​​Tesla va efectua un update pentru pilotul automat de pe masinile sale, iar acesta va veni cu noi caracteristici care au rolul de a preveni accidentele. Elon Musk a declarat ca masinile lui vor avea o utilizare mai eficienta a radarului de bord, pentru ca acesta sa poata detecta obstacolele.

Tesla MotorsFoto: Tesla Motors

Noul update va face tot posibilul ca soferii sa isi pastreze atentia chiar daca este activat pilotul automat.

Un sofer care testa functia de pilot automat a murit in luna mai, dupa ce a masina a intrat intr-un camion care a virat stanga, iar functia de "Autopilot" nu a putut distinge vagonul alb al camionului din cauza cerului foarte senin.

Data incheierii investigatiei nu a fost anuntata, a declarat Administratia pentru Siguranta Traficului National din SUA, potrivit BBC.

Ca parte a update-ului pentru pilotul automat, in cazul in care alertele de a prelua controlul volanului sunt ignorate, automobilul va trebui oprit, iar apoi poate fi reactivat pilotul automat.

Cand soferii activeaza functia de "Autopilot", masina prea controlul comenzilor- tinand cont de trafic si chiar si de schimbarea benzilor de circulatie .

Musk a declarat ca acest update va face ca pilotul automat sa aiba abilitatea sa semnaleze orice potential obstacol.

"Dupa o analiza atenta, cred ca acum poate fi folosit ca un senzor de control primar, fara a fi nevoie ca recunoasterea vizuala a imaginii sa fie facuta de camera", a scris Elon Musk pe blogul sau.

Provocarea utilizarii acestui radar este evitarea "alarmelor false". Spre exemplu, in cazul in care obiecte mici, cum ar fi cutiile de suc, sa fie interpretate ca obstacole, a mai adaugat acesta.

Semnele suspendate sau podurile pot fi, de asemenea, interpretate eronat. Pentru a combate aceste probleme, masinile Tesla vor fi "invatate" sa cunoasca drumul.

"Initial, flota de masini nu va actiona, cu exceptia faptului ca va constata pozitia indicatoarelor rutiere, podurilor si altor obiecte care stationeaza. Cartografierea lumii", a mai spus Elon.

"Daca mai multe masini se conduc in siguranta si semnealizeaza acelasi obstacol, indiferent daca pilotul automat este pornit sau oprit, obiectul este adaugat intr-o lista geocodificata."

Tesla nu a anuntat oficial data update-ului, dar radarul face parte din masinile companiei, inca din octombrie 2014.