SPATIUL
Misiune feminina pe ISS
Foto: Captura NASA

VIDEO Prima misiune exclusiv feminină în afara Stației Spațiale Internaționale a fost un succes

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 19 Oct 2019 Science - Spatiul
Prima misiune în afara Stației Spațiale Internaționale (ISS) care a fost efectuată doar de astronaute - ce trebuia să aibă loc în luna martie, dar a fost anulată din cauza lipsei unui costum de o mărime potrivită - s-a încheiat cu succes vineri seară, a anunțat NASA, potrivit nytimes.com, preluat de Mediafax.
Carl Sagan cu modulul Viking 1
Foto: NASA

​Science Report: Un fost om de știință spune că NASA a găsit dovada existenței vieții pe Marte în anii ʼ70, dar a ignorat-o. Și trage un semnal de alarmă

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 18 Oct 2019 Science - Spatiul
Sondele Viking au fost trimise pe solul marțian acum 40 de ani ca să exploreze planeta. Unul din experimente urmărea să găsească semne ale existenței vieții. Rezultatele au venit în 1976 și păreau să indice că se petrecea ceva pe suprafață. Gilbert V. Levin – inginer și inventator, care era investigatorul principal al experimentului – a scris acum un lung articol în care argumentează că acele descoperiri cuprindeau dovezi ale existenței vieții pe Marte, care au fost ignorate de NASA.
Spatiu
Foto: Digi 24

Digi 24: Oamenii nu vor locui niciodată pe altă planetă, spune astrofizicianul premiat cu Nobel în 2019

de Digi 24 Digi24.ro
Marţi, 15 Oct 2019 Science - Spatiul
Michel Mayor, unul dintre laureații premiului Nobel pentru Fizică în 2019, spune că oamenii distrug Pământul și orice ipoteză despre colonizarea altei planete asemănătoare este în cel mai bun caz optimistă.
Ilustrație a exoplanetei HD 189733b
Foto: NASA, ESA

Science Report: Proaspeți laureați ai Premiului Nobel afirmă că nu vom coloniza niciodată exoplanete, dar vom descoperi curând semnele vieții extraterestre

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 11 Oct 2019 Science - Spatiul
Marțea trecută, astrofizicianul Michel Mayor a câștigat Premiul Nobel pentru că a descoperit exoplanete. Miercuri ne-a spulberat iluziile că vom coloniza vreodată una. Iar fostul său doctorand, Didier Queloz, co-laureat al Nobelului pentru fizică, este convins de existența vieții extraterestre și crede că-i vom da de urmă în următorii 30 de ani.
Alexei Leonov
Foto: Wikimedia Commons

A murit Alexei Leonov, primul om care a ieșit în spațiu

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 11 Oct 2019 Science - Spatiul
Cosmonautul sovietic Alexei Leonov, primul om care a ieșit în spațiu în 1965 și comandantul primei misiuni spațiale comune URSS - Statele Unite, a murit vineri la vârsta de 85 de ani, scrie AFP.

Saturn detronează Jupiter, descoperindu-se că are mai mulți sateliți

de A.Z. HotNews.ro
Marţi, 8 Oct 2019 Science - Spatiul
Saturn i-a luat titlul lui Jupiter de planeta cu cei mai mulți sateliți naturali, au dezvăluit oamenii de știință, scrie BBC.
Gaura neagra
Foto: Pixabay

Science Report: Oameni de știință cred că ar putea exista o gaură neagră pe orbită în jurul Soarelui

de A.Th.C. HotNews.ro
Duminică, 29 Sept 2019 Science - Spatiul
Există dovezi că o a noua planetă ar exista dincolo de orbita lui Neptun – oamenii de știință îi văd efectele gravitaționale asupra orbitelor unor planete pitice precum Pluto și ale altor obiecte cerești din Centura Kuiper. În 2017, NASA a spus că este aproape sigur că ar exista și ar fi probabil că este cam de 10 ori mai mare decât Pământul, dar orbita durează 20.000 de ani, este foarte, foarte departe și nimeni n-a văzut-o încă. Într-un nou articol, oameni de știință din SUA și Regatul Unit spun că adevăratul motiv este că ar fi o minusculă gaură neagră care există de la începutul timpului.
gaura neagra devorand o stea
Foto: Captura video

NASA a surprins momentul în care o gaură neagră distruge o stea de mărimea Soarelui

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 27 Sept 2019 Science - Spatiul
Oamenii de știință ai NASA au surprins cu ajutorul telescopului TESS cum o enormă gaură neagră distruge o stea la 378 de milioane ani lumină de Pământ, relatează Euronews.
cometa
Foto: Captura YouTube

”Vine cu certitudine din afara sistemului nostru solar” / Cometa Borisov se apropie de soare și va străluci cel mai puternic la mijlocul lunii decembrie

de N.O. HotNews.ro
Joi, 19 Sept 2019 Science - Spatiul
Astronomii din toată lumea monitorizează o cometă interstelară care se îndreptă vertiginos către sistemul nostru solar, cunoscută în acest moment ca drept C / 2019 Q4 (Borisov). Este pentru a doua oară în mai puțin de doi ani când văd un obiect care vine de pe altă stea spre ”cartierul” nostru cosmic. Este destul de misterioasă încât unii astronomi să înceapă să considere că ar putea fi desprinsă dintr-o civilizație extraterestră avansată, scrie The Atlantic.
Stele
Foto: pixabay.com

Cea mai mare stea neutronică descoperită până acum forțează limitele fizicii. Aceasta are un diametru de 24 km și o masă de 333.000 de ori mai mare decât cea a Pământului

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 17 Sept 2019 Science - Spatiul
Astronomii au detectat cea mai masivă stea neutronică descoperită vreodată, una care aproape că nu ar trebui să existe, notează CNN. Stelele neutronice, rămășițe apărute după supernove, sunt cele mai mici stele din Univers, ele având dimensiuni comparabile cu cele ale unui oraș mare.
Asteroid
Foto: Google

Un asteroid trece pe lângă Terra sâmbătă / NASA l-a inclus în categoria "potențial periculos"

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 14 Sept 2019 Science - Spatiul
Un asteroid de două ori mai mare decât celebra Empire State Building din New York va trece pe lângă Terra, sâmbătă, la o distanță de aproximativ 5,3 milioane de kilometri, iar NASA l-a inclus în categoria obiectelor spațiale "potențial periculoase", potrivit ibtimes.com, scrie Mediafax.
Planeta
Foto: Wikipedia

Descoperire importantă a oamenilor de știință despre o planetă aflată la 110 ani lumină de Terra. Este un Super Pământ care „are temperatura corespunzătoare, o atmosferă şi apă”

de Red. Stiri HotNews.ro
Miercuri, 11 Sept 2019 Science - Spatiul
​O echipă de oameni de ştiinţă din Marea Britanie a descoperit pe o planetă îndepărtată apă şi o atmosferă ce ar putea susţine viaţa, relatează Press Association, citată de Agepres. Vapori de apă au fost detectaţi pe un super-Pământ pe care ar putea exista viaţă, planetă cunoscută sub numele K2-18b, situată la circa 110 ani-lumină distanţă de Terra.
Fedor
Foto: Captura Twitter

Rusia nu va mai utiliza robotul său Fedor în misiuni spaţiale

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 11 Sept 2019 Science - Spatiul
Misiunea a luat sfârşit pentru primul robot umanoid rus trimis în spaţiu, Fedor, care nu va mai fi folosit pentru astfel de operaţiuni, ci va fi înlocuit cu un model mai potrivit, au anunţat miercuri dezvoltatorii săi, potrivit AFP, citată de Agerpres.
Imagini de pe Luna preluate de Chandrayaan-1
Foto: Isro.org

India a anunțat că a pierdut contactul cu astronava Chandrayaan-2 chiar înainte de aselenizare

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Sept 2019 Science - Spatiul
Organizaţia pentru Cercetare Spaţială din India (ISRO) a transmis sâmbătă că a pierdut contactul cu astronava Chandrayaan-2 cu doar câteva secunde înainte de momentul în care vehiculul urma să aselenizeze în regiunea polului sudic al Lunii, informează Mediafax citând BBC News.
Aeolus
Foto: ESA - European Space Agency

Pericol de coliziune în spațiul cosmic: un satelit european a trebuit să se mute din calea unuia de la SpaceX

de A.Th.C. HotNews.ro
Marţi, 3 Sept 2019 Science - Spatiul
La primele ore ale săptămânii, satelitul Aeolus de observare a Terrei al Agenției Spațiale Europene (ESA) a trebuit să-și pornească propulsoarele pentru a evita o potențială coliziune cu satelitul Starlink 44 al viitoarei rețele pentru internet din spațiu, pe care compania SpaceX a refuzat să-l mute de pe orbita proprie. Incidentul a avut loc la o altitudine de 320 km și Aeolus a revenit pe orbita operațională după manevră.
Substanta misterioasa Luna
Foto: cnsa.gov.cn

Știrile ProTV: Substanța misterioasă descoperită de cercetătorii chinezi în partea întunecată a Lunii. FOTO

de ​Stirile ProTV Stirile ProTV
Marţi, 3 Sept 2019 Science - Spatiul
Agenția Spațială Chineză a anunțat descoperirea unui „gel strălucitor” în partea întunecată a Lunii, însă pentru moment nu au informații care să indice ce anume este această substanță.
Roverul Yutu-2
Foto: Captura Twitter

Robotul „Iepurele de jad” al Chinei ar fi găsit ceva ciudat pe fața ascunsă a Lunii

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 30 Aug 2019 Science - Spatiul
Roverul sondei de explorare Chang'e-4, Yutu-2 (Iepurele de Jad 2), care a început să exploreze fața ascunsă a Lunii la începutul anului, a descoperit o substanță cu o culoare neobișnuită și cu textura unui gel în timpul activităților sale de explorare, scrie Space.com.
Steaua fara nume
Foto: EXOKyoto

Românii, invitați să dea nume unei stele și unei exoplanete aflate la 536 ani lumină de Pământ / Ce caracteristici au aceste corpuri cerești și ce reguli trebuie să respecte numele propuse

de G.S. HotNews.ro
Joi, 29 Aug 2019 Science - Spatiul
Românii sunt invitați să propună nume pentru exoplaneta XO-1 b și pentru steaua pe care aceasta o orbitează, XO-1, informează Romanian Space Agency (ROSA). Campania are loc cu ocazia aniversării centenarului Uniunii Astronomice Internaționale (UAI), la care participă aproape 100 de țări.
Fedor
Foto: Captura Twitter

VIDEO Naveta spațială, cu primul robot umanoid rusesc la bord, a reușit să se conecteze la Stația Spațială Internațională, la a doua încercare

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 27 Aug 2019 Science - Spatiul
A doua încercare s-a încheiat cu bine: Naveta Soyuz, care a transportat primul robot umanoid trimis de Rusia în spațiu, Fedor, a reușit să se conecteze marți cu succes la Stația Spațială Internațională, după ce prima încercare a eșuat în weekend, relatează AFP.
Fedor
Foto: Captura Twitter

Naveta Soyuz, cu primul robot umanoid rusesc la bord, nu a reușit să se conecteze la Stația Spațială Internațională

de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 24 Aug 2019 Science - Spatiul
Naveta spațială Soyuz, cu robotul umanoid Fedor, primul trimis de Rusia în spațiu, nu a reușit să se conecteze sâmbătă la Stația Spațială Internațională, marcând un nou eșec pentru industria spațială rusească, scrie AFP.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Detalii evidente
Doi cowboys intr-un bar...
Bancul zilei: Dragoste necondiționată
- Am sunat doar să iti spun că te iubesc ... - Cred că ați greșit numarul, noi suntem...
Bancul zilei: Probleme la drumuri și poduri
O blondă își ia o slujba la domeniul public. Trebuia să vopsească bandă de pe mijlocul unui drum de țară. Șeful ei îi spune că se află în perioada de proba și trebuie să vopsească cel puțin 2 kilometri pe zi, dacă vrea să-și păstreze serviciul. Verificând la sfârșitul zilei, el vede că în prima zi făcuse 4 kilometri, dublu față de medie. A două zi a fost puțin dezamăgit...
Bancul zilei: În Moldova se face în stil mare
Intră o doamnă într-o farmacie din Botoșani:– Buna ziua, aș dori o cutie de aspirină!Intră farmacistul pe ușa din spatele lui și apare cu o cutie cu aspirină mare cât un televizor.Vazând privirile mirate ale doamnei, farmacistul spune...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version