SPATIUL
Mostră de rocă lunară adusă de Apollo 17
Foto: NASA

​Science Report: Oamenii de știință au găsit calea de a extrage informații dintr-un singur grăunte de praf lunar

de A.Th.C. HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Science - Spatiul
​Un grăunte de praf lunar, gros cât cel mult un fir de păr uman, poate fi acum analizat la înaltă rezoluție, atom cu atom. Utilizând o abordare inovativă, numită „atom probe tomography” (APT), cercetători de la University of Chicago spun că au găsit metoda de a conserva mostrele limitate de roci de pe Lună colectate de misiunile Apollo.
Astronaut NASA
Foto: NASA

Misiunile NASA ar putea descoperi secrete lui Venus, Io și Triton

de Andrei Stan HotNews.ro
Sâmbătă, 15 Feb 2020 Science - Spatiul
Pentru a explora în continuare sistemul nostru solar, NASA a ales patru propuneri pentru misiuni care ar cerceta Venus, Io, luna lui Jupiter și Trident, luna lui Neptun, scrie CNN. Echipele din spatele fiecărei propuneri vor avea nouă luni și 3 milioane de dolari pentru a-și dezvolta ideile, rezultând într-un raport de studiu conceptual.
Europa, cea mai mică din lunile galileene ale lui Jupiter
Foto: Wikipedia

Science Report: Creaturi ca niște caracatițe în apele de sub ghețurile de pe Europa, satelitul lui Jupiter? Este pariul unui apreciat om de știință

de A. Th. C. HotNews.ro
Miercuri, 12 Feb 2020 Science - Spatiul
În filmul științifico-fantastic „Europa Report” din 2013, un echipaj de exploratori spațiali din viitor descoperă o creatură bizară, aducând cu un calmar, ascunsă în apele reci de sub crusta înghețată de la suprafața satelitului lui Jupiter, Europa. Un cunoscut om de știință spune acum că este inevitabil să renunțăm la cuvântul „fantastic” atunci când clasificăm povestea.
Astronaut NASA
Foto: NASA

NASA caută astronauţi pentru o misiune pe Marte. Care sunt condiţiile de angajare

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 12 Feb 2020 Science - Spatiul
Agenţia Spaţială Americană (NASA) a anunţat marţi că va angaja mai mulţi astronauţi pentru misiuni programate în următorul deceniu, inclusiv pe Marte.
Titan
Foto: Wikipedia

Titan, satelit al lui Saturn, a picat un test cheie pentru posibilitatea existenţei vieţii

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 12 Feb 2020 Science - Spatiul
Existenţa vieţii pe Titan, satelitul planetei Saturn care din anumite puncte de vedere este uluitor de similar Pământului, este improbabilă, conform concluziilor unui test care apelează la mecanica cuantică, transmite miercuri Live Science, preluat de Agerpres.
Solar Orbiter (NASA)
Foto: Hotnews

VIDEO Sonda spațială Solar Orbiter, lansată într-o ambițioasă misiune de explorare a Soarelui

de Redactia HotNews.ro
Luni, 10 Feb 2020 Science - Spatiul
Sonda spaţială Solar Orbiter, construită de NASA şi Agenţia Spaţială Europeană, a fost lansată într-o misiune de explorare a Soarelui având drept obiectiv analiza, în premieră, a regiunilor situate la polii stelei şi la finalul căreia oamenii de ştiinţă preconizează obţinerea unei noi perspective despre felul în care energia radiantă produsă de Soare afectează Terra, informează Agerpres.
Pete solare, octombrie 2010
Foto: NASA

Science News: O expertă avertizează că va urma o mini-eră glaciară, întrucât Soarele va hiberna pe durata ciclului solar minim

de A. Th. C. HotNews.ro
Joi, 6 Feb 2020 Science - Spatiul
O expertă a anunțat că poate urma o mini-eră glaciară în care Soarele va hiberna pe perioada ciclului solar minim. După părerea ei, hibernarea Soarelui și vremea foarte rece se vor putea întinde pe trei decenii.
IceCube
Foto: NASA

​Science News: Mister în Antarctica - Fizica pe care o știu oamenii de știință nu poate explica particulele ciudate detectate

de A.Th.C. HotNews.ro
Marţi, 4 Feb 2020 Science - Spatiul
Acum câteva luni, cercetătorii de la IceCube Neutrino Observatory (IceCube) din Antarctica au raportat că, după ani de colectare riguroasă a datelor, tot nu pot fi siguri ce a provocat misterioasele „Bule Fermi” care țâșnesc din centrul Căii Lactee. Acum, savanții de la IceCube spun că au detectat o nouă anomalie în natură, iar aceasta este atât de stranie încât cere noi legi ale fizicii pentru a fi explicată.
Parcursul interstelar al fosforului
Foto: ALMA

Science News: Oameni de știință afirmă că „elemente esențiale pentru viață” ar fi fost aduse pe Pământ de comete

de A.Th.C. HotNews.ro
Luni, 3 Feb 2020 Science - Spatiul
Un nou studiu sugerează că o mână imensă de ajutor pentru apariția vieții pe Pământ a fost dată de comete, care au adus elemente integrale cum este fosforul, „un element esențial pentru viață”. Cercetările au utilizat telescoapele Atacama Large Millimeter/submillimeter Array din Chile, ca și nava spațială Rosetta a Agenției Spațiale Europene pentru a studia regiunea de formare a stelelor AFGL 1542.
„Celulele” de pe Soare au suprafața cât statul Texas
Foto: Hotnews

Science Report: Fotografia cu cea mai mare rezoluție făcută vreodată Soarelui

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 31 Ian 2020 Science - Spatiul
Astronomii au pornit telescopul Daniel K. Inouye Solar DKIST din Maui, Hawaii și au făcut o fotografie incredibilă. În prag de nou ciclu solar, ei vor să elucideze multe enigme, cum este cea legată de coroana solară care este de milioane de ori mai fierbinte decât suprafața astrului.
Soarele
Foto: NSO/AURA/NSF

​​VIDEO Imagini cu Soarele, la cea mai mare rezoluție realizată vreodată

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 31 Ian 2020 Science - Spatiul
Un enorm telescop american situat pe vârful unei insule vulcanice din Pacific a realizat fotografii ale soarelui de o rezoluție inedită, care permit observarea bulelor de plasmă de mărimea Franței. "Nu este decât începutul", spune directorul centrului, citat de AFP.
Terra
Foto: pxfuel.com

Doi sateliţi nefuncţionali riscă să se ciocnească pe orbită

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 29 Ian 2020 Science - Spatiul
Doi sateliţi nefuncţionali riscă să se ciocnească pe orbita Pământului, eveniment în urma căruia ar putea rezulta mii de fragmente de deşeuri spaţiale, informează miercuri agenția Press Association, citată de Agerpres.​
Spatiu
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Cum s-a văzut Staţia Spaţială Internaţională când a trecut pe deasupra României. VIDEO

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Duminică, 26 Ian 2020 Science - Spatiul
Moment rar pe cerul României. Staţia Spaţială Internaţională a traversat cerul senin de deasupra ţării noastre şi, timp de patru minute, a fost vizibilă mai clar ca niciodată.
Marte
Foto: Hotnews

Science Report: Moarte pe Marte

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Science - Spatiul
Radiațiile din mediul marțian constituie o problemă pentru exploratorii umani care nu poate fi depășită. Caleb A. Scharf, director și profesor de astrobiologie la Universitatea Columbia din New York, autor a peste 100 de lucrări științifice apărute în cele mai prestigioase reviste de specialitate, își face cunoscute argumentele pe blogul unei gazde nu mai puțin prestigioase: Scientific American.
Orbitele Pamantului
Foto: Wikimedia Commons

Un satelit TV american de aproape 4 tone riscă să explodeze

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Science - Spatiul
Operatorul de televiziune DirecTV a solicitat autorităților americane autorizația de a îndepărta unul dintre sateliții săi aflați pe orbita geostaționară, la circa 36.000 km de Terra, din cauza unei probleme la baterii, care riscă să explodeze, scrie AFP.
Satelit
Foto: Blue Canyon Tech

BBC: Misiune spaţială pentru a studia schimbările climatice

de S.J. HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Science - Spatiul
Marea Britanie va conduce o misiune spaţială pentru a realiza o măsurare absolută a luminii reflectate de pe suprafaţa Pământului. Informaţiile vor fi utilizate pentru a completa observaţiile altor sateliţi, permiţând compararea datelor lor mai uşor. Numită „Truths” (adevăruri), noua navă spaţială a fost aprobată spre dezvoltare de către statele membre ale Agenţiei Spaţiale Europene în noiembrie, anunță BBC, citat de Rador.
Starliner si Crew Dragon
Foto: Boeing/SpaceX

Ultimul test crucial pentru SpaceX, înainte ca NASA să trimită un echipaj către Stația Spațială, pentru a vedea dacă funcționează sistemul de catapultare a astronauților

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Science - Spatiul
SpaceX va simula, duminică, ejectarea de urgență a astronauților dintr-o rachetă la câteva minute după lansare, ultimul test major înainte de a trimite în două luni un echipaj NASA pe Stația Spațială Internațională, relatează AFP și Reuters.
Proxima Centauri, cel mai apropiat vecin al nostru
Foto: ESA/Hubble & NASA

Proxima Centauri, cea mai apropiată stea de Soare, are încă o planetă pe orbita sa

de V.M. HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Science - Spatiul
Cea mai apropiată stea de Soare, pitica roşie Proxima Centauri, are încă o planetă pe orbită, conform unei descoperiri recente care trebuie însă să fie confirmată, transmite Space.com, citat de Agerpres. Proxima c este de cel puţin 6 ori mai masivă decât Pământul şi ar putea astfel aparţine tipului de planete denumite "super-Terre".
Starliner si Crew Dragon
Foto: Boeing/SpaceX

Science News: Misiuni spațiale de urmărit în 2020

de A. Th. C. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Science - Spatiul
De la echipaje comerciale până la o mulțime de misiuni spre Marte, 2020 promite să fie un an foarte bogat pentru zborurile în spațiu. Companiile și agențiile spațiale deopotrivă au o serie de misiuni interesante în planuri – de la colectare de mostre lunare la studii din apropiere ale Soarelui.
Triunghiul de iarna
Foto: Wikimedia Commons

Steaua gigant Betelgeuse a pierdut masiv din luminozitate, astronomii se întreabă dacă evenimentul ar putea anunța explozia sa în supernovă

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Science - Spatiul
Steaua gigant Betelgeuse (Alpha Orionis), una dintre cele mai strălucitoare din Calea Lactee, pierde masiv din luminozitate de câteva săptămâni, un eveniment ce ar putea anunța explozia sa în supernovă, fenomen rarisim în galaxia noastră, scrie AFP.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Blonda angajată la circ
La circ se dă anunț că se angajează dresor de lei. Se prezintă un tip și o tipă bine dotată. Directorul: - S-o lăsăm pe domnișoara mai întâi…
Bancul zilei: Cum gândește un veteran al afacerilor
Un veteran al afacerilor, de 90 de ani, se intalneste cu consilierul sau economic– Tocmai ce am aflat despre o investitie care va va...
Bancul zilei: Un băiat mămos
- Alo, mamă, nu te speria, te rog să nu intri în panică, nu e nimic grav, dar sunt la spital!- Manole...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by