Un deputat din partea Partidului finlandez de extremă dreapta, Partidul Finlandezilor, este suspectat de implicare într-un incident armat care a avut loc vineri seară la Helsinki, a declarat un oficial al partidului, potrivit AFP.

Helsinki, FinlandaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

„Un membru al partidului nostru a fost implicat într-un incident în Helsinki noaptea trecută. Nu este încă clar ce s-a întâmplat. Poliția investighează și așteptăm informații suplimentare. Vă vom informa de îndată ce vom ști mai multe”, a scris Harri Vuorenpää, secretarul partidului, pe X.

Postarea a fost împărtășită de Riikka Purra, ministrul de finanțe al guvernului și președinta partidului Finns.

Potrivit ziarului Seiska, doi deputați au ieșit vineri seara în centrul orașului Helsinki. Unul dintre ei ar fi tras un foc de armă la ieșirea din clubul de noapte Bar Ihku.

Dacă faptele sunt adevărate, „este evident că este vorba de un incident grav, cu consecințe profunde”, a declarat Riika Purra pentru presa Yle.

Mai multe media finlandeze au relatat că persoana în cauză, pe care o identifică drept Timo Vornanen, este reținută sub suspiciunea de agresiune agravată și infracțiuni cu arme de foc.

Acesta este ofițer de poliție de profesie, potrivit site-ului său, și îi place să vâneze în timpul liber.