STIINTELE VIETII
Hyaenodon
Foto: Wikimedia Commons

Un leu preistoric imens, unul dintre cele mai mari carnivore terestre, a fost descoperit în Kenya

de Sebastian Balanica HotNews.ro
Un leu uriaș cu colți imenși, care cutreiera savana din Kenya cu peste de 20 de milioane de ani în urmă, a fost unul dintre cele mai mari mamifere carnivore care au trăit pe Terra, potrivit unui studiu publicat joi și citat de AFP.
porc
Foto: Hotnews

Cercetătorii au reactivat funcțiile cerebrale ale unui porc, la 4 ore de la sacrificarea acestuia

de I.B. HotNews.ro
Un grup de oameni de știință din Statele Unite au reușit să reactiveze funcțiile cerebrale ale unui porc, după patru ore după ce animalul fusese sacrificat, relatează Mediafax citând site-ul postului BBC. Recenta descoperire ar putea aduce în dezbatera o temă privind bariera între viață și moarte.
macac
Foto: Wikipedia

Cercetători chinezi au implantat în maimuțe o genă a creierului uman

de Sebastian Balanica HotNews.ro
Oamenii de știință chinezi au implantat în maimuțe versiuni umane ale genei MCPH1 care, potrivit estimărilor cercetătorilor, joacă un rol în dezvoltarea creierului uman, scrie AFP.
Creier
Foto: captura ecran

Stimularea cerebrală, utilizată pentru refacerea memoriei

de A.Z. HotNews.ro
O echipă de cercetare de la Universitatea din Boston (SUA) a reușit să refacă memoria de scurtă durată în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 60 și 70 de ani, potrivit BBC.
Celule canceroase
Foto: Pixabay

Un nou vaccin anti-cancer, rezultate promițătoare în teste preliminare pentru pacienți cu cancer limfatic

de A.Z. HotNews.ro
Cercetătorii de la Mount SInai au dezvoltat o abordare nouă în tratamentul împotriva cancerului. prin injectarea substanțelor imunostimulatoare direct într-o tumoră, pentru a "învăța" sistemul imunitar să o distrugă, potrivit Medicalxpress.
Editare egentica
Foto: Pixabay

Universitatea americană Georgia reușește să creeze prima șopârlă editată genetic

de A.Z. HotNews.ro
Miercuri, 3 Apr 2019 Science - Stiintele vietii
Un grup de cercetători de la Universitatea din Georgia (SUA), condus de geneticianul Douglas Menke, a devenit primul din lume care a avut succes în crearea unei reptile modificate genetic. Patru șopârle cu albinism au fost create utilizând instrumentul de editare CRISPR-Cas9, potrivit UGA Today.

Depresie
Foto: Hotnews

Tratamentul pentru depresie, obezitate și durere cronică ar putea avea ca țintă aceeași proteină

de A.Z. HotNews.ro
Rezultate recente indică faptul că depresia majoră, obezitatea și durerea cronică ar putea fi ameliorate prin inhibarea unei singure proteine (FKBP51), conform declarațiilor Societății Americane de Chimie, pe site-ul celor de la Phys.org.
Thor
Foto: Wikimedia Commons

Zeii răzbunători au apărut când societățile atingeau pragul de 1 milion de oameni (studiu)

de Sebastian Balanica HotNews.ro
Un studiu publicat marți în revista Nature concluzionează că apariția zeilor răzbunători, cu valențe moralizatoare, se suprapune cu momentul în care vechile societăți atingeau pragul de circa un milion de oameni, scrie Live Science.
T Rex
Foto: Hotnews

Science Report: Știm acum mult mai multe despre T. Rex decât Spielberg când a făcut filmul Jurassic Park

de A.Th.C. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Mar 2019 Science - Stiintele vietii
Dacă imaginea pe care o aveți despre Tyrannosaurus Rex este creatura feroce din filmul Jurassic Park, atunci știți destule lucruri greșite despre „Regele dinozaurilor”. În ultimii ani, paleontologii au revizuit masiv consensul despre cum arăta T. Rex, cum se auzea și cum mânca. „Ideile preconcepute despre cum arăta și acționa T. Rex vor fi puternic schimbate”, spune Mark Norell, curator la Muzeul American de Istorie Naturală. Muzeul a inaugurat o expoziție dedicată dinozaurului, intitulată T. Rex: prădătorul suprem.
Editare genetica
Foto: Captura YouTube

Apel al oamenilor de știință: Experimentele care implică editare genetică trebuie oprite

de A.Z. HotNews.ro
Oamenii de știință au solicitat impunerea unui moratoriu global privind utilizarea unor instrumente puternice de editare a ADN-ului uman cu scopul de a da naștere unor copii modificați genetic, informează The Guardian.
Mamutul lânos
Foto: www.britannica.com

Celule de mamut, „trezite” la viață după ce au fost implantate în ovocite de șoareci

de Sebastian Balanica HotNews.ro
Miercuri, 13 Mar 2019 Science - Stiintele vietii
Celulele dintr-un mamut lânos care a murit acum 28.000 de ani au început să arate "semne de activitate biologică" după ce au fost implantate în ovocite de șoarece, scrie Fox News.

Peste de mare adancime
Foto: Digi 24

Digi 24: Descoperire neașteptată a oamenilor de știință în Groapa Marianelor. „Mă aşteptam să găsim ceva, dar asta este uriaş”

de Digi24.ro Digi 24
Vineri, 1 Mar 2019 Science - Stiintele vietii
100% dintre animalele care trăiesc în Groapa Marianelor, la est de Filipine, și care au fost studiate sunt afectate. Rezultatele cercetării au fost date publicității miercuri.
Locul unde au fost descoperite fragmentele de oua
Foto: researchgate.net

O descoperire paleontologică din România arată că strămoșii crocodililor și păsări ancestrale cuibăreau în același loc

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 27 Feb 2019 Science - Stiintele vietii
De mult, în România, păsări mici și crocodili coabitau: ouă fosile descoperite în Transilvania, la Oarda de Jos, sugerează că păsările primitive nu se confruntau cu niciun pericol atunci când împărtășeau același loc de cuibărit cu reptilele, potrivit unui articol publicat de revista Nature și citat de AFP.
Inteligenta artificiala
Foto: Pixabay

Inteligența artificială, eficientă în diagnosticarea bolilor pediatrice (studiu)

de R.M. HotNews.ro
Un algoritm de inteligență artificială s-a dovedit la fel de eficient ca și pediatrii în diagnosticarea bolilor la copii, potrivit unui studiu publicat luni, un nou avans pentru această tehnologie care ar putea revoluționa diagnosticul și rolul medicilor, scrie AFP.
Albine
Foto: Flickr

Albinele sunt capabile să rezolve calcule matematice simple - studiu

de G.S. HotNews.ro
Albinele pot rezolva probleme simple de adunare şi scădere, o capacitate uimitoare ţinând cont că operaţiunile aritmetice necesită abilități cognitive avansate, conform concluziilor unei cercetări publicate joi, transmit Xinhua şi Press Association, citate de Agerpres.
Oua
Foto: Wikimedia Commons

Cercetătorii au dezvoltat găini modificate genetic care pot face ouă ce conțin tratament pentru anumite forme de cancer

de A.Z. HotNews.ro
O echipă de cercetători a modificat genetic găini care pot face ouă care să conțină medicamente pentru artită și anumite forme de cancer. Medicamentele sunt de 100 de ori mai ieftine atunci când sunt produse natural, comparativ cu prețul celor produse în fabrici, relatează BBC .
macac
Foto: Wikipedia

China: O echipă de cercetători afirmă că a clonat cinci maimuțe, copii identice ale unui specimen cu gene modificate pentru a fi bolnav

de R.M. HotNews.ro
O echipă de cercetători chinezi a anunțat joi că a clonat cinci maimuțe, copii identice ale unui specimen unic ale cărui gene fuseseră modificate pentru a fi bolnav, o inițiativă care ar putea ajuta cercetarea medicală, scrie AFP.
Soareci
Foto: Photoxpress.com

Cercetătorii rescriu secvențe de ADN pentru șoareci pentru ca genele dorite să se răspândească la întregi specii

de A.Z. HotNews.ro
O procedură controversată care are scopul de a răspândi anumite gene în rândul speciilor sălbatice a fost testată pentru prima dată cu succes pe mamifere, informează The Guardian .
He Jiankui
Foto: Captura YouTube

China pare să confirme afirmațiie făcute de He Jiankui cu privire la modificarea genetică a altor doi embrioni care au rezultat într-o sarcină

de A.Z. HotNews.ro
Marţi, 22 Ian 2019 Science - Stiintele vietii
Autoritățile din China par să fi confirmat afirmațiile nepublicate ale omului de știință He Jiankui conform cărora experimentele sale s-au concretizat într-o a doua sarcină. Autoritățile susțin că Jiankui va suferi consecințele legale ale acțiunilor sale, informează Associated Press .
Pelecanus onocrotalus
Foto: Doru Panaitescu

Pelicanii din Herăstrău, "salvați" cu forța de autorități

de Doru Panaitescu HotNews.ro
Vineri, 18 Ian 2019 Science - Stiintele vietii
Săptămâna trecută am avut o semnalare faunistică interesantă pentru parcul Herăstrău în condiții de iarnă. Trei pelicani comuni (Pelecanus onocrotalus) au fost văzuți pe raza celui mai mare parc bucureștean de mai multe persoane. Deși iarna mai avem semnalări de specii care ratează migrația (berze, cocori etc), în acest caz autoritățile au decis că păsările sunt în pericol și, după mai multe încercări (utilizând plase pescărești) au reușit să captureze două din ele, care sunt acum la un centru de reabilitare de faună (cu intentia de a elibera păsările la primăvară, când se încălzește afară).
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Zbor cu peripeții
Un Jumbo-Jet decolează de pe Aeroportul Otopeni. După ce atinge altitudinea de croazieră, comandantul se adresează pasagerilor la microfon: - Doamnelor și domnilor, vă vorbește comandantul aeronavei: avem condiții meteo excelente și prevedem un zbor fără incidente. Trebuie să aterizăm la Aeroportul din New York la ora 18:35. Vă invităm să luați o poziție cât mai comodă, să urmăriți un film și să vă relaxați... Oh NU!!! Doamne...
Bancul zilei: La doctor e ca la nuntă
La nuntă e ca la doctor. Pe lângă faptul că...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version