​Doru Panaitescu, blogger pasionat de fotografie de natură, va susține un seminar naturalistic vineri, 15 martie, în București, informează un comunicat.

Cum tratăm fobia de șerpiFoto: Doru Panaitescu

Autor al mai multor cărți despre păsări din lunca și Delta Dunării, fotograf de natură și naturalist amator, Doru Panaitescu susține de mai mulți ani de zile cauza animalelor sălbatice prin diverse acțiuni educative, seminarii gratuite, expoziții foto, apariții la radio și televiziune, pe blogul personal sau pe Facebook.

Doru Panaitescu speră ca prin astfel de acțiuni să schimbe percepția greșită pe care publicul larg o are despre reptile în general și despre șerpi în particular.

“Șerpii stârnesc oamenilor două sentimente puternic antagonice – fie de fascinație, fie de teamă necontrolată. Dacă până acum am ținut seminarii și prelegeri pentru pasionații de fotografie care vor să vadă șerpi și alte reptile, mă adresez și celor cu fobie de reptile vină și să asculte povestea acestor fascinante animale. Acest seminar a avut loc și acum 5 ani, dar e momentul să reiau subiectul, pentru că numărul celor ce au această fobie nu este deloc neglijabil, inclusiv în rândul persoanelor educate, care sunt active și practică diverse activități în aer liber. Iar cel mai bun argument că voi vorbi pe limba și pe înțelesul celor cu teamă de șerpi este faptul că mie însumi mi-e frică de șerpi”, a spus Doru.

La seminar vor fi prezenți doar oameni, nu și șerpi, reptilele fiind prezente doar în fotografii. Dacă acest seminar va avea succes la public, el va fi repetat și în alte orașe din țară. De asemenea, Doru Panaitescu intenționează să ofere sprijin logistic și altor pasionați din alte țări pentru initiative similare, pentru că teama de șerpi face ca mulți oameni din întreaga Europă (indiferent de cât de “civilizată” ar putea părea țara respectivă) să manifeste cruzime nejustificată față de reptile, nevoia de educație naturalistică fiind acută la nivelul întregului continent.

Seminarul gratuit de vineri, 15 martie 2024 va fi găzduit de F64Sudio, o companie de servicii fotografice, care s-a implicat în multe alte proiecte și inițiative ale fotografilor români. Intrarea este liberă, cu înscriere prealabilă pe pagina evenimentului creată special pe Facebook.