SPATIUL
Cum vad extraterestrii Pamantul
Foto: YouTube

Cum le-am putea oferi extratereștrilor cele mai bune indicații ca să găsească Pământul

de I.B. HotNews.ro
Luni, 29 Nov 2021 Science - Spatiul
Există mai multe tehnici pe care oamenii de știință le-ar putea folosi pentru a trimite indicații către extratereștrii îndepărtați, dar, mai important, cercetătorii ar trebui să găsească o modalitate de a trimite o hartă galactică lizibilă oaspeților noștri – ceea ce este o problemă dificilă, scrie Live Science. „Dacă încerci să spui cuiva unde ești, trebuie să ai niște referințe comune, nu? În mod ideal, referințe fixe. Dar nimic nu este fix în galaxie”, spune astrofizicianul Héctor Socas-Navarro.
Space X
Foto: Hotnews

Oamenii de știință avertizează că organismele extraterestre s-ar putea plimba cu navele noastre spațiale și ar putea contamina Pământul

de I.B. HotNews.ro
Joi, 25 Nov 2021 Science - Spatiul
Cererea în creștere pentru explorarea spațiului crește șansele ca organismele extraterestre să invadeze Pământul și ca organismele de pe Pământ să invadeze alte planete, au argumentat oamenii de știință într-o nouă lucrare, citată de Live Science.
DART si cei doi asteroizi la care va ajunge - ilustratie
Foto: NASA

VIDEO NASA a lansat o misiune istorică, încercând în premieră să modifice traiectoria unui asteroid

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Science - Spatiul
NASA a lansat în această dimineață cu o rachetă Falcon 9 a SpaceX sonda DART cu care încearcă să modifice traiectoria unui asteroid aflat la peste 10 milioane km de Terra. Sonda va ajunge la asteroidul Dimorphos în septembrie 2022 și ar trebui să-l izbească cu o viteză de 24.000 km/h pentru a-i modifica extrem de puțin traiectoria. Pentru prima oară omenirea încearcă să schimbe traiectoria unui obiect ceresc în spațiu, iar misiunea de acum este un test pentru viitorul îndepărtat când ar fi posibil ca un asteroid mare să lovească Terra. Lansarea a avut loc la ora 8.21. UPDATE La ora 9.16 sonda DART s-a separat total cu succes de racheta Falcon 9 și continuă lunga călătorie de 10 luni.
Nava DART
Foto: NASA

NASA lansează o misiune de deviere a unui asteroid pentru evitatea unui posibil Armageddon în viitor

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 23 Nov 2021 Science - Spatiul
Este un scenariu demn de Hollywood, dar real. NASA se pregătește pentru noaptea de marți spre miercuri o misiune fără precedent: să lanseze o navă pe care intenționează să o izbească cu o viteză de 24.000 km/h de un asteroid, în speranța de a-i modifica traiectoria și astfel să ajute omenirea să se protejeze în viitor de o posibilă coliziune cu un asteroid, relatează AFP.
Logo-ul NASA
Foto: Allard1, Dreamstime.com

NASA a amânat din nou lansarea telescopului spațial James Webb după un incident „subit”

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 23 Nov 2021 Science - Spatiul
NASA a amânat din nou lansarea telescopului spațial James Webb, succesorul faimosului Hubble, după apariția „subită” a unei noi probleme tehnice, anunță cnet.
Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu
Foto: Dragoș Asaftei, Dreamstime.com

În cupola observatorului astronomic București s-au filmat scene erotice pentru un serial cunoscut. Ce spune instituția

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 22 Nov 2021 Science - Spatiul
Recent, în cupola observatorului astronomic Vasile Urseanu au fost filmate scene erotice pentru cunoscutul serial ”Vlad”. Două angajate care spun că apoi și-au dat demisia au scris pe Facebook că este inadmisibil să se filmeze o scenă pentru adulți într-un loc unde copiii și părinții vin pentru cultură, istorie și educație. În scena din film, personajul se întreabă, referindu-se la Luceafărul lui Eminescu: ”Cum să scrii 98 de strofe despre... căcăreaza aia?” Muzeul Muncipiului București a spus, pentru HotNews.ro că ”aprobarea filmărilor la serialul de ficțiune a fost luată la nivelul conducerii, cu scopul suplimentării veniturilor proprii ale instituției”.
Eclipsa partiala de Luna
Foto: Rigoni Barbara, Dreamstime.com

Cea mai lungă eclipsă parțială de Lună din ultimii 580 de ani va avea loc în noaptea de joi spre vineri

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 18 Nov 2021 Science - Spatiul
În noaptea de joi spre vineri va avea loc cea mai lungă eclipsă parțială de Lună din ultimele șase secole, putând fi vizibilă în SUA timp de 3 ore și jumătate. Eclipsa va putea fi văzută și din Europa de Vest, America de Nord, estul Australiei, Japonia și Noua Zeelandă. NU va fi vizibilă din România, unde următoarea eclipsă totală va fi în mai 2022.
Don t Look Up-scena din film
Foto: YouTube

De ce este SF-ul atât de obsedat de impactul cu asteroizi? / Filmele de ieri și de azi

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 17 Nov 2021 Science - Spatiul
De mai mult timp decât a existat chiar și science-fiction-ul, oamenii au fost fascinați și îngroziți de perspectiva ca rocile din spațiu să cadă pe Pământ. Dar de ce? Există o explicație evidentă: asteroizii au căzut pe Pământ de multe ori înainte, uneori cu consecințe devastatoare. (RIP, dinozauri.), scrie Space.com.
Construind racheta SLS
Foto: NASA

Programul NASA care va readuce oamenii pe Lună va costa 93 miliarde de dolari

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 16 Nov 2021 Science - Spatiul
​Cel mai nou raport de audit al NASA Office of Inspector General arată că între 2012 și 2025 costurile totale ale programului Artemis se vor ridica la 93 miliarde dolari. Programul este gândit să readucă oameni pe Lună după jumătate de secol și să stabilească o prezență umană în zona Lunii, ca punct de pornire pentru expediții marțiene, mult după 2030.
Luna
Foto: Pixabay.com

Astronomii au descoperit o bucată pierdută a Lunii care orbitează Pământul

de S.J. HotNews.ro
Luni, 15 Nov 2021 Science - Spatiul
În luna aprilie a fiecărui an astronomii au o fereastră de câteva săptămâni pentru a observa lumina slabă reflectată de un asteroid din apropierea Pământului, un grup de cercetători ajungând la o concluzie surprinzătoare cu privire la obiect: el nu este o rocă oarecare din spațiu ci pare să fie o bucată desprinsă din Lună, relatează cnet.
Colonizarea Lunii, primul pas
Foto: NASA

Numai stratul de suprafață al Lunii conține oxigen suficient pentru 8 miliarde de oameni timp de 100.000 de ani

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 12 Nov 2021 Science - Spatiul
Pe lângă progresele în explorare, în ultimul timp s-au investit mulți bani și timp în tehnologii care pot permite utilizarea resurselor din spațiu. Iar pe primul plan al atenției este aflarea celui mai bun mod de a produce oxigen pe Lună, scrie John Grant, profesor de științele solului la Southern Cross University din Australia în The Conversation.
Imaginea unei gauri negre
Foto: National Science Foundation

Prima detectare directă a unei găuri negre într-un roi stelar tânăr, realizată de astronomi britanici

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 12 Nov 2021 Science - Spatiul
Astronomi din Marea Britanie au detectat pentru prima dată într-o manieră directă o gaură neagră într-un roi stelar foarte tânăr din afara galaxiei noastre, folosind o metodă ce promite descoperiri viitoare ale unor astfel de formaţiuni celeste, care sunt dificil de observat, potrivit unui studiu publicat joi, informează AFP.
îNASA Orion
Foto: NASA

NASA spune că oamenii nu vor reveni pe Lună mai repede de 2025

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 10 Nov 2021 Science - Spatiul
NASA admite, prin vocea administratorului Bill Nelson, că ținta de a readuce oameni pe Lună în 2024 nu este fezabilă din cauza întârzierilor acumulate de programul Artemis. Noua țintă este 2025, ceea ce înseamnă că atunci primii astronauți vor păși pe Lună pentru prima oară după 53 de ani. Bugetul pentru dezvoltarea navetei spațiale Orion pentru intervalul 2012 - 2024 a crescut de la 6,7 miliarde dolari, la 9,3 miliarde dolari.
Echipajul Crew-2 al SpaceX NASA
Foto: ESA/NASA–T. Pesquet

Al doilea echipaj trimis de SpaceX pe Stația Spațială Internațională revine pe Terra după șase luni

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 9 Nov 2021 Science - Spatiul
Cei patru patru astronauţi care au ajuns pe Stația Spațială Internațională în aprilie pentru o misiune de cercetare de lungă durată și-au început călătoria de întoarcere spre Pământ luni seară, după ce capsula lor SpaceX Crew Dragon s-a detașat de ISS, urmând să aterizeze în jurul orei 3.30 GMT. Capsula va cădea în ocean în largul Floridei.
Echipajul Crew-2 al SpaceX NASA
Foto: ESA/NASA–T. Pesquet

Revenirea pe Terra a celui de-al doilea echipaj trimis de SpaceX la bordul ISS, amânată pentru marţi

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 7 Nov 2021 Science - Spatiul
Revenirea pe Terra a celui de-al doilea echipaj trimis de compania SpaceX la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), alcătuit din patru astronauţi, va avea loc în cele din urmă în zorii zilei de marţi, a anunţat duminică NASA, din cauza „vânturilor violente din proximitatea zonei de amerizare”.
Echipajul Crew-2 al SpaceX NASA
Foto: ESA/NASA–T. Pesquet

Astronauţii celei de-a doua misiuni SpaceX cu echipaj uman se întorc luni pe Terra

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 7 Nov 2021 Science - Spatiul
Cei patru astronauţi ai misiunii Crew-2, a doua misiune SpaceX cu echipaj uman, vor părăsi duminică Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi vor ateriza luni în largul statului Florida, „nu mai devreme” de ora 12:14 GMT, după ce au petrecut mai mult de şase luni în spaţiu, a anunţat NASA.
Elon Musk (SpaceX)
Foto: Pixabay (Edited: Image overlay)

Cale liberă spre Lună: Plângerea formulată de Jeff Bezos împotriva NASA, respinsă de justiția americană / SpaceX reia construirea landerului pentru misiunea Artemis

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 5 Nov 2021 Science - Spatiul
O instanță federală americană a respins joi contestația formulată de Blue Origin, compania aerospațială a lui Jeff Bezos, împotriva acordării de către NASA a contractului de construire a landerului lunar rivalei SpaceX condusă de Elon Musk, relatează CNBC.​
Thomas Pesquet
Foto: Facebook - Thomas Pesquet

NASA ar putea readuce patru astronauți pe Pământ de pe SSI în acest weekend

de I.B. HotNews.ro
Joi, 4 Nov 2021 Science - Spatiul
Astronautul francez Thomas Pesquet și alți trei astronauți ar putea părăsi Stația Spațială Internațională duminică, a anunțat joi NASA, dar momentul rămâne foarte incert, mai ales din cauza condițiilor meteo, scrie AFP.
Privind cerul
Foto: Pere Sanz | Dreamstime.com

Ce se vede pe cerul nopții în noiembrie - Seara pot fi observate trei planete

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 3 Nov 2021 Science - Spatiul
După ora 18, pe cer pot fi văzute trei planete, Venus, Jupiter și Saturn, prima dintre ele fiind foarte strălucitoare și putând fi văzută ca o stea albă care nu pâlpâie. Cel mai bine se văd stelele Aldebaran, Procyon, Castor și Pollux, iar faza de lună plină se va produce pe data 19, se arată în calendarul astronomic publicat de Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.
Reprezentare artistica a unui magnetar
Foto: Wikimedia Commons

Un obiect cosmic ciudat continuă să expulzeze energie din nou și din nou, iar oamenii de știință nu știu de ce

de I.B. HotNews.ro
Luni, 1 Nov 2021 Science - Spatiul
Astronomii au văzut un obiect cosmic misterios având 1.652 de explozii de energie într-o perioadă scurtă de timp. Deși cercetătorii sunt încă nedumeriți cu privire la ceea ce a cauzat erupțiile repetate, ei speră că observațiile îi vor ajuta să se apropie de un răspuns, scrie Live Science.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
Bancul zilei: Medicul ideal în viziunea soțului
Soțul vine de la un control medical și-i spune soției: -Draga mea, mi-a recomandat medicul striptease și sex oral...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by