Ilei Năstase a decis să-și anunțe susținerea pentru Gabriela Firea, candidata PSD pentru funcția de edil al Capitalei, funcție pe care a ocupat-o și în perioada 2016-2020.

Ilie NăstaseFoto: Eddie Mulholland / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Sunt Ilie Năstase. Știu că se apropie alegerile la Primăria Capitalei. Am făcut și eu treaba asta cu mai mulți ani în urmă... O susțin pe doamna Firea pentru că dânsa a mai fost la primărie, știe ce face. Nu a terminat proiectele pe care trebuia să le termine și o să le termine acum. Îi doresc mult succes și baftă!”, se arată în clipul postat pe contul de Facebook al Gabrielei Firea.

Clipul video este însoțit de un mesaj de mulțumire din partea social-democratei.

„Mulțumesc, Ilie Năstase! Cuvintele sunt prea puține pentru a descrie recunoștința pe care o am. Este onorantă aprecierea unor mari români, care au recunoștința întregii țări. Încrederea și susținerea primită mă motivează și mai mult. Mă bucur că putem, ÎMPREUNĂ, să facem echipă pentru București – orașul dorit de oameni!”, a scris Gabriela Firea.

„Treaba asta” menționată de Ilie Năstase în mesajul său video este candidatura la Primăria Capitalei din partea PDSR, predecesorul actualului PSD, din anul 1996. Atunci Năstase a fost învins de candidatul CDR Victor Ciorbea.

Ilie Năstase a revenit în politică în anul 2014 când a candidat din partea PC în colegiul de senator de București ce rămăsese vacant în urma demisiei lui Dan Voiculescu. În iulie 2015, Năstase a trecut de la PC la UNPR, iar la alegerile parlamentare din 2016 nu a mai candidat.