Oamenii de știință dintr-un mic laborator din Ontario fac experimente pentru a crea prima bere din lume pe baza de cannabis, potrivitThe Guardian.

bere din cannabisFoto: YouTube

Cele mai multe beri de pe piață care conțin cannabis sunt preparate din orz și sunt infuzate cu ulei de marijuana, potrivit lui Dooma Wendschuh, unul dintre cercetătorii din spatele acestei idei. "Ceea ce facem noi este diferit. Berea noastră va fi preparată din tulpini și rădăcini de cannabis.", spune el.

Tehnicile folosite nu sunt noi, dar obiectivul lor este unul inedit, iar povestea acestei idei s-a răspândit în toată Canada.

Între timp, antreprenorii încearcă să găsească un punct de sprijin în ce se așteaptă să fie o piață de miliarde de dolari. Țara va deveni a doua țară din lume care va legaliza marijuana pentru uz recreațional la 17 octombrie.

Legalizarea producerii alimentelor pe baza de marijuana este preconizată un an mai târziu, deschizând calea unui nou tip de produse, de la brânzeturi la miere.

Au existat îndoieli cu privire la faptul că ar putea fi preparată o bere din cannabis, în primul rând din cauza gustului "de broccoli putred". Până în prezent, produsele experimentale ale companiei au înregistrat în medie aproximativ 6,5 mg THC într-o bere.