Mult mai mult ecran, prea puțină mișcare - Cum au fost afectați copiii de perioada de izolare
Publicația citează studii care arată că a crescut sedentarismul în rândul copiilor, dar și în rândul adolecenților. Nu este de mirare: locurile de joacă au fost închise, restricțiile de mișcare erau dure, iar în câteva țări, exemplu concludent fiind Spania, copiii nu aveau voie să iasă deloc afară.
Un studiu Harris Interactive arată că în timpul perioadei de carantină copiii au stat în medie 30 de ore pe săptămână privind diverse ecrane, față de 20 de ore înainte de pandemie.
Așadar, timpul de ecran a crescut în medie cu 50% și a fost mai mare la liceeni (un exemplu este că au stat în medie 10,7 ore pe săptămână în fața televizorului, față de 6,5 ore în mod normal și a fost o creștere cu 55% și a timpului de chat cu prietenii pe rețelele sociale. Studiul mai arată că a crescut timpul de lectură, dar numai cu o oră pe săptămână.
Un studiu al Observatoire national de l’activité physique et de la sédentarité (Franța) arată că a crescut cu 62% timpul de ecran la copii și cu 69% la liceeni.
Timpul alocat activităților sportive a scăzut cu 20% la copii, iar la liceeni și mai mult, însă au fost și copii care nu au fost scoși afară deloc în cele două luni de ”lockdown”.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”