​Kip Thorne, laureat al premiului Nobel pentru fizică în 2017, consilier științific și producător executiv al filmului „Interstellar: Călătorind prin Univers”, vine pentru prima dată în România, pe 22 martie 2019. Vineri va susține conferința „Science Behind Interstellar” în cadrul evenimentului McCann/Thiess Conferences, ce va avea loc de la ora 18:00, la Grand Cinema and More (Băneasa Shopping City).

Kip ThorneFoto: Bengt Nyman/Flickr

Kip Thorne a câștigat premiul Nobel pentru contribuțiile științifice aduse la dezvoltarea cunoștințelor legate de undele gravitaționale și este cel mai renumit savant la nivel global în ceea ce privește implicațiile astrofizice ale teoriei relativității generale, formulate de Einstein.

În prezentarea pe care acesta o va susține în cadrul McCann/Thiess Conferences, Kip Thorne va vorbi pasionaților de astrofizică despre teoria cuantică a gravitației, călătoriile în timp, găurile negre și singularitățile spațiului și timpului.

Filmul „Interstellar: Călătorind prin Univers”, al cărui consilier științific și producător executiv a fost Kip Thorne, a fost nominalizat la 5 premii Oscar și a câștigat un Oscar pentru cele mai Bune Efecte Vizuale. Pentru dezvoltarea acestei producții, Kip Thorne a lucrat cu regizorii Steven Spielberg și Cristopher Nolan. Filmul științifico-fantastic „Interstellar: Călătorind prin Univers” prezintă călătoria unei echipe de exploratori spațiali într-o „gaură de vierme” (aparent creată de o inteligență extraterestră prin care se poate ajunge la planete din altă galaxie) în speranța continuării supraviețuirii umanității în altă parte.