TERRA
digi24
Foto: Hotnews

Digi24 Oamenii de știință au demonstrat că materia poate deveni invizibilă

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 28 Nov 2021 Science - Terra
Un efect ciudat al mecanicii cuantice, care a fost prezis în urmă cu mai multe decenii, a fost în sfârșit demonstrat: dacă un nor de gaz este răcit destul de mult și comprimat la densitatea potrivită, poate deveni invizibil, scrie Space.com.
Pando
Foto: Prietenii lui Pando

Pando, cel mai mare organism viu de pe planetă nu este o balenă și este mâncat încetul cu încetul

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Science - Terra
În munții Wasatch din vestul Statelor Unite, pe versanți de deasupra unui lac alimentat de izvoare, un organism uriaș unic este un întreg ecosistem în care plante și animale au adăpost de mii de ani. Este „Pando”, o întindere cu clone de plop tremurător pe 43 de hectare din statul Utah, scrie în The Conversation Richard Elton Walton, cercetător postdoctoral în biologie la Newcastle University.
Culorile toamnei
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Cât de mult a schimbat încălzirea vremii momentul când frunzele toamnei au cele mai frumoase culori

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 25 Nov 2021 Science - Terra
​Pentru câteva zile, în fiecare toamnă, frunzele au culori vii și oamenii merg să le fotografieze. Încălzirea climei a făcut ca momentul când apar cele mai frumoase culori ale toamnei să fie devansat cu o lună în ultimul secol și jumătate. Nu doar creșterea temperaturii este de vină pentru asta, ci și perioadele tot mai lungi de secetă. Toamna a devenit peste tot în lume mai caldă, iar în România am avut o dovadă recentă chiar la început de noiembrie, când temperaturile au ajuns la 29 de grade în țară.
Fluturi
Foto: Raja Rc, Dreamstime.com

Un cercetător de origine română numără an de an fluturi în Catalonia. Care sunt concluziile și de ce fluturii sunt pe cale de dispariție în toată Europa

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 19 Nov 2021 Science - Terra
Un cercetător de origine română pe nume Constantí Stefanescu numără an de an, începând cu 1994, fluturii din diverse zone ale nordului Spaniei, ca parte a unui proiect complex care-și propune să afle de ce fluturii dispar într-un ritm alarmant și ce se poate face pentru a-i salva. Mai multe studii europene arată că multe specii de fluturi au dispărut și numărul de fluturi a scăzut și cu peste 70% în ultimul sfert de secol. În locurile unde erau pajiștile colorate ale copilăriei, acum sunt ferme sau clădiri de locuințe, iar fluturii nu mai sunt de găsit.
Bursucul melivor
Foto: Profimedia Images via Digi24

Digi24: GALERIE FOTO Cel mai agresiv animal de pe planetă. Deși nu are dimensiuni impresionante, nu se teme de nimic

de Digi24 Digi24.ro
Luni, 15 Nov 2021 Science - Terra
Cel mai agresiv animal din lume nu este o fiară uriașă cu dinți mari și fioroși. Și totuși, în comparație cu el, leul, crocodilul și rechinul par creaturi destul de pașnice.
diamant cu cristale de davemaoit
Foto: Captura

Ce este davemaoitul? Un mineral care nu ar trebui să existe la suprafața pământului a fost găsit în interiorul unui diamant

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 14 Nov 2021 Science - Terra
Cercetătorii tocmai au descoperit un mineral care nu ar trebui să existe pe suprafața Pământului, dar a fost găsit în interiorul unui diamant, potrivit USA Today.Prins în interiorul micului diamant, aceste cristale minuscule de mineral care nu a mai fost văzut până acum reprezintă 5% din mantaua inferioară a pământului, potrivit New Scientist.
Startul de ozon, Antarctica
Foto: YouTube

VIDEO Cum a crescut gaura uriașă din stratul de ozon de peste Antarctica în 2021, ne arată acest videoclip NASA

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 12 Nov 2021 Science - Terra
Un nou videoclip NASA evidențiază gaura gigantică din stratul de ozon care s-a deschis peste Antarctica anul acesta. O iarnă rece în emisfera sudică și posibilele efecte ale încălzirii globale au făcut ca această gaură să atingă a 13-a valoare record, conform măsurătorilor începute în 1979, scrie Live Science.
Banchiza Ross din Antarctica
Foto: Flickr

O echipă de cercetători va fora în premieră un kilometru sub cea mai mare banchiză din Antarctica

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 10 Nov 2021 Science - Terra
O echipă de oameni de ştiinţă din Noua Zeelandă se pregăteşte să foreze până la un kilometru adâncime în planşeul oceanic de sub banchiza Ross, cea mai mare din Antarctica, pentru a afla dacă reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră poate contribui la evitarea topirii catastrofale a gheţii de pe continent, relatează Xinhua, citată de Agerpres.
Pasarea Moa
Foto: Augustus Hamilton - Wikipedia

Cum ar fi arătat Pământul dacă oamenii moderni nu ar fi existat niciodată?

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 9 Nov 2021 Science - Terra
Amprenta umanității poate fi văzută astăzi pe întreaga planetă, de la zgârie-norii falnici care definesc metropolele noastre moderne până la piramide și alte monumente antice din trecutul nostru. Activitatea umană marchează, de asemenea, câmpurile noastre întinse de agricultură și drumurile care leagă totul. Dar Live Science se întreabă cum ar arăta lumea dacă oamenii nu ar fi existat niciodată?
Aurora boreala-prognoza NOAA
Foto: NOAA

Furtuna solară aduce Aurora Boreală în nordul SUA

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 5 Nov 2021 Science - Terra
O furtună solară puternică creează condiții prielnice pentru vizibilitatea aurorei boreale chiar până în Pennsylvania, Iowa și Oregon în această săptămână, potrivit Live Science.
Fragmente de sticla in desertul Atacama
Foto: Brown University

Care ar putea fi originea misterioaselor fragmente de sticlă din deșertul Atacama

de I.B. HotNews.ro
Joi, 4 Nov 2021 Science - Terra
Bucățile misterioase de sticlă torsionată, de culoare verde sau neagră, împrăștiate în deșertul Atacama din Chile ar fi putut proveni dintr-o cometă mare care a explodat în atmosfera Pământului în urmă cu aproximativ 12.000 de ani, potrivit unui nou studiu citat de Live Science.
Peisaj de noiembrie
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Noiembrie și extremele vremii - Când a fost incredibil de cald, dar și foarte frig în penultima lună a anului

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 29 Oct 2021 Science - Terra
Luna noiembrie este în general mai ploioasă și mai instabilă decât octombrie, iar în unii ani, cel mai recent în 2018, aduce temperaturi de peste +25 de grade, culminând cu +30 C acum un secol. Alteori finalul de noiembrie aduce și temperaturi de sub -20 de grade și astfel de cazuri au fost în 1993, 1989 și 1975, arată datele ANM. Luna noiembrie începe în trei zile, iar despre extremele vremii din România puteți citi mai jos.
TPW sau miscarea straturilor exterioare ale Pamantului
Foto: Wikimedia

Pământul s-a răsturnat pe o parte (și înapoi) într-un ”yo-yo cosmic” acum 84 de milioane de ani

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 26 Oct 2021 Science - Terra
Pământul nu a fost întotdeauna așa cum îl știm. Se pare că scoarța planetei s-a răsturnat pe o parte și înapoi din nou în urmă cu aproximativ 84 de milioane de ani, într-un fenomen pe care cercetătorii l-au numit „yo-yo cosmic”, potrivit LiveScience.
Antarctica
Foto: Adeliepenguin, Dreamstime.com

Antarctica a fost răvășită de uriașe incendii de pădure acum 75 de milioane de ani, pe vremea dinozaurilor

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 26 Oct 2021 Science - Terra
Antarctica, acum cel mai rece continent, era acoperit de conifere în perioada de final a Cretacicului și era răvășit de incendii de pădure acum 75 de milioane de ani, arată descoperirile făcute în ultimii ani și analizele acestor descoperiri. În urmă cu mai bine de 70 de milioane de ani în Antarctica trăiau și dinozauri și activitatea vulcanică era intensă.
Regiunea Gevaudan, Franta
Foto: Fcobosp, Dreamstime.com

Bestia din Gevaudan - Misterul uciderii a peste 100 de oameni în Franța de acum două secole și jumătate

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Science - Terra
Într-o regiune din sudul Franței numită Gevaudan peste 100 de oameni au fost uciși în jurul anului 1765 cu violență de o ”bestie” despre care unii au crezut că este vârcolac, iar alții că este lup. S-a implicat și regele Franței, au fost și oameni care au susținut că au omorât monstrul, dar atacurile au continuat și după aceea. În articol puteți citi despre diversele scenarii luate în calcul, unele posibile, altele aproape SF privind unul dintre misterele care au marcat Franța secolului al 18-lea.
Peste-lună de 2 tone
Foto: youtube.com

VIDEO Captură record: Pește-lună de 2 tone prins în largul Africii de Nord

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 20 Oct 2021 Science - Terra
Pescarii din Ceuta, un teritoriu spaniol care se învecinează cu Marocul, au descoperit animalul încurcat în plasele lor la începutul lunii octombrie. Odată ce peștele a fost ridicat pe punte, echipa a măsurat animalul și a determinat că are o lungime de 3,2 metri și o lățime de 2,5 m., potrivit Reuters și Live Science.
Sevilla
Foto: Alexey Novikov, Dreamstime.com

Sevilla va deveni primul oraș care denumește și clasifică valurile de căldură

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 20 Oct 2021 Science - Terra
Orașul Sevilla din sudul Spaniei va deveni în 2022 primul din lume care va denumi și va clasifica valurile de căldură, în stilul în care în prezent se întâmplă în lume cu uraganele. Sevilla este unul dintre cele mai calde locuri din Europa, cu o maximă absolută de +46,6 C și temperaturi maxime ce depășesc an de an +42 C. Minima absolută din Sevilla a fost -5,8 C.
asteroid
Foto: Pixabay

Ce s-a întâmplat când asteroidul care a ucis dinozaurii s-a izbit de Pământ

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 17 Oct 2021 Science - Terra
Ascuns sub apele Golfului Mexic, craterul Chicxulub marchează locul impactului unui asteroid care a lovit Pământul cu 66 de milioane de ani în urmă. Dar ce s-a întâmplat cu adevărat când asteroidul s-a ciocnit de Pământ?, se întreabă Live Science.
Insecte
Foto: Adrian Ruicanescu

Turismul şi urbanizarea conduc la dispariţia masivă a insectelor pe insulele tropicale (studiu)

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 17 Oct 2021 Science - Terra
Turismul şi urbanizarea conduc la o dispariţie masivă a insectelor pe insulele tropicale, potrivit unui studiu realizat de cercetători germani în Maldive, relatează duminică dpa.
Peisaj de toamna
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Istoria celor mai calde și mai reci zile de toamnă, din 1887, până în prezent - De la ninsorile din septembrie la foarte scurta vară de noiembrie

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Science - Terra
Într-o zi de octombrie a anului 1887 au fost aproape 33 de grade la Constanța, iar acel record lunar rezistă și azi. 29 de ani mai târziu, într-o noapte rece de septembrie dădea înghețul chiar și în sudul țării. Toamna este un anotimp iubit pentru vremea stabilă, dar în octombrie pot fi și peste 20 de zile cu maxime de peste +20 C, iar în anii reci pot să lipsească total aceste zile. În articol puteți citi despre anii în care au fost +43 de grade în septembrie și +30 în noiembrie, dar și despre ninsori ieșite din comun și despre zilele de noiembrie când au fost sub -25 de grade.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
Bancul zilei: Medicul ideal în viziunea soțului
Soțul vine de la un control medical și-i spune soției: -Draga mea, mi-a recomandat medicul striptease și sex oral...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by