TERRA
Regiunea Gevaudan, Franta
Foto: Fcobosp, Dreamstime.com

Bestia din Gevaudan - Misterul uciderii a peste 100 de oameni în Franța de acum două secole și jumătate

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Science - Terra
Într-o regiune din sudul Franței numită Gevaudan peste 100 de oameni au fost uciși în jurul anului 1765 cu violență de o ”bestie” despre care unii au crezut că este vârcolac, iar alții că este lup. S-a implicat și regele Franței, au fost și oameni care au susținut că au omorât monstrul, dar atacurile au continuat și după aceea. În articol puteți citi despre diversele scenarii luate în calcul, unele posibile, altele aproape SF privind unul dintre misterele care au marcat Franța secolului al 18-lea.
Peste-lună de 2 tone
Foto: youtube.com

VIDEO Captură record: Pește-lună de 2 tone prins în largul Africii de Nord

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 20 Oct 2021 Science - Terra
Pescarii din Ceuta, un teritoriu spaniol care se învecinează cu Marocul, au descoperit animalul încurcat în plasele lor la începutul lunii octombrie. Odată ce peștele a fost ridicat pe punte, echipa a măsurat animalul și a determinat că are o lungime de 3,2 metri și o lățime de 2,5 m., potrivit Reuters și Live Science.
Sevilla
Foto: Alexey Novikov, Dreamstime.com

Sevilla va deveni primul oraș care denumește și clasifică valurile de căldură

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 20 Oct 2021 Science - Terra
Orașul Sevilla din sudul Spaniei va deveni în 2022 primul din lume care va denumi și va clasifica valurile de căldură, în stilul în care în prezent se întâmplă în lume cu uraganele. Sevilla este unul dintre cele mai calde locuri din Europa, cu o maximă absolută de +46,6 C și temperaturi maxime ce depășesc an de an +42 C. Minima absolută din Sevilla a fost -5,8 C.
asteroid
Foto: Pixabay

Ce s-a întâmplat când asteroidul care a ucis dinozaurii s-a izbit de Pământ

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 17 Oct 2021 Science - Terra
Ascuns sub apele Golfului Mexic, craterul Chicxulub marchează locul impactului unui asteroid care a lovit Pământul cu 66 de milioane de ani în urmă. Dar ce s-a întâmplat cu adevărat când asteroidul s-a ciocnit de Pământ?, se întreabă Live Science.
Insecte
Foto: Adrian Ruicanescu

Turismul şi urbanizarea conduc la dispariţia masivă a insectelor pe insulele tropicale (studiu)

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 17 Oct 2021 Science - Terra
Turismul şi urbanizarea conduc la o dispariţie masivă a insectelor pe insulele tropicale, potrivit unui studiu realizat de cercetători germani în Maldive, relatează duminică dpa.
Peisaj de toamna
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Istoria celor mai calde și mai reci zile de toamnă, din 1887, până în prezent - De la ninsorile din septembrie la foarte scurta vară de noiembrie

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Science - Terra
Într-o zi de octombrie a anului 1887 au fost aproape 33 de grade la Constanța, iar acel record lunar rezistă și azi. 29 de ani mai târziu, într-o noapte rece de septembrie dădea înghețul chiar și în sudul țării. Toamna este un anotimp iubit pentru vremea stabilă, dar în octombrie pot fi și peste 20 de zile cu maxime de peste +20 C, iar în anii reci pot să lipsească total aceste zile. În articol puteți citi despre anii în care au fost +43 de grade în septembrie și +30 în noiembrie, dar și despre ninsori ieșite din comun și despre zilele de noiembrie când au fost sub -25 de grade.
Rossiglione
Foto: Fcobosp, Dreamstime.com

Nou record european de precipitații într-un sat din Italia: în 12 ore a plouat cât în șapte luni

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 6 Oct 2021 Science - Terra
Într-un sat din regiunea italiană Liguria a plouat peste 700 mm în 12 ore, ceea ce este un nou record european pentru ploi căzute în jumătate de zi, scrie Washington Post. Nordul Italiei a fost atins de furtuni dure la începutul acestei săptămâni. Spre comparație, cantitatea căzută în acest răstimp o depășește pe cea căzută într-un an întreg în București.
In interiorul uraganului Sam
Foto: Captura YouTube

VIDEO Un robot a filmat în premieră valurile din „ochiul” unui uragan activ

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 1 Oct 2021 Science - Terra
Oamenii de ştiinţă au reuşit să înregistreze, în premieră, imagini video din interiorul unui uragan de categoria a 4-a, cu ajutorul unui robot plutitor, relatează Yahoo News și Agerpres.
Detaliu de pe Vinland Map
Foto: Yale University

O hartă ce arată călătoriile vikingilor către America de Nord este cu siguranță falsă, spun cei de la Universitatea Yale

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 30 Sept 2021 Science - Terra
​Una dintre cele mai controversate hărți din ultimele decenii este una care, chipurile, ar fi datat de la 1440 și ar fi înfățișat cu o precizie uimitoare insula Groenlanda. Harta este cu siguranță un fals, spun cei de la Yale University, locul unde documentul se află de aproape șase decenii. Dovezile ce arată că harta nu este autentică nu sunt puține, iar una ține de un compus de titan care a fost folosit la cerneluri abia acum 100 de ani.
„Putul Iadului” din Yemen
Foto: AFP / AFP / Profimedia

VIDEO Speologii au explorat în premieră „Puțul Iadului” din Yemen / Legendele locale și microcosmosul descoperit pe fundul dolinei

de S.J. HotNews.ro
Joi, 30 Sept 2021 Science - Terra
Oameni de ştiinţă şi speologi amatori au coborât pentru prima dată până la adâncimea de 112 metri pe fundul dolinei „Puţul Iadului” din Yemen, un loc despre care se spune în popor că este un portal păzit de djinni către lumea de dincolo, transmit Live Science și Agerpres.
Culori de octombrie
Foto: Hotnews

Octombrie și extremele vremii - De la -20 de grade la aproape +40

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 30 Sept 2021 Science - Terra
Deși foarte rar temperaturile depășesc +30 de grade în octombrie în România, recordul absolut a fost de +39 de grade și în alte câteva orașe au fost mai mult de 35 de grade. Pe de altă parte în mod excepțional s-a depus strat de zăpadă în octombrie și la câmpie, iar minima absolută a fost de -21 de grade, arată datele ANM.
Fantana Iadului din Yemen
Foto: Profimedia Images via Digi24

Digi24: VIDEO&FOTO. Oamenii au coborât pentru prima dată în „Fântâna Iadului” din Yemen. De ce se tem localnicii de gaura uriașă din deșert

de Digi24 Digi24.ro
Joi, 23 Sept 2021 Science - Terra
O echipă de speleologi din Oman a coborât pentru prima dată în „Fântâna Iadului”, o gaură vastă apărută în deșertul din estul Yemenului.
Statia meteo de la Vf Omu
Foto: Hotnews

La vârful Omu a fost cel mai frig din Europa, temperatura fiind mai mică decât în nordul Rusiei și decât în Alpi

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 22 Sept 2021 Science - Terra
Noaptea trecută a fost neobișnuit de rece în țară, iar la vârful Omu au fost -8,5 grade, iar în munții Țarcu și la Bâlea Lac au fost -5 grade, în timp ce la Miercurea Ciuc au fost -2 grade, iar la Predeal, -0,3. Temperatura de la Omu a fost cea mai scăzută din Europa miercuri dimineața. În general cele mai mici temperaturi din Europa sunt în nordul Rusiei, în Scandinavia sau la stațiile meteo de la peste 3.500 m alt în Alpi.
Oxynotus centrina-Rechinul porc
Foto: Facebook

Un rechin bizar cu față de porc a fost găsit mort în Marea Mediterană

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 14 Sept 2021 Science - Terra
Faceți cunoștință cu rechinul Oxynotus centrina - mai cunoscut în unele porturi ca „pește porc”. În apă, arată ca orice alt rechin: un vânător rapid și gri, cu aripioare dorsale. Dar dacă ne uităm mai atent la fața lui ne uimește asemănarea cu figura unui porc, scrie Live Science, care citează presa toscană.
Delta Dunarii, imagine satelit
Foto: esa.int

Agenţia Spaţială Europeană publică o fotografie de înaltă rezoluţie a Deltei Dunării, realizată de misiunea Copernicus Sentinel-2

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 10 Sept 2021 Science - Terra
Agenţia Spaţială Europeană a publicat vineri pe site-ul său o fotografie de înaltă rezoluţie a Deltei Dunării, realizată de pe orbita circumterestră în cadrul misiunii Copernicus Sentinel-2.
Vai impresionante pe fundul marii Nordului
Foto: British Antarctic Survey

Văi, canale și stânci spectaculoase ascunse sub Marea Nordului

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Sept 2021 Science - Terra
O gamă largă de văi ascunse pe fundul Mării Nordului șerpuiesc în ceea ce a fost odinioară un peisaj acoperit de gheață. Aceste văi sunt rămășițe ale râurilor străvechi care odată scurgeau apa din topirea stratelor de gheață, scrie Live Science.
Urs koala
Foto: Needpix

Cercetătorii australieni consideră acum ursul koala ca fiind o specie pe cale de dispariție

de S.J. HotNews.ro
Joi, 2 Sept 2021 Science - Terra
Animale sălbatice din Australia, inclusiv ursul koala, au fost incluse pe o listă cu sute de animale şi plante native aflate pe cale de dispariţie, relatează agenția Xinhua, citată de Agerpres.
Marsuini
Foto: Stuart Baines / SWNS / Profimedia Images

Olanda investighează moartea misterioasă a 100 de marsuini: „Ceva ciudat se întâmplă în Marea Wadden”

de S.J. HotNews.ro
Joi, 2 Sept 2021 Science - Terra
Oamenii de ştiinţă olandezi au anunţat miercuri că investighează moartea misterioasă a zeci de marsuini ale căror carcase au fost aduse săptămâna trecută de valuri pe plajele din nordul Olandei, relatează AFP și Phys.org, potrivit Agerpres.
Peisaj de septembrie
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Septembrie și extremele vremii - De la -15 grade până la +43

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 1 Sept 2021 Science - Terra
Septembrie a adus în ani precum 1946, 2015 și 2008 temperaturi extrem de ridicate în toată țara, culminând cu +43,5 C la Strehaia, în 1946. Au fost însă ani când la munte a nins mult și când în multe orașe au fost temperaturi negative, minima absolută fiind de -15 grade la Vf Omu acum aproape 90 de ani. Septembrie a fost uneori și anormal de ploioasă, recordul absolut fiind stabilit la Piatra Neamț, arată datele ANM.
Seceta in Iran
Foto: Captura de ecran

Digi24: Țările care rămân fără apă. Seceta face pământul nelocuibil, alimentează furia oamenilor și duce la moarte

de Redactia Digi24
Marţi, 24 Aug 2021 Science - Terra
Orientul Mijlociu se confruntă cu o criză a apei fără precedent, iar mai multe părți ale acestuia riscă să devină nelocuibile. Regiunea a fost în ultima vreme martora unei secete atât de puternice și a unor temperaturi atât de ridicate încât acestea abia puteau fi tolerate de oameni.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
Bancul zilei: Medicul ideal în viziunea soțului
Soțul vine de la un control medical și-i spune soției: -Draga mea, mi-a recomandat medicul striptease și sex oral...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by