SPATIUL
astronauti chinezi vor decola spre statia spatiala
Foto: Captura YouTube

Trei astronauți din China decolează joi spre stația spațială chineză

de N.O. HotNews.ro
Agenţia spaţială chineză pentru zboruri cu echipaj uman (CMSA) a confirmat lansarea, joi, la ora 9:22 (1:22 GMT) a trei astronauţi către staţia spaţială a Chinei, aflată în construcţie, în cadrul unei prime misiuni, cu durata de trei luni, informează miercuri AFP, scrie Agerpres. O misiune care întruchipează speranța „poporului și a partidului”: în ajunul decolării lor către stația spațială chineză în construcție, cei trei astronauți au vorbit patriotic.
Arcul Gicantic
Foto: Alexia Lopez/UCLan

„Arcul Gigant” care se întinde pe 3,3 miliarde de ani lumină de-a lungul cosmosului și care nu ar trebui să existe / Mai mare decât Marele Zid Sloan

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 12 Iun 2021 Science - Spatiul
O semilună de galaxii, numită Arcul Gigant, recent descoperită, care se întinde pe 3,3 miliarde de ani lumină, se numără printre cele mai mari structuri cunoscute din univers și provoacă unele dintre cele mai elementare ipoteze ale astronomilor despre cosmos, potrivit Live Science. ”Ar trebui modificat modul în care funcționează gravitația la cele mai mari scări?”, se întreabă specialiștii.
Roverul chinez Zhurong selfie
Foto: Captura

Roverul chinez Zhurong și-a făcut un selfie pe Marte

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 11 Iun 2021 Science - Spatiul
Roverul chinez Zhurong a trimis un nou set de fotografii de pe Marte - inclusiv un ”selfie”, relatează BBC.
Reprezentare computerizata a TOI-1231 b
Foto: NASA JPL-Caltech

Science Report Cercetătorii au descoperit o planetă ce ar putea avea nori de apă la doar 90 de ani-lumină distanță de Pământ

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 11 Iun 2021 Science - Spatiul
Oamenii de știință au descoperit o exoplanetă aflată la 90 de ani-lumină distanță de Pământ, aceasta având o atmosferă fascinantă: una care ar putea conține nori de apă, relatează CNN.
Venus
Foto: Wikipedia

VIDEO Europenii vor trimite o misiune către Venus. La ce întrebări speră să afle răspuns

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 10 Iun 2021 Science - Spatiul
Agenția Spațială Europeană (ESA) a anunțat că a aprobat trimiterea unei sonde care va ajunge pe orbita lui Venus după 2030, iar anunțul vine la nici zece zile după ce NASA a spus că va trimite două misiuni către cea mai fierbinte planetă din Sistemul Solar. Venus este o destinație foarte interesantă, sondele ajung mai ușor la ea decât la alte planete și totul este și mai palpitant după ce în 2020 s-a discutat pe larg despre teoria cum că ar putea să exste viață acolo.
Eclipsa inelara de soare
Foto: Hotnews

VIDEO Prima eclipsă de Soare din 2021 / Soarele, acoperit în proporție de 89% în punctul de maxim al eclipsei

de S.J. HotNews.ro
Joi, 10 Iun 2021 Science - Spatiul
În prima eclipsă de Soare din acest an vom avea Soarele blocat aproape complet de către Lună, urmând ca joi, 10 iunie, pe cer să rămână vizibil doar un cerc de foc din steaua în jurul căreia orbitează Pământul, relatează Live Science.
Sonda Juno
Foto: NASA

FOTO Sonda Juno a trimis imagini cu Ganymede după ce s-a apropiat la 1.000 de kilometri de satelitul înghețat al lui Jupiter

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 9 Iun 2021 Science - Spatiul
Sonda Juno a agenţiei spaţiale americane NASA a furnizat primele imagini din ultimele două decenii realizate de la mică distanţă ale celui mai mare satelit natural al planetei Jupiter, informează The Guardian şi EFE, preluate de Agerpres.
Eclipsa de Soare inelara
Foto: Dan Leeth / Alamy / Profimedia Images

Prima eclipsă de Soare din 2021 / Ce este o eclipsă inelară și unde o putem vedea în România

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 9 Iun 2021 Science - Spatiul
În prima eclipsă de Soare din acest an vom avea Soarele blocat aproape complet de către Lună, urmând ca joi, 10 iunie, pe cer să rămână vizibil doar un cerc de foc din steaua în jurul căreia orbitează Pământul, relatează Live Science.​
Ganymede
Foto: NASA

Sonda Juno a NASA se va apropia luni la 1.000 km de satelitul Ganymede a lui Jupiter, unul dintre cele mai interesante corpuri cerești din Sistemul Solar

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 7 Iun 2021 Science - Spatiul
Sonda Juno, care a părăsit Pământul în 2011 și a ajuns în 2016 pe orbita lui Jupiter ajunge pe 7 iunie la 1.000 km de Ganymede, corp ceresc aproape la fel de mare ca planeta Marte și singurul satelit natural din sistemul solar ce posedă propriul câmp magnetic. Sondele Voyager s-au apropiat în 1979 de Ganymede, iar Galileo a ajuns în 2000, dar Juno merge cu instrumente mult mai performante.
Lansarea rachetei Falcon a Space X
Foto: Captura YouTube

SpaceX transportă calamari la Stația Spațială Internațională pentru un experiment

de I.B. HotNews.ro
Joi, 3 Iun 2021 Science - Spatiul
O rachetă SpaceX va decola joi către Stația Spațială Internațională cu toate cele necesare la bord pentru a efectua o serie întreagă de experimente științifice, incluzând locuitori surprinzători: peste 100 de pui de calamari şi 5.000 de vieţuitoare microscopice, potrivit AFP.
satelitii Starlink
Foto: Facebook

Mai mulți sateliți Starlink ai SpaceX vor fi vizibili cu ochiul liber vineri și din România

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 2 Iun 2021 Science - Spatiul
Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu a anunțat că un şir de sateliţi Starlink ai companiei SpaceX vor putea fi văzuţi cu ochiul liber vineri și din România, relatează News.ro.
Luna, Venus si Marte 11-14 iunie 2021
Foto: astro-urseanu.ro

Ce se poate vedea pe cerul nopții în iunie

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 2 Iun 2021 Science - Spatiul
În ziua de 10 iunie, din jumătatea de nord a țării se va putea vedea o eclipsă parțială de Soare, dar acoperirea Soarelui de către Luna va fi extrem de mică (2% la Satu Mare). În iunie, cea mai strălucitoare planetă de pe cerul de seară este Venus, care se vede după apusul Soarelui până la ora 22:30. Carul Mare a trecut de cea mai înaltă poziție pe cer (zenit) dar continuă să domine cerul. Stelele din constelație pot fi folosite pentru a găsi alte obiecte, se arată în Calendarul astronomic publicat de Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".
OZN filmat de un avion de vanatoare american
Foto: youtube.com

VIDEO Fizicianul Cristian Presură explică de ce OZN-urile cercetate de Pentagon nu sunt farfurii zburătoare

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 1 Iun 2021 Science - Spatiul
Fizicianul Cristian Presură, care îl citează pe Mike West, vorbește despre cele 3 înregistrări cu OZN-uri recunoscute public de Pentagon, analizate de ei și despre care ar trebui să prezinte un raport în aceste zile.
Energia Caii Lactee
Foto: NASA

O nouă fotografie NASA arată „energia violentă” a galaxiei noastre / „Este o dovadă a unui eveniment continuu de reconectare a câmpului magnetic”

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 30 Mai 2021 Science - Spatiul
NASA a lansat o imagine care detaliază „energia violentă” nemaivăzută în centrul galaxiei noastre, creată după două decenii de cercetări, potrivit CNN. Propria noastră galaxie este greu de studiat, deoarece este ascunsă de gaz și praf. Dar cercetătorii au reușit să pătrundă folosind Observatorul de raze X Chandra.
Timpul
Foto: Getty Images / Digi 24

Digi24: Ora exactă crește dezordinea din univers. Paradoxul explicat de Cristian Presură

de Digi24 Digi24
Duminică, 30 Mai 2021 Science - Spatiul
Dezordinea din univers pornește de la ora „prea” exactă, spun oamenii de știință. Cu cât un aparat de măsurare a timpului este mai precis, cu atât contribuția la dezordinea universală este mai mare. Fizicianul Cristian Presură explică acest paradox.
Eclipsa de Soare
Foto: Wikipedia

Eclipsă parțială de soare în 10 iunie / În ce zone va fi vizibilă

de Redactia HotNews.ro
Joi, 27 Mai 2021 Science - Spatiul
O eclipsă parţială de Soare, cu acoperire foarte mică a discului solar, va avea loc în data de 10 iunie 2021 și va fi vizibilă în zonele din jumătatea nordică a țării, a anunțat Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".
Eclipsa totala de Superluna
Foto: NASA

VIDEO Superluna sângerie și singura eclipsă totală de lună din 2021 vor avea loc miercuri la ora prânzului / Unde pot fi urmărite acestea

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 26 Mai 2021 Science - Spatiul
Luna plină de astăzi, miercuri, 26 mai, va fi ceva cu adevărat spectaculos, urmând a fi deopotrivă singura eclipsă totală de lună din 2021 și cea mai mare „Superlună sângerie” de anul acesta, relatează Space.com.
Ilustrare - sfărâmarea unui asteroid
Foto: NASA JPL-Caltech

Science Alert: Ne vor trebui între 5 și 10 ani ca să putem opri un asteroid periculos care ar ținti Pământul

de A.Th.C. HotNews.ro
Luni, 24 Mai 2021 Science - Spatiul
Luna trecută, experți de la NASA și alte agenții spațiale din lume au abordat un înspăimântător scenariu ipotetic, despre care povestește Business Insider: un asteroid misterios tocmai a fost descoperit la o distanță de 60 de milioane de kilometri și se îndreaptă spre Pământ. Timpul estimat până la impact este de numai șase luni.
Roverul chinez Zhurong pe Marte
Foto: China National Space Administration

VIDEO Cu ce viteză se mișcă roverul chinez pe Marte și de ce locul unde a ajuns este unul interesant

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 24 Mai 2021 Science - Spatiul
Roverul chinez Zhurong a coborât pe 22 mai de pe rampa sa și își începe deplasarea în regiunea Utopia Planitia, el putând să parcurgă cel mult 200 de metri pe zi. Va merge însă mult mai încet pentru a nu risca vreo defecțiune și pentru a începe să analizeze diverse formațiuni din acestă zonă unde se crede că acum câteva miliarde de ani a fost un ocean.
Platforma de pe care s-a dat jos roverul chinez Zhurong
Foto: Captura YouTube

VIDEO China a anunţat că roverul Zhurong a făcut prima sa deplasare pe Marte

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 22 Mai 2021 Science - Spatiul
Un rover chinez robotizat şi controlat de la distanţă a coborât pe rampa modulului său de asolizare, sâmbătă, şi a făcut prima lui deplasare pe suprafaţa "Planetei Roşii", făcând astfel din China prima naţiune care a reuşit să orbiteze, să asolizeze şi să plaseze cu succes un rover în cadrul misiunii sale inaugurale pe Marte, informează Reuters și Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Pentagonul și OZN-urile
Este anul 2222 iar Ion si Maria aterizeaza pe Marte, după un zbor de zeci de milioane de kilometri. Ei se întâlnesc cu un cuplu marțian si vorbesc despre tot felul de lucruri. Ion întreabă dacă Marte are o piata de capital, daca au laptop-uri, cum se fac bani, etc.
Bancul zilei: Insistența, cheia reușitei
O gâscă într-un bar: – Aveți mămăligă? întreabă gâsca. – Nu, răspunde barmanul. – Sigur? – Nu, nu avem, n-auzi…
Bancul zilei: Cum să vă testați rapid și eficient sănătatea
Dacă vreți să va faceți o analiză gratuită a urinei, faceți pipi pe un arbore și iată rezultatele: -dacă vin furnicile=aveți prea mult zahăr (diabet); -dacă vin muștele=aveți o infecție-dacă seacă repede...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by