Cosmologul si fizicianul britanic Stephen Hawking crede ca cel mai mare defect al umanitatii este agresivitatea, care ar putea duce chiar la sfarsitul civilizatiei.

Stephen HawkingFoto: AGERPRES

"Probabil ca a reprezentat un avantaj in perioada oamenilor pesterilor, pentru a avea mai multa mancare, mai mult teritoriu sau un partener cu care sa se reproduca, dar acum ameninta sa ne distruga pe toti", a declarat Hawking, citat de Washington Post.

Hawking, a carui viata a inspirat filmul nominalizat la Oscar "The Theory of Everything", sufera de boala neuronului motor (ALS), dar este capabil sa comunice datorita programului de inteligenta artificiala dezvoltat de Intel pentru acesta.

La finalul anului trecut, fizicianul avertiza ca omenirea ar putea fi distrusa de aparitia inteligentei artificiale. Astfel, potrivit acestuia, formele de inteligenta artificiala create pana acum ne-ar putea egala sau chiar depasi in viigtor: "Ar putea avansa pe cont propriu si s-ar putea replica intr-un mod accelerat (...) Oamenii, limitati fiind de evolutia lor biologica lenta, nu ar putea concura cu aceste masini si ar fi coplesiti", crede el.

Mai mult, Hawkings, citat de Times of London, a spus in 2010 ca, daca "extraterestrii ne vor vizita, efectul va fi mai rau decat atunci cand Cristofor Columb a ajuns in America, lucru care nu s-a dovedit a fi bun pentru americanii nativi."