CEO-ul Tesla Elon Musk afirmă că cel mai important produs pe care îl dezvoltă producătorul auto în 2022 nu este nici Cybertruck, camioneta sa electrică îndelung trâmbițată, nici supermașina Roadster. Nu este nici măcar un autovehicul, scrie Business Insider.

Optimus, robotul TeslaFoto: Captura YouTube

Musk a afirmat în timpul unei ședințe de miercuri cu investitorii privind rezultatele financiare ale Tesla că „Optimus”, codul din interiorul companiei pentru robotul umanoid pe care îl dezvoltă, „este cel mai important produs pe care-l facem anul acesta”.

Musk a dezvăluit proiectul legat de robotul umanoid în luna august a anului trecut, în timpul Zilei AI pe care a organizat-o Tesla.

Producătorul auto intenționează ca robotul său umanoid cu o înălțime de 1,72 metri înălțime și greutate de 56 kg să preia activitățile fizice periculoase și repetitive care în prezent sunt făcute de muncitori umani.

Optimus, cunoscut și sub denumirea de „Tesla Bot”, va funcționa pe baza aceluiași sistem de inteligență artificială care rulează Autopilotul, tehnologia de condus asistat a autovehiculelor Tesla.

Musk a mai afirmat miercuri că, pentru el proiectul Optimus „are potențialul de a fi mai semnificativ decât afacerea cu autovehicule”.

Robotul umanoid Optimus, o prioritate mai mare decât Cybertruck

Miliardarul sud-african a spus de asemenea că, la început, robotul va fi cel mai probabil folosit de producătorul auto „pentru a muta piese prin fabrică sau ceva de genul”.

În luna august a anului trecut Musk a declarat că Tesla intenționează să aibă un prototip gata cândva în 2022.

„Baza economiei este munca”, a spus el în timpul ședinței de miercuri. „Așadar, ce se întâmplă când nu ai de fapt o criză a forței de muncă? Nu sunt sigur ce va mai însemna economia în acel punct. Despre asta este Optimus. Așa că - foarte important”, a adăugat el.

Comentariile lui Musk s-ar putea să reprezinte o dezamăgire pentru clienții și investitorii Tesla care și-ar fi dorit mai degrabă să audă noutăți despre „autovehiculele viitorului” promise de companie, precum Cybertruck, Roadster sau camioneta sa semi-grea.

Musk anunțase însă deja că Tesla nu va începe să producă Cybertruck și alte modele de autovehicule până în 2023, deoarece acest lucru ar afecta volumele generale de producție ale modelelor existente.

Anunțul a fost o dezamăgire cu atât mai mare pentru investitorii și clienții nerăbdători întrucât Musk anunțase anterior că Tesla va începe producția Cybertruck începând cu 2021.

Citește și: