ARHEOLOGIE
Notre Dame, interiorul
Foto: Victor Cozmei / HotNews.ro

FOTOGALERIE Notre Dame - Comorile care au făcut-o celebră, ”pădurea” de lemn care s-a făcut scrum și miraculoasa poveste a celor 16 statui care au scăpat

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Science - Arheologie
Catedrala Notre Dame, care a fost devastată de un incendiu luni, adăpostea o mulțime de comori care au făcut-o celebră, de la fragmente din Sfânta Cruce și alte relicve religioase, până la uriașe vitralii și clopote foarte grele. O parte dintre comori au putut fi salvate, despre altele încă nu știm. Cu patru zile înainte de dezastru au fost desprinse de pe acoperiș 16 statui mari din cupru care, astfel, au scăpat, fiindcă au fost duse pentru a fi restaurate. În articol puteți citi și despre ”pădurea” din lemn care s-a făcut scrum.
Soricei mumificati
Foto: Captura Twitter

FOTO Șoricei mumificați au fost găsiți într-un ”frumos colorat” cavou egiptean

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 6 Apr 2019 Science - Arheologie
Zeci de șoricei mumificați se aflau printre animalele găsite într-un mormânt egiptean care a fost prezentat vineri, relatează The Guardian, citând Reuters și AFP. Cavoul, descoperit recent, datează de acum peste 2.000 de ani.
dinozauri
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Descoperirea din “Valea Iadului” care ar putea rezolva misterul dispariţiei dinozaurilor

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Luni, 1 Apr 2019 Science - Arheologie
Paleontologii de la Universitatea din Kansas au făcut o descoperire uluitoare – un „cimitir al dinozaurilor” chiar din ziua când Pământul a fost lovit de un asteroid, iar impactul a dus la dispariţia uriaşelor reptile.
Situl Targsoru Nou
Foto: Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova

Arheologii din Prahova au descoperit un mormânt care datează din secolul III

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 28 Mar 2019 Science - Arheologie
Arheologii Muzeului de Istorie Prahova au descoperit la Strejnicu, județul Prahova, într-un tumul, un mormânt care datează din secolul III și în care au fost îngropați un adult și un copil, informează Mediafax.
Göbekli Tepe
Foto: Wikimedia Commons

VIDEO Göbekli Tepe, templul care a schimbă istoria religiilor, se deschide în Turcia

de Serban Anghel HotNews.ro
Luni, 11 Mar 2019 Science - Arheologie
Când în 1963 arheologii turci și germani au început descoperirea structurilor circulare, au realizat că erau în fața unei descoperiri importante, dar nu au putut ști că au mutat acul istoriei religiilor cu mai multe milenii înapoi. Göbekli Tepe, în sud-estul Turciei, nu departe de orașul Urfa, are de fapt 12.000 de ani, fiind mult mai vechi decât Stonehenge și decât piramidele, iar prin succesiunea de structuri circulare concentrice pe care le prezintă, constituie ceea ce arheologia definește a fi un templu în toată regula, relatează La Stampa.
pestera mayasa Chichen Itza
Foto: Captura National Geographic

VIDEO Mexic: Arheologii au descoperit o peșteră folosită în ritualurile mayașe și care a rămas neatinsă pentru peste 1.000 de ani

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 5 Mar 2019 Science - Arheologie
Arheologii mexicani au descoperit peste 150 de obiecte ritualice - care au rămas neatinse mai bine de 1.000 de ani - într-o grotă situată sub situl arheologic al orașului precolumbian Chichén Itzá, în Yucatan (estul Mexicului), a indicat luni un cercetător responsabil de proiect, scrie AFP.
Stonehenge
Foto: Wikimedia Commons

O parte dintre uriașele coloane de la Stonehenge au fost transportate peste 200 km pe uscat, arată o nouă teorie

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 20 Feb 2019 Science - Arheologie
Uriașul ansamblu megalitic de la Stonehenge este subiectul multor teorii, unele de domeniul science-fiction, mai ales că rămâne un mister de ce oamenii de acum 5.000 de ani au ales să construiască ceva atât de complex, cu uneltele rudimentare ale neoliticului. Acum, noi teorii arată că blocuri de piatră de două tone au fost aduse de la peste 230 km pe uscat, și nu pe mare cum se credea. Marea întrebare este de ce pentru Stonehenge blocuri atât de grele au fost transportate sute de km, în timp ce alte monumente megalitice din Europa au fost construite la maxim 15-20 km de carierele de piatră.
mormant incas
Foto: Captura Facebook

VIDEO Descoperirea camerei funerare a unui nobil incaș în Peru

de Serban Anghel HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Feb 2019 Science - Arheologie
Arheologii peruani au descoperit o cameră funerară din epoca incașă, unde fusese înmormântată o persoană ce făcea parte din elită, a declarat un cercetător vineri conform AFP.
Evolutie
Foto: pixabay.com

Un maxilar superior de Homo sapiens descoperit în Israel rescrie istoria evoluției

de G.S. HotNews.ro
Luni, 11 Feb 2019 Science - Arheologie
Un maxilar superior de Homo sapiens rescrie istoria evoluției, după ce cercetătorii care au studiat fosila, descoperită într-o peșteră din Israel, au concluzionat că este cel mai vechi fragment de schelet al unei ființe umane moderne descoperit în afara Africii, potrivit Newsweek, citat de Mediafax.
Capitanul Matthew Flinders
Foto: Wikipedia

VIDEO Rămășițele exploratorului britanic care a dat numele Australiei au fost găsite în timpul lucrărilor la calea ferată de mare viteză din Londra

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 25 Ian 2019 Science - Arheologie
Arheologii au găsit rămăşiţele căpitanului Matthew Flinders, un explorator britanic care este creditat pentru înconjurarea și numirea continentului australian, relatează Reuters.
Shetland
Foto: Wikimedia Commons

Ultima Thule - Uimitorul drum către nord al unui explorator grec de acum 2.300 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 5 Ian 2019 Science - Arheologie
Ultima Thule a devenit un termen ce desemnează locuri extrem de îndepărtate situate la granița dintre real și imaginar. Însă prima ”Ultima Thule” din istorie este un loc misterios în care a ajuns acum 2.300 de ani un grec, undeva în regiunea de nord a Europei. Nu se știe dacă este vorba de insulele Shetland, de Islanda sau de Scandinavia și va rămâne un mister. Însă putem spune că locul atins de Pytheas era pentru vechii greci la fel de îndepărtat cum este pentru noi corpul ceresc de care o sonda NASA s-a apropiat acum câteva zile.
Piramidele egiptene
Foto: Radio Romania

Egiptul a descoperit un mormânt de 4400 de ani în stare excepțională

de L. S. HotNews.ro
Luni, 17 Dec 2018 Science - Arheologie
Descoperire arheologică în Egipt, unde un mormânt vechi de 4400 de ani a fost descoperit într-o stare excepțională, scrie abcnews. Mormântul, care aparține unui preot din antichitate a fost descoperit în sudul orașului.
piramida din Saqqara
Foto: Wikimedia Commons

CNN: Mormânt de 4400 de ani descoperit în Egipt

de Serban Anghel HotNews.ro
Luni, 17 Dec 2018 Science - Arheologie
În sudul orașului Cairo a fost descoperit un mormânt cu o vechime de peste 4 000 de ani, care conținea desene bine conservate, potrivit Ministerului Antichităților din Egipt citat de CNN.
Expozitie despre marele rege Ashurbanipal, la British Museum
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

​VIDEO FOTO Povestea regelui care acum 26 de secole se considera ”stăpânul lumii” - Războinic, bibliotecar, asasin și vizionar

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 15 Dec 2018 Science - Arheologie
Acum 2.600 de ani Imperiul Asirian se întindea din estul Mediteranei și până în partea occidentală a Iranului și era condus de Ashurbanipal, un rege care nu a ezitat să-și omoare în chinuri groaznice inamicii, dar a construit și prima mare bibliotecă a omenirii. O expoziție uimitoare de la British Museum arată cum era viața în timpul domniei marelui rege, cu sunete, lumini, statui, basoreliefuri și plăcuțe de argilă. Expoziția care vorbește de lucruri ce s-au întâmplat acum foarte mult timp are însă multe legături cu prezentul: este sponsorizată de o companie petrolieră controversată, iar orașele princiare arse acum două milenii au mai suferit un val de distrugeri dureroase și acum câțiva ani.
Masca din piatra, veche de 9.000 de ani
Foto: Facebook

VIDEO Israel: O mască din piatră, veche de 9.000, a fost găsită în zona orașului Hebron

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 28 Nov 2018 Science - Arheologie
Autoritatea arheologică israeliană a prezentat miercuri la Ierusalim o rară mască de piatră veche de 9.000 de ani, asociată cu dezvoltarea venerației care a coincis cu sedentarizarea oamenilor, în Neolitic, relatează AFP.
descoperire pictura Borneo
Foto: Captura BBC

VIDEO Cea mai veche pictura cu un animal a fost descoperită într-o peșteră de pe insula Borneo

de Cristina Filip HotNews.ro
Joi, 8 Nov 2018 Science - Arheologie
Lucrarea de artă, care are o vechime de cel puțin 40.000 de ani, este considerată a fi cel mai vechi exemplu de pictura figurativă - în care sunt descrise obiecte reale, mai degrabă, decât forme abstracte, scrie BBC.
Epava in Marea Neagra
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Cea mai veche epavă intactă din lume a fost descoperită în largul coastelor Bulgariei și datează de acum 2.400 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 23 Oct 2018 Science - Arheologie
Arheologii au găsit în Marea Neagră, la 80 km de coasta bulgară, cea mai veche epavă intactă, datarea cu carbon arătând că este o navă greacă de acum 24 de secole. Descoperirea a fost realizată în cadrul proiectului Black Sea Maritime Archaeological Project care, folosind roboți telecomandați, au făcut o cartare amănunțită a fundului mării. Nu sunt planuri de a scoate epava la suprafața, dat fiind că se află la 2 km în adâncuri, iar procedeul ar costa imens și ar putea distruge nava.
Coridorul din Movila Documaci
Foto: Valeriu Sirbu

​VIDEO, FOTO Un rege al geților sau un general macedonean? - Povestea uimitoare a unui mormânt ridicat acum 2.300 de ani în sudul Dobrogei

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Oct 2018 Science - Arheologie
La 1 km de Mangalia se găsește unul dintre cele mai uimitoare situri arheologice din țară, dar și unul dintre cele mai puțin cunoscute. Acum 2.300 de ani s-a ridicat la Kallatis un mormânt de mari dimensiuni pentru un conducător al regiunii sau chiar pentru un rege și s-a construit deasupra o movilă artificială. De atunci, mormântul din movila denumită Documaci a fost prădat de căutătorii de comori, folosit pe post de locuință acum mai bine de un mileniu și jumătate, dar și pe post de groapă de gunoi până acum doi ani. De la început de 2017 o echipă de arheologi cercetează mormântul în detaliu și lucrează la un plan de salvare pentru locul în care o parte din fresca de acum 23 de secole este încă vizibilă, în ciuda trecutului complicat.
Locuri propuse pentru investigare
Foto: MNIR

Parteneriat româno -  american pentru găsirea locurilor exacte din România în care se presupune că s-au prăbușit șase aeronave în al Doilea Război Mondial

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Science - Arheologie
Muzeul Național de Istorie a României a semnat în luna august un parteneriat cu Agenția de Evidență Prizonieri de Război / Dispăruți în Misiune, din cadrul Departamentului de Apărare a Guvernului Statelor Unite ale Americii, în vederea colaborării privind efectuarea unor activități de investigare arheologică pentru a determina locurile exacte din România în care se presupune că s-au prăbușit șase aeronave militare aparținând Armatei Americane, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Hart Delta Nilului
Foto: Wikipedia

Egipt: Arheologii susțin că au descoperit dovezi ale existenței unei așezări în Delta Nilului. Aceasta ar data din 5 000 î.er.

de Anda Zahiu HotNews.ro
Luni, 3 Sept 2018 Science - Arheologie

Egiptul susține că o echipă de arheologi a descoperit una dintre cele mai vechi așezări umane din Delta Nilului. Situl din neolotic ar exista dinaintea celebrelor piramide egiptene, transmite Global News.

Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Zbor cu peripeții
Un Jumbo-Jet decolează de pe Aeroportul Otopeni. După ce atinge altitudinea de croazieră, comandantul se adresează pasagerilor la microfon: - Doamnelor și domnilor, vă vorbește comandantul aeronavei: avem condiții meteo excelente și prevedem un zbor fără incidente. Trebuie să aterizăm la Aeroportul din New York la ora 18:35. Vă invităm să luați o poziție cât mai comodă, să urmăriți un film și să vă relaxați... Oh NU!!! Doamne...
Bancul zilei: La doctor e ca la nuntă
La nuntă e ca la doctor. Pe lângă faptul că...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version