Un misterios satelit rusesc care prezintă ”un comportament foarte anormal” îngrijorează Statele Unite, potrivit unui oficial al Departamentului de Stat american, citat deBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu știm cu certitudine ce este și nu avem cum să-l verificăm”, a spus secretarul adjunct Yleem Poblete la o conferință din Elveția. Ea s-a arătat îngrijorată de faptul că nu se poate stabili dacă este o armă sau nu.

Rusia a respins afirmații le spunând că sunt ”acuzații nefondate, calomniatore, bazate pe suspiciuni”. Satelitul respectiv a fost lansat în octombrie anul trecut.

”Comportamentul (satelitului) pe orbită a fost diferit de tot ce s-a văzut până acum”, a spus Poblete la o conferință despre dezarmare din Elveția.

”Intențiile rusești privind acest satelit sunt neclare și, evident, este o chestiune foarte alarmantă”, a afirmat ea, făcând referire la declarațiile recente ale comandantului forțelor spațiale ale Rusiei, care a spus că adoptarea ”unor noi prototipuri de arme” este un obiectiv cheie. Poblete spune că Statele Unite are ”îngrijorări serioase” că Rusia dezvoltă arme anti-satelit.