Un satelit rus de spionaj s-a prăbușit înapoi pe Pământ în această dimineață devreme, arzând într-o minge de foc strălucitoare observată de mulți oameni din Vestul Mijlociu american, potrivit Space.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Societatea Americană de Meteori (AMS) a primit până acum mai mult de 80 de rapoarte despre apariția mingii de foc, de la oameni din sud, din Tennessee și până în nord, în Michigan.

AMS a postat imagini capturate de unii dintre acești observatori, inclusiv un videoclip de 27 de secunde de la Chris Johnson, care arată meteorul străpungând cerul deasupra localității Fort Gratiot, Michigan.

Kosmos-2551 este un satelit rus de recunoaștere care a fost lansat pe 9 septembrie, dar se pare că a eșuat la scurt timp după aceea. Sonda spațială nu și-a ajustat orbita de la decolare și era de așteptat ca Kosmos-2551 să intre din nou în atmosfera Pământului

Căderea Kosmos-255, despre care se crede că avea 500 de kilograme, probabil că nu a amenințat pe nimeni de pe Pământ prin prăbușirea sa, spun experții americani.