AFP și Deutsche Welle.
De ce China și Nepalul măsoară vârful Everest - Nu doar geografie, ci și geopolitică De câteva luni se vorbește despre un anunț al Chinei și Nepalului privind altitudinea vârfului Everest și, deși noua valoare nu are cum să difere mult față de cea larg acceptată, măsurătoarea este foarte importantă pentru ambele țări. Noua valoare nu este importantă doar pentru geologi, ci este și o chestiune de mândrie națională, de independență și de a dovedi ce pot face noile tehnologii. În plus, discuția este dacă să se ia în considerare, sau nu, stratul de zăpadă de pe vârf.
VIDEO David Attenborough, acum și pe Instagram / Recordul stabilit de prezentatorul britanic pe platforma social media Naturalistul și realizatorul de documentare David Attenborough a devenit joi persoana care a strâns cel mai rapid un milion de followeri pe instagram, ajungând la numărul respectiv la doar câteva ore după ce și-a deschis un cont pe platforma social media, relatează CNN.
Astăzi ziua este egală cu noaptea. Echinocțiul de toamnă Astăzi are loc echinocțiul de toamnă - ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe pământ. Din punct de vedere astronomic, înseamnă trecerea la anotimpul de toamnă. Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopților să crească, până în 21 decembrie, când va avea loc solstițiul de iarnă.
Misterul morții a sute de elefanți în Botswana a fost elucidat, anunță oficialii din țara africană Moartea a sute de elefanți înregistrată anul acesta în Botswana, fenomen care i-a lăsat perplecși și i-a alarmat pe conservaționiști, a fost cauzată de toxine produse de cianobacterii din apă, au anunțat luni oficialii din țara africană, relatează Reuters și ABC.net.
Cercetătorii au descoperit o nouă extincție în masă care ar fi permis dinozaurilor să domine planeta Impactul asteroidului care a dus la dispariția dinozaurilor și a trei sferturi din toate formele de viață de pe Pământ în urmă cu 66 de milioane de ani este cunoscut de majoritatea oamenilor. Dar aceasta a fost doar una din cele cinci extincții în masă ale planetei de la apariția vieții în urmă cu 3,5 miliarde de ani și n-a fost cel mai grav, scrie CNN.
WWF: Peste două treimi din populațiile de vertebrate din fauna sălbatică au dispărut în ultimii 50 de ani 68% din populațiile de vertebrate din fauna sălbatică au dispărut în ultimii 50 de ani. Este concluzia Raportului Planeta Vie 2020 publicat joi de WWF, transmite Mediafax.
VIDEO O nouă „poartă către iad” a apărut în Siberia / Ipotezele cercetătorilor despre formarea craterelor masive O explozie despre care se crede că a fost cauzată de gaze subterane eliberate din cauza schimbărilor climatice a deschis o gaură masivă în pământul din Arctica Rusă, relatează Moscow Times.
FOTO Cum arată planurile pentru Proteus, cea mai mare stație de cercetare submarină construită vreodată Fabian Cousteau, nepotul faimosului oceanograf și producător de documentare Jacques Cousteau, a prezentat un ambițios nou proiect care îi va permite să trăiască sub apă mai mult de o lună scrie Business Insider.
Gheața din Marea Bering a ajuns la cea mai mică întindere din ultimii 5.500 de ani Întinderea gheții din timpul iernii în Marea Bering a atins cel mai scăzut nivel din ultimele cinci milenii, după ce 2018 și 2019 au fost printre cei mai calzi ani din istorie, arată un studiu. Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii după ce au analizat rămășițe vegetale din turbării. Marea Bering este uriașă, având 2 milioane kmp, adică de nouă ori mai mult decât România și de aproape cinci ori mai mult decât Marea Neagră.
Everest - Cum s-au schimbat în ultimii 30 de ani șansele celor care au vrut să ajungă pe vârf Șansele celor care încearcă pentru prima oară să ajungă pe Everest s-au dublat în ultimii ani față de acum peste două decenii, dar încercarea de a atinge cel mai înalt punct din munții Himalaya rămâne una extrem de periculoasă, arată un studiu care a analizat date legate de cei care au încercat pentru prima oară să urce pe vârful nepalez. Din 1953 și până în prezent peste 6.000 de oameni au ajuns pe vârf și 311 au murit încercând să ajungă acolo. Sunt celebre fotografiile cu sute de oameni îngrămădiți în ”zona morții” și tot mai mulți fără, deși nu au experiență, vor să ajungă pe vârf.
S-a calculat cât de rece era pe Pământ la apogeul ultimei ere glaciare În urmă cu 20.000 de ani, când calota glaciară acoperea o bună parte din emisfera nordică, temperatura medie pe Terra era de 7,8 grade Celsius, cu 7 grade mai puțin decât în prezent, arată o cercetare a University of Arizona. Calculele sunt pentru perioada numită Last Glacial Maximum (LGM), de acum 19 - 23 de milenii, când gheața acoperea porțiuni mari din America de Nord, Europa și Asia.
Frig extrem chiar și pentru cel mai rece sat din lume: -10 grade în august la Oimiakon La Oimiakon, satul din Iakuția unde iarna sunt și sub - 60 de grade temperatura a scăzut spre - 10 grade luni dimineață, în mai multe locuri dintr-o zonă întinsă minimele scăzând sub - 5 grade. În iunie și iulie au fost și peste 30 de grade la Oimiakon, iar într-un alt sat extrem de rece, Verhoiansk, au fost +38 de grade. -10 grade este o temperatură foarte scăzută chiar și pentru un loc atât de rece, august aducând în ultimii ani minime de cel mult - 4 grade C.
Legătura neașteptată dintre transformarea Saharei în deșert și o mega-secetă de un mileniu la multe mii de kilometri depărtare Analiza stalagmitelor din peșterile aflate în Laos a dus la stabilirea unei legături dintre sfârșitul perioadei în care Sahara era un loc plin cu verdeață și o secetă ce a durat un mileniu și a afectat viața celor care locuiau la 8.000 km depărtare, în Asia de Sud-Est. Deșertificarea Saharei a afectat acum patru - cinci milenii numeroase zone ale lumii, iar specialiștii se referă la această perioadă de referință ca la ”sfârșitul Saharei verzi” sau sfârșitul ”perioadei africane umede”.
O stea care a explodat la 65 de ani-lumină de Pământ ar fi putut declanșa una dintre cele mai mari extincții în masă Pe măsură ce perioada Devonianul târziu a continuat, din ce în ce mai multe ființe au dispărut, culminând cu una dintre cele mai mari extincții în masă pe care planeta noastră a cunoscut -o vreodată, cu aproximativ 359 de milioane de ani în urmă, potrivit Business Insider.
O mulţime de păsări ar fi salvate daca palele eolienelor ar fi vopsite în negru - studiu Un studiu din Norvegia a arătat că, dacă una dintre palele unei turbine eoliene este vopsită în negru, numărul păsărilor care se lovesc de aceste pale și mor a scăzut cu 72%. Studiul a monitorizat câte păsări au murit lângă opt turbine de vânt, iar diferența între cele complet albe și cele cu o pală neagră s-a dovedit importantă.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
Bancul zilei: Medicul ideal în viziunea soțului
Soțul vine de la un control medical și-i spune soției: -Draga mea, mi-a recomandat medicul striptease și sex oral...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by