ARHEOLOGIE
Arme
Foto: Stirile ProTV/ Archaeology World

Știrile ProTV: ”Arme de cristal” preistorice, descoperite de arheologi în Spania. Cum arătau acestea

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Joi, 9 Ian 2020 Science - Arheologie
Un grup de arheologi din Spania a descoperit că în urmă cu 5.000 de ani, cristalele erau un obiect fascinant pentru oameni, care le foloseau până și pentru fabricarea de arme.
Mexic
Foto: Facebook

VIDEO Un străvechi palat maya, descoperit în estul Mexicului

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 27 Dec 2019 Science - Arheologie
Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de elitele civilizaţiei maya în urmă cu peste 1.000 de ani în străvechiul oraş Kuluba, aflat în apropiere de actuala staţiune turistică Cancun din estul Mexicului, au anunţat joi reprezentanţii Institutului Naţional de Antropologie şi Istorie (INAH) din această ţară, citaţi de Reuters și Agerpres.
Lola, femeia scandinava de acum 6.000 de ani
Foto: Captura Twitter

Cum arăta o femeie care a trăit acum 6.000 de ani în Scandinavia

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 17 Dec 2019 Science - Arheologie
Datorită urmelor de dinți pe care le-a lăsat într-un fel de strămoș al gumei de mestecat, cercetătorii au putut să obțină ADN, pe care l-au folosit pentru a descifra codul său genetic, relatează BBC.
Monede de la Beta Samati
Foto: Antiquity Publications

Etiopia: Arheologii au descoperit un oraș de 2.800 de ani vechime dintr-un imperiu african ce a rivalizat cu cel Roman

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 12 Dec 2019 Science - Arheologie
După aproape zece ani de excavații, arheologii au publicat date despre un oraș african uitat, locuit timp de 14 secole, începând cu secolul VIII î Hr. Au fost descoperite și clădiri din piatră, dar și simboluri creștine de acum 1700 de ani. Orașul a fost parte a unui imperiu nord-african numit Aksum care a dominat regiunea între anii 80 î Hrși 825 e n. Aksum a fost una dintre marile puteri ale vremii, fiindcă a cucerit regiunile învecinate și făcea intens comerț cu Imperiul Roman.
Una dintre imaginile create acum 44.000 de ani
Foto: Nature

Cea mai veche poveste spusă vreodată - Într-o peșteră din Indonezia a fost descoperită o pictură de 44.000 de ani, reprezentând o scenă de vânătoare

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 11 Dec 2019 Science - Arheologie
Arheologii care au făcut cercetări în peșterile din Indoezia spun că au descoperit cea mai veche operă de artă care spune o poveste: o scenă de vânătoare pictată cu pigment roșu pe pereții unei peșteri, acum 43.000 de ani. Pictura din insula Sulawesi înfățișează oameni supranaturali care vânează animale sălbatice. Este, spun arheologii, cea mai veche reprezentare de artă figurativă. Scena este extrem de sofisticată pentru cât este de veche și arată că oamenii aveau capacități creative extraordinare.
Nefertiti
Foto: sketchfab.com

Scanări ale bustului reginei Nefertiti ținute secrete până acum, dezvăluite publicului MODEL 3D INTERACTIV

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 29 Nov 2019 Science - Arheologie
Imagini digitale color obținute prin scanare ale celebrului bust al reginei egiptene Nefertiti, care au fost ținute mult timp sub cheie de un muzeu german, au fost în cele din urmă dezvăluite publicului, informează revista Newsweek, citată de Mediafax.
Craniu de Neanderthal
Foto: Wikimedia Commons

Motivul dispariției omului Neanderthal ar putea fi un simplu ghinion (Studiu)

de A.Z. HotNews.ro
Joi, 28 Nov 2019 Science - Arheologie
Cercetări recente legate de extincția oamenilor de Neanderthal au dezvăluit că este mai probabil ca aceasta să fi fost provocată de o serie de ghinioane, decât de superioritatea indivizilor Homo sapiens, scrie The Guardian.
Expozitia de obiecte chinezesti din aur de la Muzeul National de Istorie
Foto: Hotnews

​FOTOGALERIE Chinezii, aurul și împăratul ”grevist” - Povestea unor obiecte vechi de 400 de ani pe care le puteți vedea la București

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 21 Nov 2019 Science - Arheologie
Pe la 1600 lumea avea cam 600 de milioane de locuitori, iar un sfert dintre ei trăiau în China dinastiei Ming. La București s-a deschis o expoziție unde sunt expuse 150 de obiecte din aur produse acum patru secole la atelierele unui împărat chinez cu totul deosebit, împărat care timp de 30 de ani a refuzat să se implice în problemele statului. Cu toate acestea, Wanli a fost considerat unul dintre cei mai inteligenți suverani chinezi, iar aurul său, care a fost lucrat cu o măiestrie uluitoare, poate fi admirat într-o expoziție, la Muzeul Național de Istorie. În articol puteți citi despre mausoleul împaratului și despre China de acum patru secole.
Dinozaur cu pene
Foto: westerndigs.org

Dinozauri pufoși, acoperiți cu pene, obișnuiau să trăiască la Polul Sud (Studiu)

de A.Z. HotNews.ro
Vineri, 15 Nov 2019 Science - Arheologie
Polul Sud este căminul pinguinilor, balenelor, iar cu 100 de milioane de ani în urmă a fost și cel al dinozaurilor cu pene, potrivit unui nou studiu, scrie CNN.
Oase ale unui stramos al omului
Foto: Christoph Jackle

”Cutremur” în paleontologie după descoperirea unor fosile vechi de peste 11 milioane de ani: Strămoșii omului au trecut la mersul biped în Europa, nu în Africa

de G.S. HotNews.ro
Joi, 7 Nov 2019 Science - Arheologie
Mersul biped al omului modern a apărut pentru prima dată la un strămoş al acestuia din Europa, nu în Africa aşa cum s-a crezut anterior, au anunţat miercuri oamenii de ştiinţă dintr-o echipă internaţională, potrivit DPA şi AFP, preluate de Agerpres.
EPIC Dublin
Foto: Hotnews

​VIDEO, FOTO Povestea milioanelor de oameni care au părăsit ”insula de smarald” - Foamete, disperare și drumul însângerat către vremuri mai bune

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 5 Nov 2019 Science - Arheologie
Irlanda este un loc cu totul special fiindcă populația insulei era la 1850 mult mai numeroasă decât în prezent, în timp ce în mai toate țările lumii populația s-a dublat sau triplat în 170 de ani. De mai mult de un mileniu oamenii au tot părăsit ”insula de smarald”, iar povestea a 10 milioane de oameni este spusă de un ”muzeu digital” din Dublin. În locul numit EPIC nu sunt vitrine cu obiecte vechi, ci zeci de ecrane uriașe, proiecții, senzori și jocuri. Istoria nu trebuie să fie un șir sec de nume și date, iar muzeul deschis în 2016 este cu totul special. În articol puteți citi și despre istoria valurilor de plecări din Irlanda și despre ”Foametea Cartofului”, unul dintre cele mai negre momente ale Europei în secolul 19.
Terra
Foto: NASA

Cercetătorii plănuiesc să realizeze o hartă 3D a întregii lumi, înainte ca planeta să fie afectată ireversibil de schimbarea climatică

de A.Z. HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Science - Arheologie
Pământul se schimbă mai repede decât putem noi înțelege. În fiecare zi, păduri ard, ghețari se topesc și din ce în ce mai multe dovezi ale culturilor antice dispar. Schimbările de o anumită natură, sunt, desigur, inevitabile. Însă lucrurile se întâmplă mai repede și într-un mod mai sever din cauza efectelor activității umane. Iar acest lucru îi îngrijorează pe unii cercetători - cu cât Terra se schimbă mai repede, cu atât mai puțin timp avem la dispoziție pentru a învăța despre trecutul său și pentru a-i înțelege misterele, scrie NBC News.
Bronze Age
Foto: YouTube

Stratificarea socială, prezentă și în comunitățile din Epoca Bronzului (Studiu)

de A.Z. HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Science - Arheologie
Istoria umanității este, din păcate, împletită cu inegalitatea. Cele mai timpurii civilizații, sumerienii, egiptenii, aveau pături sociale care îi puneau pe unii în poziții mai bune decât pe alții. Însă un fapt asumat de mult timp este cel potrivit căruia înainte de Atena și de Imperiul Roman, în societăți care s-au dezvoltat cu aproape 2.500 de ani în urmă, structurile sociale umane erau relativ simple - existau cei care erau la putere și cei care nu erau. Un studiu publicat joi în Science sugerează că lucrurile nu erau atât de simple, scrie Scientific American.
sit arheologic Israel
Foto: Captura video

VIDEO Ruinele unui oraș vechi de 5.000 de ani, comparat de specialiști cu un New York antic, au fost descoperite în Israel

de N.O. HotNews.ro
Luni, 7 Oct 2019 Science - Arheologie
Ruinele unui megalopolis vechi de 5.000 de ani au fost descoperite în nordul Israelului, în timpul unui proiect major de excavări pe situl En Esur aproape de orașul Harish.
Reconstruirea unui mic vas de baut
Foto: Nature

În Bavaria s-au descoperit cele mai vechi dovezi arheologice de folosire a biberoanelor

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 26 Sept 2019 Science - Arheologie
Arheologii au descoperit în Bavaria mici vase de băut, unele în formă de animale, din care se bănuiește că sugarii de acum peste 3.000 de ani beau lapte. Analizele chimice au arătat că era vorba de lapte de capră, vacă sau oaie, scrie Guardian, citând un studiu din revista Nature.
Indragostitii din Modena
Foto: Captura Twitter

Scheletele ”Îndrăgostiților din Modena”, cunoscute astfel pentru că se țin de mână, aparțin unor bărbați

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 13 Sept 2019 Science - Arheologie
Scheletele celor două persoane care au fost îngropate ținându-se de mână, cunoscute drept ”Îndrăgostiții din Modena”, aparțin unor bărbați, au descoperit cercetătorii, scrie BBC.
Reconstructia craniofaciala a lui MRD
Foto: Cleveland Museum of Natural History

​VIDEO Strămoșul lui Lucy - Descoperire arheologică excepțională în Etiopia - Un craniu extrem de bine conservat al unui hominid ce a trăit acum 3,8 milioane de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 29 Aug 2019 Science - Arheologie
În Etiopia, la doar 55 km de locul unde a fost descoperită celebra fosilă Lucy, a ieșit la iveală un craniu de hominid de acum 3,8 milioane de ani, craniu excelent conservat. Fosila este parte din genul Australopithecus Anamensis, specia cea mai veche din genul Australopithecus, iar cei care l-au descoperit spun că nu credeau vreodată să vadă așa ceva. Descoperirile de fosile de hominizi ce au trăit acum mai bine de 3,5 milioane de ani sunt extrem de rare și cea de acum permite oamenilor de știință să afle cum arătau hominizii de atunci, cu ce se hrăneau și cum trăiau.
Copii sacrificati (foto arhiva)
Foto: Captura YouTube

Cel mai mare loc de sacrificiu ritualic al copiilor a fost descoperit în Peru

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 28 Aug 2019 Science - Arheologie
O echipă de arheologi a descoperit rămășițele a 227 de copii sacrificați într-un ritual al culturii precolumbiene Chimu, prezentă pe coasta de nord a actualului Peru până la finalul secolului al XV-lea, o descoperire de o amploare fără echivalent în lume, a declarat marți pentru AFP arheologul Feren Castillo.
Santierul arheologic de la Alba Iulia
Foto: alba24

La Alba Iulia au fost descoperite clădiri din secolul al II-lea care au aparținut unui roman foarte bogat

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 20 Aug 2019 Science - Arheologie
O așezare de tip ”villa rustica”, din Roma Antică, de mari dimensiuni, care datează din secolul al II-lea, a fost descoperită de o echipă de arheologi, în cartierul Oarda de Jos, din Alba Iulia. Potrivit primelor cercetări, vila ar fi o adevărată fermă agricolă, care a aparținut unei persoane foarte importante din provincia romană Dacia. Vila se întinde pe o suprafață de aproximativ 2,3 hectare de pământ și momentan au fost cercetate doar două clădiri: un corp principal, care ar fi fost casa latifundiarului roman și o anexă care ar fi deservit ca spațiu de locuință pentru sclavi și muncitori, scrie Alba24.
bijuterie rara gasita pe Muntele Sion
Foto: captura Google

Arheologii au găsit dovezi ale cuceririi Ierusalimului de către Babilonieni - așa cum s-a scris în Biblie

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 13 Aug 2019 Science - Arheologie
Arheologii care fac săpături în Muntele Sion în Ierusalim au descoperit dovezi ale cuceririi Babiloniene a orașului, ceea ce confirmă relatarea biblică privind asedierea, relatează CNN.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Dis-de-dimineață, la Poliție sună telefonul:
Dis-de-dimineață, la Poliție sună telefonul: – Ajutor, trimiteți de urgență mașina de intervenții! Pisica a intrat in camera.
Bancul zilei: Putin și Medvedev stau de vorbă
Putin și Medvedev stau de vorbă. - Trebuie să desființăm fusurile astea orare, creează numai probleme, spune Putin.
Bancul zilei: Când a apărut democrația
Î: Când a apărut democrația în România?R: Democrația a apărut atunci când Dumnezeu a facut...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by