Rețeaua de socializare TikTok a anunțat miercuri că suspendă „voluntar” funcția noii sale aplicații TikTok Lite, care recompensează utilizatorii pentru timpul petrecut în fața ecranului, acuzată în UE că încurajează dependența, potrivit AFP.

TiktokFoto: Dreamstime

„Copiii noștri nu sunt cobai pentru rețelele sociale”, a fost reacția imediată a comisarului european pentru digital, Thierry Breton, care a anunțat luni deschiderea unei anchete la Bruxelles și a amenințat că va pronunța joi suspendarea.

Luând act de această decizie a TikTok, a cărei companie mamă este chineză, el a precizat că procedura împotriva platformei privind „riscul de dependență” continuă.

„TikTok caută întotdeauna să colaboreze în mod constructiv cu Comisia Europeană și cu alte autorități de reglementare. Prin urmare, suspendăm în mod voluntar funcțiile de recompensă din TikTok Lite în timp ce abordăm preocupările pe care le-au ridicat”, a declarat rețeaua de socializare într-un mesaj postat pe X.

Monede virtuale, convertibile în carduri cadou, în schimbul vizionării de videoclipuri... TikTok, deținută de grupul chinez ByteDance, a lansat noul său serviciu controversat în Franța și Spania la sfârșitul lunii martie.

Acesta fusese acuzat că întărește în mod periculos dependența față de rețeaua socială, încurajând utilizatorii să rămână conectați.

foto: Dreamstime